Może filmowcom się to podoba... :/
Może filmowcom się to podoba... :/
1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jest szansa, że to nie PS
http://2.bp.blogspot.com/-b-HUSu5YVe...less+2012+.jpg
/edit: to jednak PSE![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-07-2012 o 00:12
the silence is deafening
Kolejne podejście EOS M(irrorless):
http://www.canonwatch.com/wp-content...rorless_f1.jpg
the silence is deafening
Ja już nie wierzę, że Canon wypuści bezlusterkowca. Plotki o niby ich działaniach w tym temacie krążą od ponad roku, jak nie dłużej. Pierwszy model miał się pojawić w czerwcu, lipiec już prawie się kończy i nic. Poza tym czas działa na niekorzyść Canona. Inne systemy się mocno rozbudowują, pojawiają się nowe, całkiem fajne szkiełka. Również niezależnych producentów.
A tu lipa. Znając politykę Canona wypuści coś z ciemnymi szkłami, z okrojoną funkcjonalnością. I pewnie tak jak Nikon zrobi jeszcze inną stopkę do lampy
Obym się mylił.
Info ze sklepu, ogniskowa koło G12 więc coś może być na rzeczy. Odnośnie szkieł: wystarczy, że wypuszczą w kicie ze standardem (ekwiw. 50mm) i dadzą anons/roadmap ekwiw: 24 i 90. Nic więcej nie potrzeba ci w takim systemiku. Zabrałem kiedyś na wypad ekwiw 28 i 40mm "w naleśnikach". Ekwiw 28mm (w ciągu trzech dni) użyłem z lenistwa raz strzelając trzy fotki.
Jak się dokładniej przyjrzeć to śmiesznie wygląda stopka. Jeśli toto ma być w rozmiarach <LX3-GF2> to powodzenia życzę ze Speedlightem 430EX, ja czasami używam podobnej na LX3 i mocno trzeba pracować by zestaw się nie gibał.
Czekam na: cenę, jasność szkieł, rozumiem, że wsadzili tam sensor z G12.
the silence is deafening
No ale kto powiedział, że trzeba od razu do tego podpinać 430 lub 580, fakt śmiesznie to będzie wyglądać. Ale przypiąc do tego PW można i radiowo lamki wyzwalać. Poza tym miałem kiedyś NEX-a (sic!) i brak stopki bardzo mnie wk...ł, bo nie mogłem wyzwolić nawet lampek studyjnych. Olek to fajnie rozwiązał. Bo dał stopkę oraz możliwość manualnego sterowania wbudowanej lampki i pojedynczym błyskiem można wyzwalać przez fotocelę. O trybie RC w lampach systemowych Olka już nie wspomnę![]()