Tak, 3fps - jest znacznie wolniej niz w przypadku normalnego trybu.
Ripek i jak oceniasz material slubny z 5D3? Jak sie spisal AF? Pracowales z lampa? Na zagramanicznych forach narzekaja na niewidoczne punkty AF w ciemnych pomieszcezniach. Opisz cos![]()
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 03-04-2012 o 08:40
A w ktorymś z modeli jest taka opcja? Bo na pewno nie widzialem tego w serii 5D.
Mozna wybrac kilka trybów wyświetlania pól AF:
1 - wybrane punkty AF sa zawsze widoczne (czarne)
2 - wszystkie punkty AF sa zawsze widoczne (czarne)
3 - wybrane punkty AF sa widoczne przed ustawieniem AF (czarne), nastepnie znikaja w momencie ostrzenia (wcisniecia spustu migawki do polowy), po ustawieniu ostrosci na moment wlacza sie punkt ktorym ustawiona zostala ostrosc (czerwony) i ponownie znika
4 - wybrane punkty AF sa nie widoczne przed wyostrzeniem, robia sie widoczne (czarne) w momencie ostrzenia (wcisniecia spustu migawki do polowy), po ustawieniu ostrosci na moment wyświetla sie punkt ktorym ustawiona zostala ostrosc (czerwony) i ponownie znika
5 - wyswietlanie wszystkich punktow AF jest na stale wyłączone
Podswietlanie punktow AF na czerwono mozna wylaczyc, wlaczyc lub ustawic na auto.
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 03-04-2012 o 09:07
Czacha , przypomnę sie o to synchro z quadrą.
pisałem o mocy podświetlania przy jednym z wybranych trybów (ktore opisales wyżej)
no bo chyba kolega wyzej nie pytal o to ze ludzie marudza na malo widoczne punkty af na matowce? to by bylo juz marudzenie
żadnych sampli OCZYWIŚCIE wklejać nie musisz. poprostu sprawdz do jakiego synchro ze speed na ranger quadra jest czysto i daj znać. dzięki.
Wiem, wiem .. tylko nie przypominam sobie zeby w ktoryms dalo sie to zmienicW 5D3 nie ma takiej opcji.
Moim zdaniem punkty AF sa dosc slabo widoczne, zwlaszcza po wyostrzeniu rozblysk jest dosc krotki i slaby. Ale ja mam wlaczona siatkę z liniami wiec zaswieca sie cala matowka![]()