Mogliby naklejenie jej zostawić w gestii użytkownika.
Plecki dla Gietrzego:
Mogliby naklejenie jej zostawić w gestii użytkownika.
Plecki dla Gietrzego:
EOS - conditio sine Kwanon...
Zabiłbym za GF1 z sensorem w technologii D5100 a tak... pozostaje mieć nadzieję, że:
- pod samowyzwalacz da się podpiąć customy 1/2
- pod gwiazdkę CWB; naciskam gwiazdkę kierując maszynkę na białą kartkę, set i gotowe
- pod kosz S/A/M
- pod info 720@120, 1080@50 czy 1080@25
Brak wbudowanej lampy to poważny minus, Digic będzie musiał robić shadows/highlights on the fly i jak większość funkcji z przedrostkiem auto będzie to wychodziło średnio.
Sando dzięki za robotkę, RX100 chyba jest w czarnej...
PS. to czekamy teraz na Słoną wersję M9-tki, no i mZD75
/edit: Łopal, może być w opcji jak w Oly/Panasie czy Sony.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-07-2012 o 23:19
the silence is deafening
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Przeskalowałem tak aby gorące stopki były tego samego rozmiaru. Wynika z tego, że:
- sensor jest APS-C
- bagnet pomieści matrycę FF
Kumpel akurat Nikoniarz, otwarty umysl, ktory ma rowniez m4/3 stwierdzil, ze,szkoda, iz nie ma mozliwosci podpiecia np wizjera. Tu sie z nim zgodze.... Jednak calosc wylada sensownie. Przede wszystkim- to bedzie malenstwo!!!!)) i to pozwoli mu wybaczyc wiele
![]()
A teraz zagadka.
Do czego są te 3 dodatkowe piny w stopce (foto).
Wizjer? GPS?
Ogórek, ogórek, ogórek
czarny ma garniturek i fi 52 i IS w szkle a fe!
A miało być tak kieszonkowo...
the silence is deafening
Jest i lampka (o wizjerze nic...):
Zdurnieli na koniec bajki!
EOS - conditio sine Kwanon...
Masz prawo tak myśleć, tylko:
- konkurencja większość szkieł ma fi 37, 46; 58 tylko w mega i/lub jasnych zumach
- IS w szkle jest dobry pod zdjęcia, pod filmiki lepszy w korpusie; tak słyszałem
- to będzie super sprzęt (jak każdy dzisiaj) tylko większość "bezlusterkowiec" rozumie jako mobilność... i tu na koniec wygra ten, który zmieści się w portkach (RX100) lub ten w Ajfonie 5
Kabaretów, z zasady nie oglądam.
the silence is deafening
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu