Pewnie ta sama co w NEX 7. Co znaczy, że jeśli szkło nie jest dobre, to jakość obrazu będzie marna.
Jeśli tak to nie ma się co spodziewać cudów ale może to celowe żeby w entry level nie dawać takiej samej jakości jak w wyższych modelach.
Sony o ile pamiętam wsadziło tę matrycę do A77 - wynik jest raczej mizerny = szumofon.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-04-2012 o 22:39
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Pierwsze sample (jpg więc wiele powiedzieć nie można)
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d3200/sample.htm
Rawy będą mieć 12bit, jakieś ograniczenie dla najtańszej serii?
Pociągnąłem to, wrzuciłem to pse10 a tam: resize do 33% (akurat by puszczać slajdy na TV 1080p, bic sharper), wyostrzyłem 500; 0.3 i nie mam pytań a to przecież są (przeostrzone, wygładzone) jotpegi. Pozostaje mieć nadzieję na: szybki spadek ceny, zestaw body only lub 35/1.8DX.
Na fotce kwiatka można nawet dać 500; 0.4.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-04-2012 o 14:41
the silence is deafening
To może tak teraz wersja D3200E ?![]()
Sample d3200, kit chyba nie jest najlepszym przykładem do pokazania możliwości tej matrycy
http://www.dcresource.com/reviews/ni...review/gallery
Są też sample na dpreview. Wygląda to nieźle, zwłaszcza ISO 3200, chociaż zdjęcia robione kitem, więc o rozdzielczości trudno coś powiedzieć. Chętnie zobaczyłbym taką matrycę u Canona. Swoją drogą, ciekawe jaka będzie odpowiedź Canona, który przecież raczej sam dyktował wyścig megapikselowy przez ostatnie lata, a teraz został zepchnięty do narożnika...
Marzenia ściętej głowy
Wg plotek Canon zapowiedział nową matrycę nie procesordopiero w 7D2.
Odpowiedź Canona masz w 5D3 - Digic Zamiatacz V, teraz 17 razy szybszy od swojego taty...
Powracając do Nikona: w sklepie na My pojawiła się nowa, niższa o 500 zł od ostatniej, cena. Mega fajna oferta, jak komuś się nie chce kupować większych kart (a potem to zmniejszać na kompie). To jest czas D5100.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25-04-2012 o 10:26
the silence is deafening