Witajcie

W piątek mam robić zdjęcia w centrum handlowym na koncercie zespołu VIDEO. Dziś otrzymałem taką wiadomość od organizatora

"Proszę o przygotowanie umowy o przeniesienie praw autorskich oraz dostarczenie jej najpóźniej do jutra do godziny 16.00
Jeżeli umowa zostanie przez nas zaakceptowana, będzie mógł Pan sfotografować koncert zespołu Video."

Problem jest w tym że nigdy takiej umowy nie tworzyłem a w internecie jest tego mnóstwo.

Spójrzcie jak ją zrobiłem i doradźcie który punkt usunąć a co dodać.

Umowa przeniesienia praw autorskich

*niepotrzebne skreślić

Zawarta w ............................. dnia ........................................ , pomiędzy:

Fotografem

.................................................. ...

Zam. w .................................................. .........................

Legitymującym się nr. PESEL .................................................. ..

a

Zleceniodawcą

.................................................. ...........

Zam. w .................................................. .........................

Legitymującym się nr. PESEL/LUB KOD DANEGO MIEJSCA .................................................. ..

§ 1

Autor oświadcza że jest twórcą fotografii oraz oświadcza że przysługuje mu prawo do zamieszczenia ich na swojej stronie internetowej/portfolio.

§ 2

Autor fotografii do 2 dni od dnia zrealizowania zlecenia jest zoobowiązany przekazać cały obrobiony materiał fotograficzny osobie podpisującej umowę.
§ 3

Materiał fotograficzny jest przekazywany na 2 płytach (DVD, CD).

§ 4

Fotograf daje pełne prawo do wykorzystania fotografii na stronach intenetowych bądź reklamach.

§ 5

Fotograf wykonuje zlecenie całkowicie za darmo. Nie wiążę się to żadnymi kosztami dla zleceniodawcy.

§ 6

Osoba podpisująca umowę bądź sieć handlowa nie ponoszą odpowiedzialności za ewentualne straty materialne.

§ 7

Po zawarciu niniejszej umowy strony zobowiązują się do współpracy w dniu pełnienia zlecenia .........................................

Umowa niniejsza zostaje zawarta w formie pisemnej. Zmiany i uzupełnienia umowy muszą być dokonywane za zgodą stron na piśmie.

Umowa została sporządzona w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron.

Fotograf; Zleceniodawca;

Bardzo proszę o pomoc