Pokaż wyniki od 1 do 10 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Po mojemu, to Tamron w centrum jest bardziej ostry niż Canon na tych samplach.
    Rogi podobne, ale... może ja źle widzę, lub opisy fotek podmienione

Pozdrówka!
    to samo zauwazyłem, mimo, że zakupuję Canona 24-70 to widać, że Tamron jest znacznie ostrzejszy
    Ostatnio edytowane przez Martinez69 ; 14-05-2012 o 08:11
    Marcin

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martinez69 Zobacz posta
    to samo zauwazyłem, mimo, że zakupuję Canona 24-70 to widać, że Tamron jest znacznie ostrzejszy
    Ja to widzę tylko na szerokim kącie w centrum, poza tym Canon chyba minimalnie lepiej. Ale jak już napisałem - to kwestia egzemplarzy, chociaż do testu wybrałem najlepsze sztuki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedna para zdjęć na potwierdzenie jasności obydwu obiektywów:

Tamron, 70mm, 2.8, 1/250 sek

Canon, 70mm, 2.8, 1/200 sek

Jak widać, Tamron jest 1/3 EV jaśniejszy, a pomimo tego zdjęcie z Tamrona jest jeszcze odrobinkę bardziej naświetlone. Jednak korekta o 2/3 EV powoduje, że już zdjęcie z Canona jest lekko jaśniejsze, więc wnioskowałbym, że Tamron ma faktyczną jasność troszkę więcej niż 1/3 EV lepszą od Canona. A to już jest dość istotna róznica, pomijając już zaletę posiadania VC.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-05-2012 o 09:31 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

osobiscie wybralbym Canona. Lepsze, pewniejsze wykonanie, z tego co wynika pewniejszy AF, nie wysuwanie sie tubusa podczas zmiany ogniskowej, duza oslona przeciwsloneczna - dla mnie to plus bo jakby nie bylo stanowi jakies dodatkowe zabezpieczenie soczewki

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jeszcze jedna para zdjęć na potwierdzenie jasności obydwu obiektywów Jak widać, Tamron jest 1/3 EV jaśniejszy
    Mam prośbę, mógłbyś popełnić test video (chcę pomóc ci sprzedać parę sztuk ) kilka sekund na ten sam kadr, ze 3-5 kadrów. 5D3, AWB, stała przysłona, stały czas (1/50), stałe iso, ten sam styl obrazka. Coś na kształt tego porównania - hyyp://vimeo.com/30233622
    the silence is deafening

Uprawnienia umieszczania postów