Myśle że nie muszę odpowiadać na to pytanie. Zapewniam że nie chodzi mi o to, że lustrzanka jest trendy i będę super wyglądał na mieście jak ją będę miał. Nie mam też nadmiaru pieniędzy których chce się pozbyć. NIe będe robił sweet foci na fejsa. Chce zająć się fotografią na wyższym poziomie niż dotychczas. Obecny aparat stawia mi ograniczenia, których nie da się usunąć. Nie próbujmy udowadniać, że pewnie nie mam pojęcia o fotografi a chce tylko wpisać się w trendPewnie faktycznie moje pojęcie jest nikłe ale z dnia na dzień je uzupełniam i rozbudowuje. Skupmy się na pytaniu postawionym w pierwszym moim poście.
Dodatkowo mam pytanie jaki kupić pierwszy obiektyw do zdjęć mieszanych. Chodzi mi o wyjście na miasto i trzoszkę budynków troszkę ludzi. Ponoć ogniskowa 50mm najbliżej odpowiada ludzkiemu oku. Dowiedziałem się iż lepiej na początek kupić stałkę do nauki gdyż zoom rozprasza. Myślałem nad zakupem obiektywu 30mm lub 35mm. Mnożnik 1.6 więc daje nam to około 50mm. Czy sa jakieś godne polecenia obiektywy za przystępna cene?? Nie dam za obiektyw 4999zł![]()