Strona 43 z 372 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Mnie z kolei trzyma tylko jedna rzecz. Mam obawę że jeśli wyskoczą jakieś kwiatki z pierwszą serię to pewnie będą eliminowane w kolejnych (po cichu). Nie dość że zapłacę 13k a nie np. 10k to jeszcze będę testerem. Wiem że to przesada ale to jak serce i rozum... Powiedzcie mi jak bardzo się mylę...
    Ten aparat był w testach przynajmniej pół roku, potencjalnie dłużej...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Pewnie tak samo jak 1D Mk 3, a wszyscy chyba pamiętamy jego problemy z AFem. I wiele innych aparatów... ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    CZŁUCHÓW

Domyślnie

Już zaczynam zbierać na III. Czekałem na coś takiego.
    Trochę tam w plecaku.

Coś już napisał

Domyślnie

trochę przesadzasz, weź na warsztat że 5d3 to okrojony 1dx i jeśli już to na bank firmware będzie do niego wychodzić bo sporo ludzi go kupi.
    pomyśl też w takiej sytuacji co mogli myśleć właściciele ferrari 458 gdy się okazało że 300 takich aut może się samo podjarać - tutaj link

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

GoOrange, niestety sie z Toba zgadzam. Wiekszosc nowosci nie jest niestety pozbawiona chorob wieku dzieciecego. Moim zdaniem jednak z tego typu sprzetem warto poczekac. Nie dosc, ze po jakims czasie kupi sie go taniej to jeszcze mozliwe, ze w jakiejs tam kwestii proprawiony.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_foto Zobacz posta
    Nie dosc, ze po jakims czasie kupi sie go taniej to jeszcze mozliwe, ze w jakiejs tam kwestii proprawiony.
    Ja jako fan teorii spiskowych mogę powiedzieć, że po jakimś czasie kupi się go faktycznie taniej, ale możliwe że wypakowanego gorszymi (czytaj zoptymalizowanymi / tańszymi) komponentami. Te lepsze dałbym właśnie się na pierwszy rzut, żeby recenzenci i pierwsi użytkownicy nakręcili spiralę sprzedaży

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Ja chyba zostanę przy moim 1Ds3 ale w przyszłości jak 5d3 zejdzie do ok 8.5tyś to chyba kupie jako drugą puszkę. Miałem 5d1 i 5d2 ale af nie był wystarczający. Teraz jestem zadowolonym posiadaczem jedynki. Czytam o nowej piątce i człowiekowi żal że ma się tych nowych bajerów ale w sumie to z iso nie wychodzę po za 3200 a na tym poziomie szumią podobnie.
    L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    Ja chyba zostanę przy moim 1Ds3 ale w przyszłości jak 5d3 zejdzie do ok 8.5tyś to chyba kupie jako drugą puszkę.
    Śmiem wątpić czy taki moment nastąpi - chyba, że na końcu życia produktu lub po załamaniu euro.

Domyślnie

Obserwuję ten wątek, podobnie jak wiele innych, dot. MK III, w oczekiwaniu na kuriera (jutro puszka ma być u mnie).
    W dniu premiery podjąłem decyzję, że jeśli ten aparat nie będzie miał większych wpadek, a jego cena nie przekroczy 15 tys. to NA PEWNO dokonam zakupu.
    Jak dla mnie puszka ma szereg bardzo istotnych zalet (począwszy od tak oczywistych jak AF a skończywszy na drobnych dodatkach czy usprawnieniach, jak np. sensowne autoiso).
    Jutro przestrzelę dokładnie z 85L, bo z tym szkłem mam głównie zamiar używać i napiszę pewnie coś od siebie.

Użytkuję 5D II od blisko 3 lat.
    Dla mnie mark trójka ma wszystko czego brakowało mi w dwójce.
    O ile kupując MK II byłem "na starcie" świadom jego wad i od początku pewne rzeczy mi przeszkadzały, tak tym razem nie widzę w MK III niczego co stanowiłoby dla mnie istotną wadę i przeszkadzało w pracy.
    Zobaczymy oczywiście czy tak będzie po jakimś czasie użytkowania

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

arra, w jakims stopniu moze to byc zaprzeczanie samemu sobie, aczkolwiek Twoja wersja jest takze prawdopobna

Strona 43 z 372 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów