Strona 8 z 42 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dla mnie Leica M to nieporozumienie jakości konstrukcji w stosunku do ceny:

Posiada paralaksę nie mylić z Pola Raksą.
    Albo z "porą relaksu" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Dla moich zdjec nie ma znaczenia co ktos wbil sobie do glowy o uzytkownikach leiki
    Poprostu mierzi mnie jak widze na naszych forach stereotyp lajkaz= snob
    Bo w wiekszosci przypadkow taka opinia opiera sie na cenie i niewiedzy

Wystarczy sie przejsc w weekend na stare miasto czy inne turystyczne miejsce
    I zobaczyc ilu osobom firmy wcisnely lustrzanki cyfrowe I pomyslec ile z tych aparatow jest naprawde potrzebne ich wlascicielom
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No to jest rzecz która chciałem dopisać ale wyszedłem z domu. Dzięki tym wszystkim snobom, firma ma dukaty na research, a i nie musi oszczędzać na produkcji. Inne firmy na 100% mogą tylko tego im zazdrościć.

I pod tym względem snoby mi nie przeszkadzają wcale. Ale wkurza, że raz na jakiś czas ktoś zarzuci snobizm mojej osobie patrząc na całość ogólnie. Wkurza tez to, ze wszystko tyle kosztuje. Chętnie bym te pieniądze wydał na inne cele.

Co do monochrome to ja nie rozumiem tej ceny w odniesieniu do ceny M9. Moim zdaniem cena nie powinna być wyższa pod M9. Logiczne byłoby dać 80% wartości M9, ale wiecej? Tylko jeżeli to limitowana linia jest, a chyba nie jest?

Co do potwierdzenia ostrosci, kompletnie nie odczuwam potrzeby tego, a ostrze na pełnych dziurach bardzo często. Kilka zdjęć nie zrobiłem - prawda, ale potwierdzenie by mi niepokojów, bo i tak zabrakloby czasu ruch ręka. Tak więc zdjęcia których nie zrobiłem/nie wyszły to takie gdzie po prostu AF byłby bardzo przydatny. Na szczęście takich zdjęć było łącznie z 10 na kilka tysięcy wykonanych. Not a big deal.
    Kilka zdjęć pewnie w punkt tez nie trafiłem, ale odsetek na bank mam niższy niż przestrzelonych zdjęć z Canona.

Wizjer jest doskonały w M9. Uzywalem kilku dalmierzy i żaden nie był dla mnie tak czytelny jak ten z M9.

Jeśli chodzi o LCD. To prawdę mówiąc pomysł na calkowity jego brak jest niezły. Jeśli dzięki temu korpus byłby tak chudy jak z M6 to bym sie zdecydował!
    Z trzech powodów:
    - aktualny LCD jest beznadziejny i frustruje.
    - mniejsze zużycie baterii
    - ciagle mam problem z dobrym mierzeniem światła spotem. Muszę poprawki wprowadzać po histogramie/zdjęciu a najczęściej używam przez to nastaw manualnych zamiast priorytety przyslony. Jakby LCD nie było to pewnie w 2 dni nauczyły. Sie perfekcyjnie mierzyć światło spotem

A wygląd to rzecz gustu. X1 nie podoba mi sie wcale, X100 było ładne do momentu jak nie postawiłem M9 obok. Leica to najpiękniejszy aparat moim zdaniem. Ale możesz mieć swoje

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    Poprostu mierzi mnie jak widze na naszych forach stereotyp lajkaz= snob
    Bo w wiekszosci przypadkow taka opinia opiera sie na cenie i niewiedzy
    No i znów to generalizowanie, którym tak gardzisz :wink:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-05-2012 o 20:48
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    ...Wystarczy sie przejsc w weekend na stare miasto czy inne turystyczne miejsce
    I zobaczyc ilu osobom firmy wcisnely lustrzanki cyfrowe I pomyslec ile z tych aparatow jest naprawde potrzebne ich wlascicielom
    mario: ale, że ośmielę się spytać: co nam do tego? istnieją różnego rodzaju stereotypy, niektóre w jakiś sposób nas dotykają (Ciebie, mnie...każdego) i co z tego? Leica jednemu się będzie kojarzyła ze snobami, a drugiemu z aparatami używanymi przez wybitnych fotografów. To jak dwie strony tej samej monety
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dla mnie Leica M to nieporozumienie jakości konstrukcji w stosunku do ceny:

Posiada paralaksę nie mylić z Pola Raksą.

Nie posiada obiektywów zoom nie dlatego bo są gorsze ale dlatego, że nie są w stanie zrobić celownika, który by się zmieniał razem z zakresem ogniskowych. Stąd na przykład obiektywy trzy ogniskowe.

Wprowadzający chaos ramki w celowniku zmieniające się w zależności od wkładanego obiektywu.

Od czasu kiedy połączono dwa celowniki w jeden niewygodę korzystania z dwóch celowników zamieniono na niewygodę korzystania z jednego, w którym część to klin od dalmierza.

Całość i owszem może uchodzić za przykład mistrzostwa obróbki skrawaniem ale do biżuterii to chyba daleko.
    Nie będę komentował szczegółowo. Twoje argumenty brzmią jak amatora z tygodniowym doświadczeniem. Po części sa nieprawdziwe, po drugiej wymieniles zalety (!!) a nie wady. Widać, potrzebujesz kompaktów z x200 zoom - znajdziesz w Media Markt za rogiem
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 12-05-2012 o 20:51

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że to jest dość złożona zależność, bo tu się kryje niebezpieczeństwo takie, że tańsze oznaczać będzie odpływ tej niechcianej klienteli ale nie będzie oznaczać napływu nowej w stopniu umożliwiającym egzystencję firmy. W przypadku towarów niemasowych ta ewentualność jest bardzo groźna - kilka firm się w ten sposób położyło.
    Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No to jest rzecz która chciałem dopisać ale wyszedłem z domu. Dzięki tym wszystkim snobom, firma ma dukaty na research, a i nie musi oszczędzać na produkcji. Inne firmy na 100% mogą tylko tego im zazdrościć.
    No i teraz zrozumiałem. Dziękuję.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Poza tym, Skoda nie ma A5.
    Ani R8 Jak już w temacie Leicy jesteśmy
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No i teraz zrozumiałem. Dziękuję.
    No bo widzisz Przemku to chodzi o ten "giętki język" co to powie co głowa pomyśli - czy jakoś tak .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ...czy jakoś tak .
    Może tak:

Żeby język na tyle giętki
    wertując mózgu najskrytsze zakamarki
    pustego niczym trzewia rowerowej dętki
    nie szkalował dobrego imienia ...jedynie słusznej marki.

Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 8 z 42 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów