Strona 89 z 155 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Uzależniony

Domyślnie

Coś chyba jakby photoshopowe krycie:

http://www.capturemonkey.com/thefader

W wersji darmowej działa z tylko z presetami, które są oryginalnie dołączone do Lightrooma. Nie radzi sobie z niektórymi presetami od b&w ("nie idzie" w stronę koloru).

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Czy ktoś z Was używa takiego urządzenia? Poproszę o spostrzeżenia.
    Dawno temu Adam Śmiałek zaproponował coś takiego (pomysł), Qba go objechał, że opisał to na pl.rec.foto.cyfrowa a nie poszedł z tym do Adobe, teraz ktoś to wykorzystał i zrobił. Następnym punktem będzie opatentowanie/wykupienie przez Agreedy i będą czesać niezłą kasę za certified deck/pro for PS lub za 5x więcej do całego CS.

Dla mnie bomba (pomysł Adama, Janko Muzykant).
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FRNeK Zobacz posta
    Sprawdziłem na Chrome, ff, opera oraz IE.
    Wiem że nigdy widz nie zobaczy tych samych kolorów które widzę ja, ale chcę żeby plik wyjściowy przynajmniej u mnie wyglądał tak samo jak obrobiony raw, bo im mniej uśrednień i przybliżania tym lepiej dla zdjęcia. Trochę jak z podstawieniem sobie przybliżenia pi na początku równania, kiedy podstawienie na końcu da nam dokładniejszy wynik ; ]

Nie wiem, może powinienem zapytać czy Wy też tak macie, że plik w sieci ma troszkę inne kolory niż to co widzicie jako raw w lr czy jpg w przeglądarce obrazów.
    No cóż, muszę chyba sam sobie odpowiedzieć, z racji że znalazłem rozwiązanie. Winne było prawdopodobnie oprofilowanie ICC monitora - nie wiem tak do końca dlaczego, ale wychodzi że przeglądarka webowa (każda) u mnie coś miesza przez to. Sprawdziłem na kilku innych maszynach (bez oprofilowanych monitorów) rawa w bridge/lr vs. to co wyświetla przeglądarka i wszystko było ok. Kwestia dlaczego akurat mój oprofilowany monitor wyświeta zmienione barwy z webu to dyskusja nie na ten wątek.
    Pozdrawiam wszystkich
    20D &
    C18-55, C50/1.8, C70-200/2.8L

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FRNeK Zobacz posta
    No cóż, muszę chyba sam sobie odpowiedzieć, z racji że znalazłem rozwiązanie. Winne było prawdopodobnie oprofilowanie ICC monitora
    To akurat pisałem kilkukrotnie przy podobnych problemach innych userów - jak coś nie gra - wywal profil monitora.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlo Zobacz posta
    Dysk przenośny widziany na każdym kompie z tą samą literą napędu, zawierający folder(y) z RAWami oraz domyślny LRcat załatwia sprawę w 100% - podłączasz i pracujesz tu a potem tam.
    Pozdr
    A jak katalog 2 (laptop) zaktualizuje zmiany w plikach zrobionych na maszynie nr 1 ( stacjonarny)?
    Czy katalogi beda same 'zaciagac' informacje o zmianach ? Czy moze nalezy zrobic sync?
    Ostatnio edytowane przez wagteil ; 04-07-2012 o 22:41 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    A jak katalog 2 (laptop) zaktualizuje zmiany w plikach zrobionych na maszynie nr 1 ( stacjonarny)?
    Czy katalogi beda same 'zaciagac' informacje o zmianach ? Czy moze nalezy zrobic sync?
    Folder LRcat jest na dysku przenośnym i jeśli każda kopia Lightrooma (na każdym kompie) ma ten właśnie folder wskazany jako roboczy (domyślny) to tylko podłączasz dysk, odpalasz LR i pracujesz, nie trzeba żadnej synchronizacji.

Pozdr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

to teraz ja mam pytanie dotyczace eksportu plikow. Uzywam dwoch body 5dmk1 i 5dmk2. Po obrobieniu materialu eksportuje go do tiffow w ten sposob, ze ustawiam aby nazwa pliku była na ten kształ (YY)(MM)(DD)(Hour)(Minute)(Second) po to aby nie musiec ustwiac potem zdjec recznie w odpowiedniej kolejnosci...ale niestety ta metoda przy dwoch body nie wiedziec czemu sie nie sprawdza. Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego? Date i godzine w obu body mam ustawiona na tą sama.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Mam podobny problem co kolega wyżej z tym, że u mnie jest problem z wyświetlaniem w katalogu LR, 2 aparaty z tą samą datą i godziną a zdjęcia często są rozjechane przy większej ilości i muszę je zmieniać ręcznie..

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Jest opcja po numerze seryjnym puszki, poszukajcie w necie, poza modułem dev nie czuję tego programu, niestety. ACR to klasyka.
    the silence is deafening

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Mam podobny problem co kolega wyżej z tym, że u mnie jest problem z wyświetlaniem w katalogu LR, 2 aparaty z tą samą datą i godziną a zdjęcia często są rozjechane przy większej ilości i muszę je zmieniać ręcznie..
    Ja sobie wymyśliłem taka partyzantkę
    Fotografuję zegarek z sekundnikiem, potem w module Library wprowadzam w Edit Capture Time prawidłową godzinę (z zaznaczonymi wszystkimi plikami z danej puszki). To samo robię z drugim, trzecim... aparatem. Wszystko pięknie się układa potem.
    Marki trzy.

Strona 89 z 155 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów