5D doczekała się AFa, więc może kiedyś...
5D doczekała się AFa, więc może kiedyś...
Ostatnio edytowane przez wain ; 14-06-2012 o 11:35
no widzisz... wychodzac z tej perspektywy to nie tyle 50/1.4 jest perfekt, co jest zwyczajnie zbyt tani. mkII powinien ta wade skorygowacdorzuca powloki
dla lepszego mikrokontrastu, ciutke poprawia mechanike, zeby sie na gwarancji mniej psul... odrobinke szybszy AF (i do tego STM)... i juz mamy te 600 EUR
znaczy co? ze nie wierze, ze Canon jest reinkarnacja swietego mikolaja, to mi sie poprzewracalo?![]()
5D mkII fajny jest, nie narzekam![]()
no dobra, może nie ma wielkiego parcia na efs 35/1,8 ale ten leciwy 35/2 w aktualnej ofercie kompletnie nie przystaje do współczesnych standardów wykonania czy kultury pracy... mogliby chociaż ef35/2II zrobić zamiast faktycznie wprowadzać szkło pod cropa only.
600D | X-M1
To mnie właśnie ciekawi - na ile ten segment rynku jest ważny? Czy jeśli ktokolwiek zrobi to wymarzone entry level FF to istotnie ludzie się tak rzucą czy to w ogóle jest zauważalna sprzedaż?
BTW: Canon asekurancko może zawsze zrobić dwie rzeczy - obniżyć cenę 5DmkII lub wsadzić jego bebechy w plastik dodać kilka bajerów i mają gotowe FF.
Co do tego Nikona to ile ma kosztować?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
zgoda.
wydaje mi sie, ze dopiero teraz ma sens aktualizacja stalek, z IS-em i/lub STM-em, w zaleznosci od docelowego odbiorcy. 24, 28 i 40 to chyba takie jaskolki nowego...
przy czym niesmialo chcialbym wyrazic swoja preferencje raczej ku STM niz IS, jesli cenowo ma to wygladac tak jak na ww. przykladzie. bo 800 EUR za krotka stalke ze swiatlem f/2.8 ... to naprawde jest dramat...
Fajnie gdyby w canonie pojawil sie taki ciemny, maly, lekki i w miare tani odpowiednik tego 24-85, ktory jednak na f11 stawalby sie ostry jak brzytwa![]()
odpowiem parafraza dowcipow o Radiu Erewan:
24-105 jest prawie zgodny z Twoja specyfikacjaz tym, ze nie maly, nie lekki, nie tani i przy f/11 tez nie zawsze ostry jak brzytwa
ale tak prawde mowiac - watpie, zeby ten Nikkor urywal tylek pod wzgledem optycznym. badzmy rozsadni...