Strona 9 z 42 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 412

Wątek: Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dla mnie Leica M to nieporozumienie jakości konstrukcji w stosunku do ceny
    Dla ludzi z twoim podejściem istnieje ranking Chip-Top-Power-Econo sanszajn star of czajna.
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 12-05-2012 o 21:42
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    chodzi o ten "giętki język" co to powie co głowa pomyśli - czy jakoś tak .
    E tam. Do tego wystarczy 5 słów. Któregoś dnia nieopatrznie zrobiłem zdjęcie (nie lejką) na dworcu w Warce. Potem w pociągu, całą drogę do Warszawy wysłuchiwałem, jaki to mam profesjonalny aparat fotograficzny i naprawdę autochtoni potrzebowali pięciu słów do wyrażenia wszystkich achów i ochów...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ani R8 Jak już w temacie Leicy jesteśmy
    Ale ja A5 planuje kupić, a nie R8 ;-)

No, a teraz odkryję temat tabu, jako prawdziwy snob Leicowy.

CO MNIE WKURZA W LEICA (a o czym nie można mówić):

- wkurza mnie to, ze thump-up kosztuje dużo i jest cholernie poręczny. chciałbym, żeby nie był poręczny, bo zajmuje mało miejsca, a lubie jak moj aparat zajmuje jeszcze mniej miejsca:

- wkurza mnie to, ze mam wadę wzroku i musiałem dokupić soczewkę korygującą (która znowu kosztuje za dużo). tzn. w soczewce wkurza mnie to, ze powieksza moj aparat o jakiś 1mm na powierzchu 1cm.

- wkurza mnie to, ze nie moge znalezc dobrej tasmy czarnej zeby zakleic czerwoną kropkę, a każda pod wplywem słońca i mocnego eksploatowania zaczyna odpadać !!

- wkurza mnie to, ze oryginalny pasek ma na odcinku szyjnym taką gumę, mogłaby być wygodniejsza, a najlepiej zeby dawali do wyboru różne paski, np. artisan

- wkurza mnie wielkość i ciężar szkieł!! są za cięzkie! jak biore samo body do ręki to ma idealną wagę, szkła nie powinny być cięższe niz 150-200g, a niestety zdarzają się takie i po 350g Wielkość też mnie wkurza, bo 50/1.0 nie zmieścił mi się do kieszeni spodni ostatnio.
    Na szczęście w Leica o tym wiedzą, i nawet CEO się wypowiedział w tej sprawie:
    Cytat Zamieszczone przez Alfred Schopf
    "We already have the best compact camera system here, with the M9. Now, we have to look at the size of the lenses. Do we like having a Coca-Cola can in front of a small camera body. The combination between the camera body and the lens has to fit."

I to są rzeczy, które mnie wkurzają, a o których się nie mówi głośno!
    Tak więc co tam Canonowe problemy, problemy z AF puszek, selekcją szkieł czy wielkością jedynek i elek. Jak ja muszę się z takimi problemami borykać każdego dnia!

Jak tu żyć Premierze?

Pozdrawiam,
    Snob Bartek z przemrużeniem ocznym ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    powieksza moj aparat o jakiś 1mm na powierzchu 1cm.
    Jakże giętki język musi mieć ten, który potrafi wyrazić współczucie mieszczące się w 1mm x 1cm x 1cm!?
    Jacek_73 - spróbujesz?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A
    CO MNIE WKURZA W LEICA (a o czym nie można mówić):

- wkurza mnie to, ze nie moge znalezc dobrej tasmy czarnej zeby zakleic czerwoną kropkę, a każda pod wplywem słońca i mocnego eksploatowania zaczyna odpadać !!

- wkurza mnie to, ze oryginalny pasek ma na odcinku szyjnym taką gumę, mogłaby być wygodniejsza, a najlepiej zeby dawali do wyboru różne paski, np. artisan
    Myślę że mogę pomóc. Taśma do zaklejania czerwonych pasków, aparatów, kóra pod wpływem czasu i ciepła nie puszcza kleju i nie paskudzi to Gaf-Fire BS 5867 Part 2 1980 type B od Gaffy. Spróbuj
    http://sklep.pateam.pl/91,gaffa-le-m...fire-matt.html

Co do paska - zgrabnym, miłym już nie robionym paskiem jest Nikon plecionka AN-4B. Z wąskiej części w szeroką przechodzi płynnie poprzez splot, żadnych szwów, części, sprzączek, prosty pewny i miły i dobrze się zwija, zgniata zajmuje mało miejsca. Jak w miejscu szyi podszyta część skórki jest za sucha to można ją odpruć. MI z X100 super leży.
    Tutaj
    http://www.flickr.com/photos/sunjammer/3680081866/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Myślę że mogę pomóc. Taśma do zaklejania czerwonych pasków, aparatów, kóra pod wpływem czasu i ciepła nie puszcza kleju i nie paskudzi to Gaf-Fire BS 5867 Part 2 1980 type B od Gaffy. Spróbuj
    http://sklep.pateam.pl/91,gaffa-le-m...fire-matt.html
    O! I cena sensowna, w sam raz dla snoba za taśmę wartości 3 zł Dzięki!
    Kupię i poużywam z Leicą. Do Canona i Mamiyi dalej będę używał tej za 3 zł, bo nie wiem czy sprzęt godzien tej droższej...

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    o do paska - zgrabnym, miłym już nie robionym paskiem jest Nikon plecionka AN-4B. Z wąskiej części w szeroką przechodzi płynnie poprzez splot, żadnych szwów, części, sprzączek, prosty pewny i miły i dobrze się zwija, zgniata zajmuje mało miejsca. Jak w miejscu szyi podszyta część skórki jest za sucha to można ją odpruć. MI z X100 super leży.
    Tutaj
    http://www.flickr.com/photos/sunjammer/3680081866/
    Trochę za tani
    Ja o tym myślę: http://www.leicastore.pl/ArtisanArti...haki-1435.html

Swoją drogą, zapomniałem dodać że ten oryginalny czasami przykleja mi się do rzepy od kurtki i się mechaci przez to. Ten Nikonowski byłby lepszy w tym temacie?

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawe czemu Leica nie wypuscila oficjalnej tasmy do zaklejania kropek?
    Przeciez zrobiliby na tym biznes;] Tasma za 10zl sprzedawana z logo po 300zl A moze jeszcze srebrna w wersji limitowanej Hermes?

A propos paska ja przy okazji zakupu Pentaxa ME Super stalem sie posiadaczem o takiego http://image-banque.com/IAG/images/pce111340.jpg paska Canona i musze przyznac,ze nie przywyklem do zawieszania aparatu na szyji ale ten jest bardzo fajny. Wydaje mi sie,ze jest zrobiony z bawelny i bardzo miekki. Tylko,ze to chyba stara sztuka bo nawet nie z made in china

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Przeciez zrobiliby na tym biznes;] Tasma za 10zl sprzedawana z logo po 300zl
    Przecież było w tym wątku, że mają aparat w wersji bez kropki za 1k zł więcej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Przeciez zrobiliby na tym biznes;] Tasma za 10zl sprzedawana z logo po 300zl A moze jeszcze srebrna w wersji limitowanej Hermes?
    Jest czarna taśma Leici w czerwone kropki ,do zaklejania czerwonych kropek na aparacie ale droga.Taka biżuteria wśród taśm...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    A propos paska ja przy okazji zakupu Pentaxa ME Super stalem sie posiadaczem o takiego http://image-banque.com/IAG/images/pce111340.jpg paska Canona i musze przyznac,ze nie przywyklem do zawieszania aparatu na szyji ale ten jest bardzo fajny. Wydaje mi sie,ze jest zrobiony z bawelny i bardzo miekki. Tylko,ze to chyba stara sztuka bo nawet nie z made in china
    Miałem ten pasek z jakimś canonem, albo i z dwoma. Dla mnie za duży i zbyt inwazyjny.

Cytat Zamieszczone przez Merde
    Przecież było w tym wątku, że mają aparat w wersji bez kropki za 1k zł więcej.
    Gwoli ścisłości to nie 1k a 3000 zł. Poza brakiem kropki jest lepszy LCD (w sensie mechanicznym) i coś tam jeszcze.

Strona 9 z 42 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów