Strona 93 z 269 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143193 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Uzależniony

Domyślnie

Tak, ale do poprawiania innych właściwości matryc też nie ma tendencji...
    Ale mamy konkurencję i system można zmienić Ja długo nie będę myślał gdy nowa seria APS-C nic nie wniesie, dokładniej chodzi o papę w cieniu widoczną bez wyciągania cieni w algorytmie ACR 2012

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Może choć ostatnio to jak oglądałem u znajomego zdjęcia z nowej piątki zrobione w ciemnym kościele na iso 12 tyś to japa mi się otwarła z wrażenia i żadnej papy o której tu piszesz tam nie widziałem.
    To co oferują współczesne korpusy wielu fotografów zadowala, a że onaniści mają problem - no cóż na to podobno szklanka zimnej wody pomaga .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Jak ktoś strzela ślubniaki czy tam portrety, to nawet bandingu w 5D II nie zauważy, ale istnieją również inne zawodowe dziedziny fotografii gdzie wykorzystuje się pliki 1:1 i nie jest to zawodowe bicie piany.

Co do widocznej papy to mam na myśli serię APS-C iso 100 i głębokie cienie
    Ostatnio edytowane przez Grzesiek_PL ; 08-06-2012 o 00:10

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No to muszą zmienić system jeśli ich to drażni. Żaden problem.
    BTW: nie każde zdjęcia w kościele to śulbniaki
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-06-2012 o 00:12
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Jak ktoś strzela ślubniaki czy tam portrety, to nawet bandingu w 5D II nie zauważy, ale istnieją również inne zawodowe dziedziny fotografii gdzie wykorzystuje się pliki 1:1 i nie jest to zawodowe bicie piany.

Co do widocznej papy to mam na myśli serię APS-C iso 100 i głębokie cienie
    Poproszę o jakiś przykład.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A ja bym prosił żeby tego onanizmu tu nie rozwijać. Jak istnieje taka potrzeba to proszę założyć oddzielny wątek .
    W sumie to może nawet ciekawa sprawa. Kontekst fotografii zawodowej i podniecanie się szumami w cieniach na APSC .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-06-2012 o 00:18
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Zmienię system zmienię forum i po sprawie.

Szkoda tylko, że 8-15mm L nie pasuje do nikona...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To co oferują współczesne korpusy wielu fotografów zadowala, a że onaniści mają problem - no cóż na to podobno szklanka zimnej wody pomaga .
    ba... powiem wiecej: mnie w zupelni zawsze zadowala to, co oferuja niewpolczesne korpusy, bo od paru lat jade wylacznie na uzywkach z poprzedniej (albo i jeszcze wczesniejszej generacji) - do marca wlacznie mialem 5D mkI, teraz 5D mkII i to jest w ogole taki wypas, ze glowa mala narzekac moge co najwyzej na pogode i niedobor sensownych krajobrazow w najblizszej okolicy...

akurat co jak co, ale wybor i ceny korpusow poprzednich generacji sa w Canonie swietne - zawsze za przyzwoite pieniadze mozna przebierac jak w ulegalkach miedzy bardzo przyzwoitymi body do przeroznych potrzeb.

a jak kogos prze na nowki przy premierze... voila, niech placi swoja krwawica...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Klikam dpreview i widzę naleśnika na Rebelu. Boziu jak się cieszę, że poleciłem ostatnio znajomym (znowu) Nikkora 35/1.8DX z D5100. Końca arogancji nie widzę.

A propos nosa: w GH2 można to wyłączyć to i w Rebelku pewnie też.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A więc jednak: http://www.dpreview.com/previews/can...50d-rebel-t4i/
    This is the EOS 650D's new 'Hybrid CMOS' sensor that now includes pixels dedicated to phase detection autofocus.
    Fajnie jest się źle pomylić!
    The camera's hybrid-AF system uses a combination of contrast-detection AF and on-imager phase-detection AF. The contrast detection can be used across much of the image area (marked by the red dotted line), with phase-detection limited to the central region (bounded by the green dotted line).

For reference, the spread of the conventional phase-detection points is also marked and these are used if 'Quick AF' is used in live view mode.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 08-06-2012 o 08:03
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 93 z 269 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143193 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów