Niezły kastrat FFAle ślinę wielu Canonierów juz przełyka
![]()
Niezły kastrat FFAle ślinę wielu Canonierów juz przełyka
![]()
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Ciekawe co na to canon.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Ja tam nikonowi kibicuję - przyzwoita matryca, normalny af, można pojechać na dwa obiektywy 16-35/4 (jaśniejszego nie potrzebuję, filtry można łatwo nakręcić) i jakieś tele 70-300, korpus jest niewielki co dla mnie jest zaletą ja nic więcej bym nie potrzebował (no jeszcze jakiś wężyk do wyzwalania), a porównanie matryc nikona z canonowymi wypada zdecydowanie na korzyść nikona, powiedziałbym nawet że w aspektach które mnie interesują porównania nie ma.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Canon też nie popuści i da ludowi dobry sprzęt FFA (Full Frame Amator).
W nikonie cieszy, że do D600 FX jest już praktycznie komplet nowych szkieł AF-S. Szczególnie budżetowych stałek. Brakuje 35mm kryjącej pełną matrycę ale może w tym roku jeszcze to nadrobią (nie liczę DX-owej 35/1,8 bo to kpina na FX).
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Oo, wycięli śrubokręt?!
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Eeeee....
Easy to miss, this tiny screw is the business end of an in-camera AF motor which drives the autofocus in non-AF-S lenses.
EOS - conditio sine Kwanon...
Dodam tylko 100% krycia w wizjerze i to wyczerpuje listę spraw istotnych które chciałbym mieć - to może być aparat idealny, no straszne - czas zatoczył koło i producenci zaczynają ponownie rozumieć że 100% podgląd ma sens - podziękowania dla Sony w tym temacie.
Jestem szumofobem
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Tak jak kiedyś szacun dla canona należał się za pierwszą "w miarę dopuszczalną cenowo" lustrzankę APS-C (300D), tak teraz panowie i panie czapki i chustki z głów przed nikonem. "Papierowo" aparat miodny i to za cenę wytłumaczalną przed domową księgową.
Mam nadzieję, że "tania pełna klatka" canona powieli nikonowski wzór. Przemawia przeze mnie gorycz. Canon jak zrobi coś porządnego to żąda 13000zł na dzień dobry (11500 po ustabilizowaniu ceny). I wcale bym się nie zdziwił, że D600 wyjdzie w testach równie dobrze jak w specyfikacji. Czekam na ruch naszej stajni... Jeszcze raz brawa dla "żółtych"!
Ostatnio edytowane przez jac+ ; 13-09-2012 o 14:44
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
i Af do f/8 działa![]()
Jestem szumofobem