Strona 94 z 269 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Klikam dpreview i widzę naleśnika na Rebelu. Boziu jak się cieszę, że poleciłem ostatnio znajomym (znowu) Nikkora 35/1.8DX z D5100. Końca arogancji nie widzę.
    A gdyby naleśnik był na korpusie FF to byłby to już koniec arogancji?
    Poproszę o tłumaczenie na polski.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A gdyby naleśnik był na korpusie FF to byłby to już koniec arogancji?
    Poproszę o tłumaczenie na polski.
    G32PL

f/2.8 to nie jest dobre ani na FF (50/1.8) ani na aps-c: 64mm.
    D5100 i 35/1.8 spełnia marzenia (moich znajomych) o magii lustrzanki; urządzeniu dzięki, któremu każdy, kto weźmie to do ręki zrobi wewnątrz zdjęcie na tyle dobre, na tyle ostre, ze wspomnianą wcześniej łatwością, że widzą realną różnicę (dla nich to wciąż 1:1 na ekraniku) przy przejściu z kompaktu i łatwiej jest się im pożegnać z kwotą na tą zabawkę.

W Canonie dla aps-c mają imho tylko__OD LAT__ultradrogi 17-55/2.8.

BTW. Aktualnie jestem na etapie pokazywania dla czego opłaca się ustawić nef+jpg i po pierwszej sondzie mam odczucie, że sama władza da akcept dla LR4.

A propos arogancji: reklamują to szkło jako low light puszczając fotkę z Rebelem.
    Dla mnie to jest arogancja najwyższych lotów.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 08-06-2012 o 09:01
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może choć ostatnio to jak oglądałem u znajomego zdjęcia z nowej piątki zrobione w ciemnym kościele na iso 12 tyś to japa mi się otwarła z wrażenia i żadnej papy o której tu piszesz tam nie widziałem.
    To co oferują współczesne korpusy wielu fotografów zadowala, a że onaniści mają problem - no cóż na to podobno szklanka zimnej wody pomaga .
    problem jest taki ze konkurencja oferuje więcej w cieniach znacznie więcej i lepiej, zaklinanie problemu niewiele daje a jedynie opóźnia rozwiązanie problemu przez firmę - szum jest widoczny na iso 100 nawet na zupełnie normalnych zdjęciach w zupelnie normalnych warunkach i gołym okiem, mi to utrudnia robienie moich amatorskich fotek bo nie dość że robię jak jest ciemno to jeszcze używam gęstych filtrów.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

G32PL

f/2.8 to nie jest dobre ani na FF (50/1.8) ani na aps-c: 64mm.
    A dlaczego?
    D5100 i 35/1.8 spełnia marzenia (moich znajomych) o magii lustrzanki; urządzeniu dzięki, któremu każdy, kto weźmie to do ręki zrobi wewnątrz zdjęcie na tyle dobre, na tyle ostre, ze wspomnianą wcześniej łatwością, że widzą realną różnicę (dla nich to wciąż 1:1 na ekraniku) przy przejściu z kompaktu i łatwiej jest się im pożegnać z kwotą na tą zabawkę.

W Canonie dla aps-c mają imho tylko__OD LAT__ultradrogi 17-55/2.8.

BTW. Aktualnie jestem na etapie pokazywania dla czego opłaca się ustawić nef+jpg i po pierwszej sondzie mam odczucie, że sama władza da akcept dla LR4.

