Strona 60 z 76 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

5D doczekała się AFa, więc może kiedyś...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    5D doczekała się AFa, więc może kiedyś...
    z 5D nie mieli wyboru - az tylu desperackich niewolnikow nie bylo, zeby sie rzucac na 8-letni uklad AF (w tym czasie to nawet Sony zrobilo szybsze uklady ).

a z 50-tka... nie widze dokladnie gdzie mialoby byc cisnienie? bo obecna to sie nie sprzedaje dobrze... ?
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to moze tak... w wyobrazeniu przecietnego uzytkownika taki 50/1.4 II musialby miec:
    1. solidna mechanike
    2. lepszy i pewniejszy AF
    3. bokeh jak Sigmofon
    4. podobne gabaryty i wage co obecny Canon
    5. lepsza rozdzielczosc i mikrokontrast
    6. cene na sensownym poziomie.
    Nie no bez jaj .. 50L nawet polowy tych cech nie ma a ty za 600E chcialbys dac w 50II ... mi by szybki AF taki jak w 85USM wystarczyl. Reszta moze pozostac..

PS. Czy tobie ostatni sie w d.. nie poprzewracalo z tego dobrobytu 5dII ? ;-)
    Ostatnio edytowane przez wain ; 14-06-2012 o 11:35

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Nie no bez jaj .. 50L nawet polowy tych cech nie ma a ty za 600E chcialbys dac w 50II ... mi by szybki AF taki jak w 85USM wystarczyl. Reszta moze pozostac..
    no widzisz... wychodzac z tej perspektywy to nie tyle 50/1.4 jest perfekt, co jest zwyczajnie zbyt tani. mkII powinien ta wade skorygowac dorzuca powloki
    dla lepszego mikrokontrastu, ciutke poprawia mechanike, zeby sie na gwarancji mniej psul... odrobinke szybszy AF (i do tego STM)... i juz mamy te 600 EUR

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    PS. Czy tobie ostatni sie w d.. nie poprzewracalo z tego dobrobytu 5dII ? ;-)
    znaczy co? ze nie wierze, ze Canon jest reinkarnacja swietego mikolaja, to mi sie poprzewracalo?

5D mkII fajny jest, nie narzekam
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no dobra, może nie ma wielkiego parcia na efs 35/1,8 ale ten leciwy 35/2 w aktualnej ofercie kompletnie nie przystaje do współczesnych standardów wykonania czy kultury pracy... mogliby chociaż ef35/2II zrobić zamiast faktycznie wprowadzać szkło pod cropa only.
    600D | X-M1

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Wygląda realnie. Jeśli wycenią go w okolicach D700, to Canon może być w poważnych opałach.
    To mnie właśnie ciekawi - na ile ten segment rynku jest ważny? Czy jeśli ktokolwiek zrobi to wymarzone entry level FF to istotnie ludzie się tak rzucą czy to w ogóle jest zauważalna sprzedaż?
    BTW: Canon asekurancko może zawsze zrobić dwie rzeczy - obniżyć cenę 5DmkII lub wsadzić jego bebechy w plastik dodać kilka bajerów i mają gotowe FF.

Co do tego Nikona to ile ma kosztować?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

$1,500-$1800

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    no dobra, może nie ma wielkiego parcia na efs 35/1,8 ale ten leciwy 35/2 w aktualnej ofercie kompletnie nie przystaje do współczesnych standardów wykonania czy kultury pracy...
    zgoda.

wydaje mi sie, ze dopiero teraz ma sens aktualizacja stalek, z IS-em i/lub STM-em, w zaleznosci od docelowego odbiorcy. 24, 28 i 40 to chyba takie jaskolki nowego...

przy czym niesmialo chcialbym wyrazic swoja preferencje raczej ku STM niz IS, jesli cenowo ma to wygladac tak jak na ww. przykladzie. bo 800 EUR za krotka stalke ze swiatlem f/2.8 ... to naprawde jest dramat...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Fajnie gdyby w canonie pojawil sie taki ciemny, maly, lekki i w miare tani odpowiednik tego 24-85, ktory jednak na f11 stawalby sie ostry jak brzytwa

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Fajnie gdyby w canonie pojawil sie taki ciemny, maly, lekki i w miare tani odpowiednik tego 24-85, ktory jednak na f11 stawalby sie ostry jak brzytwa
    odpowiem parafraza dowcipow o Radiu Erewan:
    24-105 jest prawie zgodny z Twoja specyfikacja z tym, ze nie maly, nie lekki, nie tani i przy f/11 tez nie zawsze ostry jak brzytwa

ale tak prawde mowiac - watpie, zeby ten Nikkor urywal tylek pod wzgledem optycznym. badzmy rozsadni...
    www albo tez flickr

Strona 60 z 76 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów