Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Pomoc przy zakupie body.

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zdjęciofil Zobacz posta
    Darx troszkę dystansu i humoru.

Skłąniam się ku 40d natomiast problem w tym iż przekracza mój budżet i dodatkowo 99% ofert to samo body. Nie mam szkła innego niż ten Soligor więc na miasto nie wyjdę. Będe musiał znowu zbierać na szkło. Ehhhh życie
    Miałem 40d i powiem Ci, że nie narzekałem na niego. Super AF to jego duża zaleta Co prawda ma LCD na którym nic nie widać, ale w domu okazuje się, że zdjęcia są ok

Poza tym - spokojnie możesz kupić taniego KIT-a - wersję z IS bądź bez Jest to tani zoomik podstawowy, który jest wart swoich pieniędzy

No i trzymanie w ręce jest wygodniejsze większego body. Wg mnie do 450d dobrze byłoby dokupić grip. Przynajmniej ja miałem takie odczucia z 450d i 40d
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie mam szkła innego niż ten Soligor więc na miasto nie wyjdę. Będe musiał znowu zbierać na szkło. Ehhhh życie
    nie panikuj, na allegro można bardzo tanio dostać 18-55 is i masz z czym wyjść na miasto

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Szukaj 40D. Jak dobrze się rozejrzysz i nie będziesz w goracej wodzie kąpany to trafisz na 40d w dobrej cenie.

Domyślnie

Znalazłem! Śliczny Canon 40D jest już moją własnością

Przebieg tylko 17900 strzałów Stan idealny pełen komplet. i to wszystko za 1350zł.

Teraz obiektyw i fożna zaczynac naukę w praktyce.

Dzięki za pomoc i rady.

Mam jeszcze pytanie o obiektyw czy ten model będzie ok jako zamiennik kita: Sigma AF 18-50mm f/3.5-5.6 DC

Czytałem opinie że jest ciut leprzy od kitowego. Brak mu stabilizacji i zastanawiam się jaki to ma wpłym na zdjęcia. Czy przy normalnym fotografowaniu przeszkadza brak stabilizacji. Poprzedni mój aparat miał stabilizację w korpusie więc nie wiem jak zspraw wyglada z tym canonem i tym obiektywem. Wiem że brak stabilizacji w 40d

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie

wolałbym kita ,nie ufaj sigmom, zbyt trudno jest trafić sztukę z działającym w zadowalający sposób AF

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Znalazłem! Śliczny Canon 40D jest już moją własnością

Przebieg tylko 17900 strzałów Stan idealny pełen komplet. i to wszystko za 1350zł.
    No to gratuluję!

Mam jeszcze pytanie o obiektyw czy ten model będzie ok jako zamiennik kita: Sigma AF 18-50mm f/3.5-5.6 DC

Czytałem opinie że jest ciut leprzy od kitowego. Brak mu stabilizacji i zastanawiam się jaki to ma wpłym na zdjęcia. Czy przy normalnym fotografowaniu przeszkadza brak stabilizacji...
    Jako zamiennik kita szkło powinno być OK.

No i finalnie - przy tym zakresie ogniskowych dasz radę bez stabilizacji.

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 05-07-2012 o 11:13
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Jako zamiennik kita szkło powinno być OK.

No i finalnie - przy tym zakresie ogniskowych dasz radę bez stabilizacji.

Pozdrówka!
    Dziobolek nie przesadzasz? Rozumiem twoja radość z posiadania sigmy, ale ten model akurat wypada procentowo o 1% lepiej niżeli stabilizowany kit canona. Czy jest sens kupować? Nie, gdyż ta jakość nie będzie nawet widoczna. Ba, może okazać się i gorzej.

Wolałbym jednak kita niżeli pakować się w sigmę, która (akurat model 3,5-5,6 DC) nie należy do szybkich, sprawnych oraz nie-mydlących szkiełek. Lepiej dołożyć do kita z IS i mieć w pełni wygodnie
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

Zakup dokonany. Kupiłem sigmę. Poruwnując opinię w necie akurat prawie wszystkie jakie znalazłem opowiadały się za sigmą. Na optyczne ma ocenę 4.07 kiedy kit ma 2.8

Dodatkowo nawiązałem kontakt z kolegą którego syn zaczyna dopiero fotografię i ma tą sigmę. Wczoraj miałem okazję zrobić kilka foci i wszystko wyło ok. AF szybki i celny.

Wieczorem zakupiłem sigmę z odbiorem osobistym. Myślę że na początek wystarczy to i tak nie jest szkło do końca zycia. Za myślę niedługi czas będzie mnie kusiło na jakieś stałe światło powiedzmy 2.8 Tym bardziej ze wczoraj miałem też okazję pstryknąć focię tamronem 17-50 2.8

Dziękuję za wszystkie dorady. Było bardzo miło w konkretnie.Teraz jeszcze musze wybrac statyw i skupić się na nauce.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów