Strona 6 z 42 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    pozdrówka Przemku.
    Dziękuję i serdecznie od-pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    Pisanie ze leika to bizuteria - nie ma sensu po raz nty na to odpowiadac
    Myślę, że zaszło "semantyczne nadużycie" - z pewnością na to miano zasługują modele z serii limitowanych - ale zobacz też, jak rozmawiał ze sprzedającymi Lejki Allxages.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie martw się. W krajach z walutą o większej sile nabywczej, przez wielu aparaty marki Leica są ciągle traktowane jako biżuteria fotograficzna. Takie prawo towarów kreowanych na luksusowe - wartość pieniądza nie ma tu większego znaczenia
    Ja to wiem jednak tam latwiej komus kto interesuje sie fotografia kupic sobie taki aparat. I mysle,ze bedzie tam wiekszy odsetek ludzi kupujacych Leice jako aparat niz jako bizuterie Wiadomo,ze Leica w USA, Polsce, Niemczech jest tak samo droga w porownani do Canona, Nikona itd.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta

Myślę, że zaszło "semantyczne nadużycie" - z pewnością na to miano zasługują modele z serii limitowanych - ale zobacz też, jak rozmawiał ze sprzedającymi Lejki Allxages.
    Wiesz serie limitowane to z pewnoscia ale mysle,ze wlasnie zwykla Leica M jest przez wielu traktowana jako bizuteria, albo aparat dla szpanu. Podejrzewam,ze wielu uzytkownikow uzywa Leici jako kompakta do domowych fotek i jeszcze klnie,ze recznie trzeba ostrzyc
    Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 12-05-2012 o 14:03

Domyślnie

Znam ok 10 uzytkownikow m9 i kazdy z nich jest swiadomym fotografem, amator nie bedzie sie uczyl recznego ostrzenia, no i zoomow nie ma a to dopiero jest lans
    Kanciasty aparat bez duzych gabarytow nie wzbudza zainteresowania
    Zapytaj cioci czy wie co to jest Leica
    Jezeli chcesz sie polansowac o wiele lepszym wyborem jest kazda lustrzanka z duzym zoomem
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Znam ok 10 uzytkownikow m9 i kazdy z nich jest swiadomym fotografem, amator nie bedzie sie uczyl recznego ostrzenia, no i zoomow nie ma a to dopiero jest lans
    Jezeli chcesz sie polansowac o wiele lepszym wyborem jest kazda lustrzanka z duzym zoomem
    Zależy w jakim towarzystwie chcesz się lansować :-) Spora grupa nabywców tych aparatów to osoby nie koniecznie zainteresowane fotografią w jakiś specyficzny sposób - podobnie jak Aventadora nie koniecznie będą kupowali wyłącznie kierowcy rajdowi, zainteresowani śmiganiem >200 kph po autostradach.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Otóż to i dlatego im droższy tym lepiej.
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ca_z_1923.html

i to nieco zmęczony!
    Ostatnio edytowane przez v.1958 ; 12-05-2012 o 15:17

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...Zapytaj cioci czy wie co to jest Leica...
    Będzie wiedzieć

hmmm...Leica to wręcz archetyp aparatu małoobrazkowego, kojarzona głównie z najwybitniejszymi fotografami - zdobywcami prestiżowych nagród. Nagrody także przypadały w udziale firmie (ach, ta pamięć zawodna a nie chce mi się nurkować w książkach - niech kurz je obsiada dalej)...chyba?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ty znasz takich i bardzo dobrze ale to co cytowal allexages chyba swiadczy o podejciu sprzedawcow co sie przeklada i na ignorancje klientow Mialem kiedys podbny przypadek w zupelnie innej dziedzinie. Sprzedawca wciska kit, sam malo i a czasem gada i bzdury ale to swiadczy o nieswiadomosci kupujacych. A co do szpanu, Leica to jest szpan w troche innym srodowisku niz takie, w ktorym furrore robia dlugie biale lufy

A co do famy Leici to uzywal jej sam Bresson

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Wszyscy posiadacze m9, których znam to świadomi fotografowie. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to sprzęt wyjątkowo drogi.
    Mam wrażenie, że traktujesz tutejszą dyskusję jako atak na siebie, czy społeczność lejkowców, w sposób podobny do reakcji, jakie czyta się na słowa krytyki pod adresem sposobu budowania marki stosowanego przez Apple.
    Ja osobiście nie odbieram nikomu prawa do używania artykułów luksusowych. Skoro kogos na to stac, to czemu nie. Niech ma radochę. Nie uważam równiez, żeby ten sprzet był dla mnie niedostępny finansowo. Może, gdybym rozumiał sens wydawania takiej dużej kwoty po to, żeby robić równie słabe zdjęcia, jak dotychczas, sam stałbym się lejkarzem. Aparat jest bardzo fajny, produkuje piękne technicznie zdjęcia. Ale nie widzę. Tak jak nie widzę sensu kupna np. Audi, kiedy moja Skoda ma dokładnie, literalnie to samo, co wspomniane Audi, a kosztowała coś koło 1/2 tej ceny.
    Poza tym, tylko jeden lejkarz, którego znam, nie kupił tego aparatu dla lansu. Cała reszta, mimo że świadoma, ma go dlatego, bo jest to wyznacznik ich pozycji, w srodowisku, w jakim operują.
    W filmie "the Edge" A. Hopkins pokazał do czego może służyć złoty łańcuszek. I moje rozumienie biżuteryjności Lejki jest takie właśnie. Uważam, że do łowienia ryb lepiej nadają się dedykowane, duzo tańsze przedmioty, ale i na złoty łancuszek da się coś złapać.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Poprostu nie lubie takich niesprawiedliwych uogolnien
    Do pewnych rodzajow fotografii jest to najlepszy aparat
    Jednak jest postrzegany przez pryzmat ceny i tu sie wlacza w wielu
    nasza "polskosc"
    Dodatkowo jest coraz wieksza grupa forumowiczow-testerow
    ktozy pojecie fotografii zawieraja w cyferkach
    Dla nich szumy i brak iso 100tys dyskwalifikuje ten aparat

A kazdy ktory niekoniecznie pstryka nim arcydziela mowi ze fotografowanie
    nim sprawia ogromna frajde
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Poprostu nie lubie takich niesprawiedliwych uogolnien
    A sam to robisz cały czas .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 6 z 42 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów