Coś chyba jakby photoshopowe krycie:
http://www.capturemonkey.com/thefader
W wersji darmowej działa z tylko z presetami, które są oryginalnie dołączone do Lightrooma. Nie radzi sobie z niektórymi presetami od b&w ("nie idzie" w stronę koloru).
Coś chyba jakby photoshopowe krycie:
http://www.capturemonkey.com/thefader
W wersji darmowej działa z tylko z presetami, które są oryginalnie dołączone do Lightrooma. Nie radzi sobie z niektórymi presetami od b&w ("nie idzie" w stronę koloru).
Dawno temu Adam Śmiałek zaproponował coś takiego (pomysł), Qba go objechał, że opisał to na pl.rec.foto.cyfrowa a nie poszedł z tym do Adobe, teraz ktoś to wykorzystał i zrobił. Następnym punktem będzie opatentowanie/wykupienie przez Agreedy i będą czesać niezłą kasę za certified deck/pro for PS lub za 5x więcej do całego CS.
Dla mnie bomba (pomysł Adama, Janko Muzykant).
the silence is deafening
No cóż, muszę chyba sam sobie odpowiedzieć, z racji że znalazłem rozwiązanie. Winne było prawdopodobnie oprofilowanie ICC monitora - nie wiem tak do końca dlaczego, ale wychodzi że przeglądarka webowa (każda) u mnie coś miesza przez to. Sprawdziłem na kilku innych maszynach (bez oprofilowanych monitorów) rawa w bridge/lr vs. to co wyświetla przeglądarka i wszystko było ok. Kwestia dlaczego akurat mój oprofilowany monitor wyświeta zmienione barwy z webu to dyskusja nie na ten wątek.
Pozdrawiam wszystkich![]()
20D &
C18-55, C50/1.8, C70-200/2.8L
to teraz ja mam pytanie dotyczace eksportu plikow. Uzywam dwoch body 5dmk1 i 5dmk2. Po obrobieniu materialu eksportuje go do tiffow w ten sposob, ze ustawiam aby nazwa pliku była na ten kształ (YY)(MM)(DD)(Hour)(Minute)(Second) po to aby nie musiec ustwiac potem zdjec recznie w odpowiedniej kolejnosci...ale niestety ta metoda przy dwoch body nie wiedziec czemu sie nie sprawdza. Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego? Date i godzine w obu body mam ustawiona na tą sama.
Mam podobny problem co kolega wyżej z tym, że u mnie jest problem z wyświetlaniem w katalogu LR, 2 aparaty z tą samą datą i godziną a zdjęcia często są rozjechane przy większej ilości i muszę je zmieniać ręcznie..
Jest opcja po numerze seryjnym puszki, poszukajcie w necie, poza modułem dev nie czuję tego programu, niestety. ACR to klasyka.
the silence is deafening
Ja sobie wymyśliłem taka partyzantkę
Fotografuję zegarek z sekundnikiem, potem w module Library wprowadzam w Edit Capture Time prawidłową godzinę (z zaznaczonymi wszystkimi plikami z danej puszki). To samo robię z drugim, trzecim... aparatem. Wszystko pięknie się układa potem.
Marki trzy.