A propos arogancji: reklamują to szkło jako low light puszczając fotkę z Rebelem.
    Dla mnie to jest arogancja najwyższych lotów.
    Dziwne podejście. Spośród większości moich znajomych którzy kupili lustrzanki entry level nikt literalnie nikt (a sporo znam takich osób którzy kupili za moją namową N, C, czy P) nie wyszedł poza wszelkiej maści zoomy kitowe czasem jeszcze dokupią coś dłuższego. To o czym piszesz to jakiś zupełny margines i robienie z tego wielkiej sprawy i pisanie o jakiejś arogancji to kompletne nieporozumienie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

To o czym piszesz to jakiś zupełny margines i robienie z tego wielkiej sprawy i pisanie o jakiejś arogancji to kompletne nieporozumienie.
    Czyli negujesz fakt potrzeby istnienia ekwiwalentu 40mm f/1.8 dla aps-c lub wprost: odpowiedzi (już nawet nie szybkiej) na konkurencyjne szkła Sony/Nikona a sam... kupujesz właśnie ten obiektyw, tylko, że w wersji na pełną klatkę, tak?

Arogancją jest, że pomimo tylu lat nie ma takiej odpowiedzi (na N35/1.8) o szkle typu ef-s 15/2.8 nie wspomnę. Od kiedy mamy 7D i D5100 crop przestał być zabawką, ztcw to dzisiejszy Rebel również pozamiata konkurencyjne (podgryzające aps-c) sport-kompakty.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Czyli negujesz fakt potrzeby istnienia ekwiwalentu 40mm f/1.8 dla aps-c lub wprost: odpowiedzi (już nawet nie szybkiej) na konkurencyjne szkła Sony/Nikona a sam... kupujesz właśnie ten obiektyw, tylko, że w wersji na pełną klatkę, tak?

Arogancją jest, że pomimo tylu lat nie ma takiej odpowiedzi (na N35/1.8) o szkle typu ef-s 15/2.8 nie wspomnę. Od kiedy mamy 7D i D5100 crop przestał być zabawką, ztcw to dzisiejszy Rebel również pozamiata konkurencyjne (podgryzające aps-c) sport-kompakty.
    Ale czemu arogancją? Po prostu taką mają strategię. Nikon którego tak tu polecasz też nie wypuszcza świadomie pewnych szkieł, a nikt mi nie wmówi że firmę z takimi tradycjami wstrzymuje technologia lub niemożliwość zaprojektowania :cool:.
    BTW: ja istnienia niczego nie neguję ale nie robię z tego sprawy o wadze niemal być albo nie być systemu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale nie robię z tego sprawy o wadze niemal być albo nie być systemu .
    "W tej rozterce, w zmęczeniu, niepewności i zgryzocie [Gietrzy] tracił zdrowie, a nawet i piękność. Stał się też panem niewyrozumiałym i okrutnym. Niewolnicy, a nawet wyzwoleńcy zbliżali się do niego z drżeniem, a gdy kary spadały na nich bez żadnego powodu, zarówno niemiłosierne, jak niesłuszne, poczęli go skrycie nienawidzieć. On zaś czując to i czując swoje osamotnienie, mścił się na nich tym bardziej. "
    Zaiste, jakże wielka musiała być onegdaj Gietrzego miłość do Canona...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Zaiste, jakże wielka musiała być onegdaj Gietrzego miłość do Canona...
    Zapewne jak miłość policjanta do złodzieja Zastanawia mnie fakt czy nikorowski 35/1.8 jest o tyle lepszy od canonowskiego 35/2.0? Moim zdaniem nie, więc canon nie musi produkować wersji EF-s, a dla twardzieli jest jeszcze sigma
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Zastanawia mnie fakt czy nikorowski 35/1.8 jest o tyle lepszy od canonowskiego 35/2.0? Moim zdaniem nie...
    Nikoniarze na niego narzekają. EF 35 f/2 nie ma aż tak krytycznych opinii.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

BTW: ja istnienia niczego nie neguję ale nie robię z tego sprawy o wadze niemal być albo nie być systemu .
    OK, ty tu jesteś kierownikiem szatni (i chyba nie masz mojego numerka ) - nie psuję więc zabawy/radości z nowych zabawek. Udanych kadrów z 40/2.8 na cropie życzę.
    Pozwól jednak, że nie zmienię swojego zdania - imho pasuje to do cropa równie dobrze jak uniwersalny 24-70L.
    the silence is deafening

Strona 94 z 269 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów