Strona 55 z 76 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Nikon ostatnio faktycznie wypuszcza sporo rzeczy, w temacie szkieł to wygląda sensownie, w temacie puszek- hm, trochę mi brakuje konsekwencji... Co do ewentualnego taniego FX, ja rozumiem, że d700 juz nie jest młodzieniaszkiem, ale nadal pod wieloma względami jest to doskonała puszka. Czy d600 z takimi parametrami nie gryzłby się z d700? No sam nie wiem, dla mnie najbardziej bolesny byłby (w sensie, gdybym miał zamiar to kupic, nie mam) brak śrubokręta... d700 fajnie współpracuje z niektórymi starszymi szkłami za rozsądna kasę, np N24/2.8, czy N35/2. Brak takich alternatyw i np kit 24-120 (ale umówmy się, to jest drogawy kit ), czy tańszy, jak tu kolega przedmówca zasugerował 24-80- jak na mój gust, no hmmm, no podpinanie tego pod ff, trochę bez sensu... Ale pewnie i tak rynek zweryfikuje po swojemu.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dzięki marszczącej się z gorąca baterii? :-D
    Ale której pierwszej (z pudełka) czy drugiej (z programu wymiany)?
    Nie, dzięki nieostremu obrazkowi w wizjerze
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie Recenzja na DP Review

EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    zasadniczo aparat bez wad.
    Bardzo ładnie wyartykułowane zalety i wady D800, niestety w formule porównania z 5D3.
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=NuozUxh_tOU
    the silence is deafening

Domyślnie

D900

Q3/2014
    48 Mp FF
    4K video
    102 punkty # AF
    pomiar 112k rgb
    2 x Expeed 4
    6 kl/s, 8 z gripem w trybie FX, 10 w DX
    48 raw bufor
    wejście Mini XLR audio
    $4500

No to mamy nowe Studio.
    the silence is deafening

Domyślnie

Specyfikacja z sufitu. Jak coś wypuszczą, to następcę D700. 48 Mpx i 8 fps ? Ktoś ma wyobraźnię.
    Realne to są może D400 (DX) i budżetowe FX - D600. Albo następca D700 z 8 fps, ale nie aż tak upakowaną matrycą.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Specyfikacja z sufitu.
    Jacku, zauważ proszę, że to spec aparatu na 2015 rok. Czy z sufitu? Trzeba sobie podpiąć 105VR czy 200/2 pod D800 i dodmuchać do tych 48 MPx.
    MZ Nikon już zna 70% spec następców aparatów sprzedawanych obecnie. Sony ciśnie
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mamma mia! Piszą tu i ówdzie, że Nikon matrycę do D600 ma kupić od Aptiny. Ciekawe będzie obserwować, czyj pomysł wygra: Canona "ja wszystko sam", czy Nikona "kupujmy od najlepszych"?
    Przykład wspaniałej i innowacyjnej niegdyś firmy Sun (w serwerach której nawet śrubki miały logo firmy), nie wróży Canonowi sukcesu...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał

Domyślnie

Najnowsze wiesci o D600 nastrajaja optymistycznie bowiem rozpietosc tonalna ma byc wieksza niz w D800(to moze zbyt piekne aby bylo prawdziwe ale pomarzyc warto)mam nadzieje ze Nikon pozwoli korzystac z manualnych obiektywow uzytkownikom D600(bo tutaj wszystkiego sie spodziewam)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ciekawe będzie obserwować, czyj pomysł wygra: Canona "ja wszystko sam", czy Nikona "kupujmy od najlepszych"?
    Przykład wspaniałej i innowacyjnej niegdyś firmy Sun (w serwerach której nawet śrubki miały logo firmy), nie wróży Canonowi sukcesu...
    Tyle że ważniejsza tu jest kwesta biznesowa. Chwilowa lepszość w obecnej dobie szybkich zmian w elektronice jest IMHO pomijalna natomiast koszty i umiejętność wstrzelenia się w potrzeby klienta są niezwykle ważne.
    BTW: Canon nie robi wszystkiego sam :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 55 z 76 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów