Odkopując temat, czy ktoś z Was ma doświadczenia praktyczne pod kątem wejścia z body XXD i 70-200 na Pepsi Arena? Potrzebuję info bo wybieram się z początkiem czerwca na mecz reprezentacji, NIE w ramach EURO12.
Odkopując temat, czy ktoś z Was ma doświadczenia praktyczne pod kątem wejścia z body XXD i 70-200 na Pepsi Arena? Potrzebuję info bo wybieram się z początkiem czerwca na mecz reprezentacji, NIE w ramach EURO12.
Wchodzilem na Narodowy i Pepsi i byla informacja...
Profi to taka kamera ktora ma wymienny obiektyw i z takim nie wpuszczaja...
No i z 70-200 obiektywem mialem problem a widzialem kolesa z kompaktem Canon co to ma 840mm na glugim koncu i to bylo OK
samo zycie ...
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
A to Polska własnie. Na NBA jak wchodziłem i sprawdzali mi plecak, to pogrzebali tylko, czy mam coś pod obiektywami i nie było najmniejszego problemu...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Na NBA to aparat miałem na szyji i nawet na niego nie spojrzeli. Ale może dlatego, że to nieszczęsna Leica była ;-)
W Portugalii z 20D mnie nie wpuścili na zwykły mecz ligowy Sportingu...
Decyduje organizator. Najlepiej zajrzeć na stronę www imprezy. I nie ma co zwalać na " polskie" warunki. Dwa razy na koncertach w Berlinie widziałem zdziwionych, którzy musieli oddawać lustrzanki i kamery ochronie do depozytu. Po prostu tak jest..a ze nie zawsze...cóż tylko się czasem cieszyć![]()
Rok 2006, Dortmund, Polska - Niemcy. Zero problemów z wniesieniem 30D + 70-200.
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Rok 1410, Grunwald, Polska- Niemcy. Zero problemów ze wniesieniem sztalug i wiadrem farby :-)
Sorry :-)
Te 6 lat to teraz epoka i inna mentalność. Sporo się, niestety pozmieniało. W listopadzie kilka godzin na Polizei za 7d + 70-300. Za pedofila robiłem. Bo w siakiejś knajpie obok kinderparty było. A tylko pstrykałem wieczorne zdjęcia na starówce w Monachium.
Jak napisał piotrr, zawsze lepiej sprawdzić przed imprezą regulamin organizatora. Czy to u nas czy gdziekolwiek indziej.
W naszym kraju paranoja jest na porządku dzienny, kiedyś na plenerowym, darmowym koncercie Lady Pank, w pierwszych słowach padło ostrzeżenie, że jeżeli zobaczą że ktoś się kręci i robi zdjęcia albo filmuje to przerywają koncert.
Ja bym wyszedł z takiej imprezy![]()