Strona 56 z 76 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Mamma mia!
    Canon - IMHO - daje ciała z powodu, jeśli dobrze pamiętam, pewnego patentu firmy Sony na zgrywanie/odbiór/zrzut danych z matrycy. Nie mniej jednak ile w tym prawdy tak do końca nie wiemy. D600 kopiące leżącego (banding przy zabawie z cieniami) - nie widzę przeciwwskazań. Za tyle lat increamental upgrades, za brak ef-s 30/1.8 USM, za 7 lat pełnej klatki dla Kowalskiego "w MF", za cenę 200/2IS na wejściu

A tak na serio to po D300 czy D3 nie ma nic lepszego niż konkurencja.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BTW: Canon nie robi wszystkiego sam :cool:.
    Kiedyś matryce CCD w kompaktach były od Sony... ale teraz?
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A tak na serio to po D300 czy D3 nie ma nic lepszego niż konkurencja.
    No i teraz chyba kolej ruch takiej klasy ze strony Canona. Ale Kolekcjoner pewnie nam zaraz głowy ostudzi korzystnymi wynikami giełdowymi キヤノン株式会社
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Mamma mia! Piszą tu i ówdzie, że Nikon matrycę do D600 ma kupić od Aptiny. Ciekawe będzie obserwować, czyj pomysł wygra: Canona "ja wszystko sam", czy Nikona "kupujmy od najlepszych"?
    Przykład wspaniałej i innowacyjnej niegdyś firmy Sun (w serwerach której nawet śrubki miały logo firmy), nie wróży Canonowi sukcesu...
    Gdzie można poczytać o tej "najlepszości" Aptiny? Nie znam firmy i chciałbym się nieco więcej dowiedzieć. Wygooglałem tylko, że istnieją od 2008, wywodzą się pośrednio od Micron Technology i dorobili się "jedynie" APS-C jak na razie, no i pracują nad FF dla Najkona.
    Co do polityki firm, to również mam nadzieję, że w końcu Canon zacznie kupować komponenty, ale nie liczyłbym na to. Zakończenie produkcji matryc spowodowało by zapewne ogromne straty, bo przecież nikt od nich maszyn nie odkupi.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kiedyś matryce CCD w kompaktach były od Sony... ale teraz?
    Ale matryce to tylko jeden podzespół jest cała masa innych elementów które kupują.

No i teraz chyba kolej ruch takiej klasy ze strony Canona. Ale Kolekcjoner pewnie nam zaraz głowy ostudzi korzystnymi wynikami giełdowymi キヤノン株式会社
    No jak nie jak tak .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Gdzie można poczytać o tej "najlepszości" Aptiny? Nie znam firmy i chciałbym się nieco więcej dowiedzieć. Wygooglałem tylko, że istnieją od 2008, wywodzą się pośrednio od Micron Technology i dorobili się "jedynie" APS-C jak na razie, no i pracują nad FF dla Najkona.
    I poniekąd są wymieniani w jednym rzędzie z najlepszymi markami: http://image-sensors-world.blogspot....r-2h-2011.html
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tylko zauważcie, ze Canon jest droga co do wielkosci firma na tej liście. Także zrezygnowanie z tego na pewno nie jest im na rękę, zwłaszcza,ze nieźle sobie radzą.

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale oni z niczego nie muszą rezygnować - to zupełnie akademickie rozważania .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale oni z niczego nie muszą rezygnować - to zupełnie akademickie rozważania .
    W 7D2 - o Boziu! - mają dołożyć i to całkiem sporo np. AF z 5D3, kl/s i o-ring'ów, jednak - jak zawsze - nic za darmo W sumie ciekawe czy dołożą MPx. 7D z wyższą ceną w sumie wyskoczy z i tak szerokiego pojęcia: prosumer by "oficjalnie" awansować na tele-konwerter dla pro.
    Z drugiej strony jeśli zostawią 18 MPx, dołożą AF z 5D3 i 10 kl/s to mogliby już wsadzić... aps-H i konkurować z D600. W drugim przypadku rolę tele-konwertera mógłby przejąć 70D: 6 kl/s, 25 MPx, 500/4II i heja.
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W 7D2 - o Boziu! - mają dołożyć i to całkiem sporo np. AF z 5D3, kl/s i o-ring'ów, jednak - jak zawsze - nic za darmo W sumie ciekawe czy dołożą MPx. 7D z wyższą ceną w sumie wyskoczy z i tak szerokiego pojęcia: prosumer by "oficjalnie" awansować na tele-konwerter dla pro.
    Z drugiej strony jeśli zostawią 18 MPx, dołożą AF z 5D3 i 10 kl/s to mogliby już wsadzić... aps-H i konkurować z D600. W drugim przypadku rolę tele-konwertera mógłby przejąć 70D: 6 kl/s, 25 MPx, 500/4II i heja.
    Ale ja to odnosiłem do tych rozważań o produkcji matryc - nie całościowo.
    BTW: 7D mkII moim zdaniem nie będzie
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

7D z aps-h? Jeśli nie przesadzą z ceną, biorę od razu. :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 56 z 76 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów