Strona 45 z 372 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

No właśnie Nowart - zadałem wcześniej to pytanie, może Tobie się uda szybciej ustalić. Czy nowy grip BG-E11 pozwoli/pozwala na odpalenie tylko jednej baterii ?

Z tym uchwytem, to zwróciłem uwagę jak złapałem marka II. Faktycznie, bardzo polepszyli ( pogłębili ). Trzyma się o niebo lepiej. Aczkolwiek zawsze lepiej trzymało mi się nikony, choć ostatnio stwierdzam że taki D3 jest dla mnie ciut za płytki...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Bez obaw. będzie na dniach za ok 1100zł. Skąd bierzecie te 1500 to ja nie wiem...
    Drogą dedukcji

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...tery_Grip.html
    VS
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc..._Grip_for.html
    = ok +50% większa cena.

Zestawiając to z tym:
    http://allegro.pl/listing.php/search...bg-e6&order=pd
    Wychodzi jak byk ~1500zł
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

No zastrzeliłeś mnie tym pytaniem... a dlaczego miałby nie pozwalać? W dwójce przecież chodzi bez problemu z jedną baterią więc dlaczego ten miałby nie działać? Nie chce mi się wierzyć, żeby Canon tak "ułatwił" klientom obsługę nowego gripa...

Goomis, tylko wiesz, to preordery a tam ceny bywają zmienne niczym kobiety i stabilizują się po wejściu towaru do sklepu. Nie będzie na pewno tyle kosztował, obiecuję
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 03-04-2012 o 00:05

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A nie jest tak, ze teraz nie wkłada się je od tyłu, tylko z boku ?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Uzależniony

Domyślnie

Z tego co widzę w sieci - bo w rękach jeszcze go nie miałem - to tak, z boku. Tylko niezmienne pozostaje pytanie czy Canon spłatał nam figla i zmusił do korzystania z dwóch akumulatorów, chcąc podpiąć gripa. Ja osobiście nie sądzę ale na dniach się okaże...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Ja jako fan teorii spiskowych mogę powiedzieć, że po jakimś czasie kupi się go faktycznie taniej, ale możliwe że wypakowanego gorszymi (czytaj zoptymalizowanymi / tańszymi) komponentami. Te lepsze dałbym właśnie się na pierwszy rzut, żeby recenzenci i pierwsi użytkownicy nakręcili spiralę sprzedaży
    No a ja słyszałem, że ostatnie serie to już całe z plastiku robią .
    Skończ już to trollowanie jeśli łaska.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Skoro wyjmuje sie "koszyczek" w ktory wklada sie 2 akumulatory to teoretycznie przy takim rozwiazaniu powinno dzialac rowniez z jednym

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Nie sądzę żeby Canon poszedł w takie rozwiązanie. Grip to nie tylko dodatkowa moc ale także lepszy chwyt do kadrów pionowych. Po co walić zasilanie tylko z 2 baterii, żeby zniechęcić do jego kupna.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Skoro w 5D2 sie da, to dlaczego ma sie nie dac i tu? Oba miejsca na baterie musza posiadac styki i przekazywac prad do aparatu, wiec na 99% to zadna roznica czy uzywamy 1 czy 2.

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Ja tam nie widzę potrzeby wywalania kasy na oryginalny grip - od kilku lat mam przy 2ce deltę za 300 zł i żadnych problemów. Zapas baterii do m2 też jest, więc skoro te same to miodzio :-)

Wysłane z SGS+ przez Tapatalk

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Strona 45 z 372 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów