Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Mieszany widok

Domyślnie

Jeszcze w kwestii jakości wywołanych zdjęć w LR vs ACR, bo jednak wiele wpisów informuje, że po co kupować LR skoro to ten sam silnik co w ACR, tylko ubrany w interfejs.
    Możliwe, że najnowsze wersje ACR (dla CS 6?) oferują identyczną jakość z silnikiem LR, ale wersje starsze (u mnie 4,6) produkują jednak znacznie gorsze obrazy z wyraźnie zamazanym detalem.

pozdro

http://img838.imageshack.us/img838/7585/lrvsacr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Regulamin pkt 9.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 09-07-2012 o 10:31

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlo Zobacz posta
    Jeszcze w kwestii jakości wywołanych zdjęć w LR vs ACR, bo jednak wiele wpisów informuje, że po co kupować LR skoro to ten sam silnik co w ACR, tylko ubrany w interfejs.
    Możliwe, że najnowsze wersje ACR (dla CS 6?) oferują identyczną jakość z silnikiem LR, ale wersje starsze (u mnie 4,6) produkują jednak znacznie gorsze obrazy z wyraźnie zamazanym detalem.
    Zastanowiłeś się chwilkę, czy takie porównanie ma w ogóle sens?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zastanowiłeś się chwilkę, czy takie porównanie ma w ogóle sens?
    Absolutnie, bo chyba ślepi nie jesteśmy?! A wyłącznie paplanie, że coś jest takie samo i w domyśle daje identyczne rezultaty dowodzi niczego.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

W moim przypadku to nie jest paplanie tylko proste stwierdzenie, że nowy ACR to ten sam silnik co nowy LR. Logiczne jest, że stary ACR będzie produkował gorszy obraz a spowodowane to jest tym, że zmieniły się algorytmy przetwarzania obrazu czym właśnie najbardziej chwali się adobe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Logiczne jest, że stary ACR będzie produkował gorszy obraz a spowodowane to jest tym, że zmieniły się algorytmy przetwarzania obrazu czym właśnie najbardziej chwali się adobe.
    Co też poparłem stosownym porównaniem Czy wobec tego ktoś mógłby porównać LR 4.1 z najnowszym ACR ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlo Zobacz posta
    Co też poparłem stosownym porównaniem Czy wobec tego ktoś mógłby porównać LR 4.1 z najnowszym ACR ?
    A co tu porównywać? To to samo.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów