Strona 98 z 269 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Zawsze będą jacyś kolesie którzy mają "poboczne potrzeby" a to będą chcieli więcej w światłach a to więcej w cieniach a to kurtynkę (też bym chciał bo ta gumka jest do kitu) ale wszystko co się nie mieści w głównym nurcie kiedyś zostanie zredukowane - czas APS-H minął bezpowrotnie - efemeryda której celem było obejście ograniczeń - ogranicznia zniknęły - format umarł.
    "poboczne potrzeby" taaa
    16-35 i 70-200 + supertelasy (różne, zależy do czego) + APS-H (seria 1D) to dla bardzo znaczącej grupy fotoreporterów idealne narzędzia pracy. Nazywanie tego "pobocznymi potrzebami" to co najmniej spora ignorancja.
    1DX jest fajny (póki co na papierze) ale kto wie czy przyzwyczajenia nie przeważą i np. zamiast wymienić 2-3 body 1DmkIII/IV wymieniane będzie 1-2 żeby sobie zostawić APS-H jeszcze przez jedną generację (a może nawet 2?).
    Pewnie wszystko będzie zależało od głosów pro po tym jak już w końcu 1DX wejdzie na rynek.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    "poboczne potrzeby" taaa
    16-35 i 70-200 + supertelasy (różne, zależy do czego) + APS-H (seria 1D) to dla bardzo znaczącej grupy fotoreporterów idealne narzędzia pracy. Nazywanie tego "pobocznymi potrzebami" to co najmniej spora ignorancja.
    1DX jest fajny (póki co na papierze) ale kto wie czy przyzwyczajenia nie przeważą i np. zamiast wymienić 2-3 body 1DmkIII/IV wymieniane będzie 1-2 żeby sobie zostawić APS-H jeszcze przez jedną generację (a może nawet 2?).
    Pewnie wszystko będzie zależało od głosów pro po tym jak już w końcu 1DX wejdzie na rynek.
    kupią 1DX fakt faktem że APS-H nie wynikło z potrzeb a z ograniczeń i tak jak napisałem ograniczenia znikły - znika format, jak będą tęsknić to sobie będą przycinać ps-em fullframa do APS-H , albo im canon przytnie na poczekaniu w korpusie.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 13-06-2012 o 16:09
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    kupią 1DX fakt faktem że APS-H nie wynikło z potrzeb a z ograniczeń i tak jak napisałem ograniczenia znikły - znika format, jak będą tęsknić to sobie będą przycinać ps-em fullframa do APS-H , albo im canon przytnie na poczekaniu w korpusie.
    Przepraszam ... a jakich to ograniczen?
    Zapytali sportowych jaki crop ich interesi najbardziej. Krzykneli 1.3x i wielu sobie chwali. Teraz jest moda na FF i Hi Iso wiec musza dac dobre FF ale 1.3 tez nie byloby zle, szczegolnie do walki z nowym przyszlosciowym nikonem dx(4?)xx ... a taka matryca w puszcze wielkosci 7d by sie mogla spodobac tymbardziej.

Domyślnie

Wystarczy, że zrobią puszkę FF z funkcją Magic Inteligent Digital Power Pro Teleconverter, która wytnie ze zdjęcia cropa x1,3 i wyrzuci resztę i wszyscy będą zadowoleni. Nikon już to ma, tylko że cropuje do formatu DX i CX.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    ..... 7D (Aps-H)
    Chyba nie bardzo bo w takim razie po co by mieli wypuszczać nowy firmware do starca (jeśli to prawda oczywiście).
    Też mi się wydaje że APS-H już umarło i nikt go nie wskrzesi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Przepraszam ... a jakich to ograniczen?...
    O ile mnie pamięć nie myli, to ograniczeniem/problemem był tryb seryjny,
    który udało się podnieść/obejść przez zastosowanie cropa 1.3.

Stąd zwykło się też mówić, że:

- jedynki FF to do studia,
    - jedynki x1.3 do sportu i reporterki.

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 13-06-2012 o 19:54
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

"Król" szerokich kątów powraca ?
    http://www.canonrumors.com/2012/06/c...-24-f2-8l-cr2/
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    "Król" szerokich kątów powraca ?
    http://www.canonrumors.com/2012/06/c...-24-f2-8l-cr2/
    Canon is all in Mogą odebrać troszeczkę konkurencji - nie wiem jakim cudem - pozwalając na używanie filtrów, nie mniej patrząc jak mocno zainwestowali w profile 8-15/4 do DPP nie należy spodziewać się cudów. Powodzenia z ceną, btw.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Canon is all in Mogą odebrać troszeczkę konkurencji - nie wiem jakim cudem - pozwalając na używanie filtrów, nie mniej patrząc jak mocno zainwestowali w profile 8-15/4 do DPP nie należy spodziewać się cudów. Powodzenia z ceną, btw.
    nie ma co się napalać na filtry - szczególnie polara, już na 24mm działa tylko w części kadru
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie ma co się napalać na filtry - szczególnie polara, już na 24mm działa tylko w części kadru
    Nawet jak się już ktoś napali, to być może cena go nieco ostudzi:
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-06-2012 o 13:45
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 98 z 269 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów