Strona 47 z 372 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    że głośno ci klapie przy silent mode? Ja tam śpiącemu dziecku cykam czasami na silent mode i nikogo nie wybudzam

silent mode seryjny w 5d3 to 3fps gdzieś wyczytałem, posiadacze możecie potwierdzić?
    Tak, 3fps.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tak, 3fps - jest znacznie wolniej niz w przypadku normalnego trybu.

Ripek i jak oceniasz material slubny z 5D3? Jak sie spisal AF? Pracowales z lampa? Na zagramanicznych forach narzekaja na niewidoczne punkty AF w ciemnych pomieszcezniach. Opisz cos
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 03-04-2012 o 08:40

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    W zasadzie to nawet bez trybu cichego ten aparat inaczej trzepie klatki. Brzmi bardziej mechanicznie (jakby metalowo) i jednocznie miekko. A tryb cichy brzmi podobnie do tego co mamy w 5D2 gdy robimy zdjecia na Live View z domieszka miekkiego klapniecia znanego np. z Nikona

Weź daj spokój. Na początku byłem tak podniecony że nie zwróciłem uwagi jak klapie.

Kiedy już zwróciłem, to dźwięk był taki, jakby zaraz miało się odkleić lustro, lub wypaść migawka... Jakiś czas mi zajęło zrozumienie, że to właśnie tak brzmi teraz klapnięcie..

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Tak, 3fps - jest znacznie wolniej niz w przypadku normalnego trybu.

Ripek i jak oceniasz material slubny z 5D3? Jak sie spisal AF? Pracowales z lampa? Na zagramanicznych forach narzekaja na niewidoczne punkty AF w ciemnych pomieszcezniach. Opisz cos
    nie ma opcji ustawienia intensywności podświetlania punktów AF w wizjerze?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A w ktorymś z modeli jest taka opcja? Bo na pewno nie widzialem tego w serii 5D.

Mozna wybrac kilka trybów wyświetlania pól AF:

1 - wybrane punkty AF sa zawsze widoczne (czarne)
    2 - wszystkie punkty AF sa zawsze widoczne (czarne)
    3 - wybrane punkty AF sa widoczne przed ustawieniem AF (czarne), nastepnie znikaja w momencie ostrzenia (wcisniecia spustu migawki do polowy), po ustawieniu ostrosci na moment wlacza sie punkt ktorym ustawiona zostala ostrosc (czerwony) i ponownie znika
    4 - wybrane punkty AF sa nie widoczne przed wyostrzeniem, robia sie widoczne (czarne) w momencie ostrzenia (wcisniecia spustu migawki do polowy), po ustawieniu ostrosci na moment wyświetla sie punkt ktorym ustawiona zostala ostrosc (czerwony) i ponownie znika
    5 - wyswietlanie wszystkich punktow AF jest na stale wyłączone

Podswietlanie punktow AF na czerwono mozna wylaczyc, wlaczyc lub ustawic na auto.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 03-04-2012 o 09:07

Uzależniony

Domyślnie

Czacha , przypomnę sie o to synchro z quadrą.

Coś już napisał

Domyślnie

pisałem o mocy podświetlania przy jednym z wybranych trybów (ktore opisales wyżej)
    no bo chyba kolega wyzej nie pytal o to ze ludzie marudza na malo widoczne punkty af na matowce? to by bylo juz marudzenie

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Czacha , przypomnę sie o to synchro z quadrą.
    Zapomniałem Obiecuję dziś sprawdzić na 100%, wieczorem mam sesję.

Uzależniony

Domyślnie

żadnych sampli OCZYWIŚCIE wklejać nie musisz. poprostu sprawdz do jakiego synchro ze speed na ranger quadra jest czysto i daj znać. dzięki.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    pisałem o mocy podświetlania przy jednym z wybranych trybów (ktore opisales wyżej)
    no bo chyba kolega wyzej nie pytal o to ze ludzie marudza na malo widoczne punkty af na matowce? to by bylo juz marudzenie
    Wiem, wiem .. tylko nie przypominam sobie zeby w ktoryms dalo sie to zmienic W 5D3 nie ma takiej opcji.

Moim zdaniem punkty AF sa dosc slabo widoczne, zwlaszcza po wyostrzeniu rozblysk jest dosc krotki i slaby. Ale ja mam wlaczona siatkę z liniami wiec zaswieca sie cala matowka

Strona 47 z 372 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów