Strona 53 z 76 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czy Canonowi wystarczy obniżyć cenę 5D Mk II? - Chciałoby się , żeby nie wystarczyło!
    Nie wiadomo co oni kombinują. Ostatnio zupełnie się wszystko pokićkało . Papierowe premiery. Zapowiedzi produktów na które trzeba czekać miesiącami. 650D powinno być już dawno a tu nic. Działający AF i w niektórych puszkach brak bandingu . Ciężko zatem wyczuć co wykombinują.

Zresztą podejrzewam że w Nikonie też maja niezłą zagwozdkę czy główkować nad D400 który będzie trudno wypozycjonować tak żeby nie tworzyć wewnętrznej konkurencji. Czy tworzyć nowy segment Entry Level FF, który ze względu na szklarnię też nie musi się jakoś sprzedawać rewelacyjnie. Chyba że wyposażą go w coś co tę sprzedaż pociągnie. Tylko co? Filmy już są. 3D? ?? ??? Tzw. masowemu klientowi wytłumaczyć, że musi mieć FF będzie bardzo ciężko, a pasjonatów nie ma znów tak dużo jakby się niektórym wydawało.
    Do tego rynek nie jest już taki pusty jak kiedyś - stare aparaty mają się dobrze i zmusić ludzi do kupowania nowości nie jest już tak łatwo jak kiedyś. To jest zresztą problem wielu dziedzin elektroniki. Temu pewnie takie przetasowania pośród elektronicznych gigantów.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-04-2012 o 08:22
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do tematu - przeciw D600 nic nie musi wytaczać, bo ma 5D mkII - pewnie będą jechać z ceną w dół.
    Imho, nie przejdzie. Z mojej strony ewentualnych nabywców będę kierował na CB. gdzie, po premierze 5D3, wszyscy zgodnym chórem wychwalają pod niebiosa stary AF, ale całkiem możliwe, że tak zagrają - Canon w moich oczach to bardzo bezczelna korporacja: ceny 28/2.8 IS i 24-70L II oraz 5D3 (nawet z blokadami, które otworzą w razie potrzeby softem), by przypomnieć tylko trzy ostatnie super propozycje.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    :-)
    Rozumiem, ty tu jesteś Kierownikiem i razem z Marcinem nie macie mojego numerka, spoko
    the silence is deafening

Domyślnie

..Czy tworzyć nowy segment Entry Level FF, który ze względu na szklarnię też nie musi się jakoś sprzedawać rewelacyjnie..

Do tego rynek nie jest już taki pusty jak kiedyś - stare aparaty mają się dobrze.
    Z tą szklarnią to nie rozumiem. Że trzeba wymienić szerokie katy na kryjące FF ? OK. Wystarczy, że wypuszczą z body jakiegoś kita FF - ciemnego 24-80 czy coś podobnego.
    Wiele osób chce kupować wyłacznie nowy sprzet, nie rozpatrują uzywek. Nowy FF za 5-6-7 tys by się nieżle sprzedawał. Ale się zastanawiam z czego by go musieli okroić by był tani. Niewiele fps i co jeszcze ?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ciężko zatem wyczuć co wykombinują.
    W takim mini-profesjonalnym segmencie można walczyć na gadżety:
    • Canon - Eye Control...
    • Nikon (z Sony) - nakładkę OLEDową na wizjer = HUD w aparacie
    I zabawa zacznie się od nowa!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    OK. Wystarczy, że wypuszczą z body jakiegoś kita FF - ciemnego 24-80 czy coś podobnego.
    24-120 VR już jest - i całkiem do rzeczy?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 26-04-2012 o 09:55 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Ale się zastanawiam z czego by go musieli okroić by był tani. Niewiele fps i co jeszcze ?
    Popatrz na D3200 i 5D2 (ochrona D800):

- dłuższe synchro
    - migawka 1/4000
    - migawka lag 100 ms
    - wizjer nie 100%, nie tak jasny jak potrzeba
    - tekturowa obudowa
    - jeden slot
    - brak górnego ekranika
    - tylny ekranik... inny
    - FEC: -/+2EV
    - brak zasłony wizjera
    - brak uszczelek
    - szkła tylko AF-S
    - brak podglądu GO
    - AF z D7000
    - nie chodzi na F/8, od 0 nie -2EV
    - będzie chlapać olejem
    - inny klej do gum
    - MNIEJSZY, kto ma duże dlonie i/lub zumy f/2.8VR dopłaci do normalnego rozmiaru
    - gorsza (mniejsza) bateria

itd. itp.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Popatrz na D3200 i 5D2 (ochrona D800):

- dłuższe synchro
    - migawka 1/4000
    - migawka lag 100 ms
    - wizjer nie 100%, nie tak jasny jak potrzeba
    - tekturowa obudowa
    - jeden slot
    - brak górnego ekranika
    - tylny ekranik... inny
    - FEC: -/+2EV
    - brak zasłony wizjera
    - brak uszczelek
    - szkła tylko AF-S
    - brak podglądu GO
    - AF z D7000
    - nie chodzi na F/8, od 0 nie -2EV
    - będzie chlapać olejem
    - inny klej do gum
    - MNIEJSZY, kto ma duże dlonie i/lub zumy f/2.8VR dopłaci do normalnego rozmiaru
    - gorsza (mniejsza) bateria

itd. itp.
    Ale d3200 da sie zrobic ladnego landszafta czy trzeba ten klej zmienic .. ? (nigdy nie interesowalem sie jakoscia obrazka w funkji kleju do gum .. hmm)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Ale d3200 da sie zrobic ladnego landszafta czy trzeba ten klej zmienic .. ? (nigdy nie interesowalem sie jakoscia obrazka w funkji kleju do gum .. hmm)
    Gdy guma odejdzie bo klej nawali jest większe ryzyko, że o nią zahaczysz chodząc wokół statywu, co z kolei może się skończyć przewróceniem statywu z budżetowym Żółtakiem.
    Wiesz ile kosztuje wymiana przedniej soczewki 14-24G
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 26-04-2012 o 11:54
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Nadal się nie rozumiemy.
    Piszesz Pawle często szyfrem, jakimiś skrótami myślowymi, które mało kto rozumie. Nawet chyba nie zwracasz uwagi na to, że czasem ludzie nie odpisują na Twoje posty, bo pewnie ich nie rozumieją. A to co chcesz udowodnić czy jaką masz misje to jest tu zupełnie inna kwestia ale na pewno byłoby Ci dużo łatwiej gdybyś pisał tak żeby to dało się zrozumieć.
    Nie jesteś w tym odosobniony, też nie rzadko czytając posty gietrzy nie rozumiałem o czym on pisze :P
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Nie jesteś w tym odosobniony, też nie rzadko czytając posty gietrzy nie rozumiałem o czym on pisze :P
    I ja, pomimo zamiłowania informatycznego i częstych skrótów myślowych też czasami nie mogę rozgryźć postów w/w użytkownika Ale to już taki charakter, głupio by było jakby się nawrócił - w tej przywarze tkwi cały urok jego wypowiedzi

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tą szklarnią to nie rozumiem. Że trzeba wymienić szerokie katy na kryjące FF ?

Chodzi o ceny. Dla przeciętnego zjadacza chleba kilka tysięcy za szkło o nie jest mało. Mówimy o rynku masowym bo jak taniość takiej puszki skończy się na 2k$ to o dużej sprzedaży mona zapomnieć.
    Rozwiązanie widzę następujące: plastik i dotykowy ekran + kit o jakim wspominał Jacek- marketingowo = lekki, poręczny, z nowatorskimi rozwiązaniami no i cena poniżej 1500$. Może by to chwyciło.
    Póki co mocno jednak wątpię, że coś takiego szybo się pokaże.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 53 z 76 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów