Witajcie
W piątek mam robić zdjęcia w centrum handlowym na koncercie zespołu VIDEO. Dziś otrzymałem taką wiadomość od organizatora
"Proszę o przygotowanie umowy o przeniesienie praw autorskich oraz dostarczenie jej najpóźniej do jutra do godziny 16.00
Jeżeli umowa zostanie przez nas zaakceptowana, będzie mógł Pan sfotografować koncert zespołu Video."
Problem jest w tym że nigdy takiej umowy nie tworzyłem a w internecie jest tego mnóstwo.
Spójrzcie jak ją zrobiłem i doradźcie który punkt usunąć a co dodać.
Umowa przeniesienia praw autorskich
*niepotrzebne skreślić
Zawarta w ............................. dnia ........................................ , pomiędzy:
Fotografem
.................................................. ...
Zam. w .................................................. .........................
Legitymującym się nr. PESEL .................................................. ..
a
Zleceniodawcą
.................................................. ...........
Zam. w .................................................. .........................
Legitymującym się nr. PESEL/LUB KOD DANEGO MIEJSCA .................................................. ..
§ 1
Autor oświadcza że jest twórcą fotografii oraz oświadcza że przysługuje mu prawo do zamieszczenia ich na swojej stronie internetowej/portfolio.
§ 2
Autor fotografii do 2 dni od dnia zrealizowania zlecenia jest zoobowiązany przekazać cały obrobiony materiał fotograficzny osobie podpisującej umowę.
§ 3
Materiał fotograficzny jest przekazywany na 2 płytach (DVD, CD).
§ 4
Fotograf daje pełne prawo do wykorzystania fotografii na stronach intenetowych bądź reklamach.
§ 5
Fotograf wykonuje zlecenie całkowicie za darmo. Nie wiążę się to żadnymi kosztami dla zleceniodawcy.
§ 6
Osoba podpisująca umowę bądź sieć handlowa nie ponoszą odpowiedzialności za ewentualne straty materialne.
§ 7
Po zawarciu niniejszej umowy strony zobowiązują się do współpracy w dniu pełnienia zlecenia .........................................
Umowa niniejsza zostaje zawarta w formie pisemnej. Zmiany i uzupełnienia umowy muszą być dokonywane za zgodą stron na piśmie.
Umowa została sporządzona w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron.
Fotograf; Zleceniodawca;
Bardzo proszę o pomoc