Wyjdzie jeszcze na to, ze problemy z Sigmami byly z winy Canona...
Wyjdzie jeszcze na to, ze problemy z Sigmami byly z winy Canona...
Sigma 20 f/1,8 chodzi jak trzeba. Nie mam uwag.
Portretowe, na pełnej dziurze iso 100.
U mnie na 5d2 af potrafi się rozjechać i mimo, że dpp pokazuje punkt na oku to jest doopa. mniej więcej mam 6/10 przy tym szkle.
Będę wdzięczny
Miło słyszeć w tak dużej ilości postów ( nie tylko na tym forum) ,że af jest teraz taki jak powinien być , czyli dobry.
Bo faktycznie, nie dawał ...
Dziś porobiłem ok 20 zdjęć, i ostrzył przy słabym świetle bardzo przyjemnie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niestety, nie mam na razie czasu ani miejsca na normalne zdjęcia, więc tylko coś takiego, z domu.
RAW
http://www.sendspace.com/file/6ie72l
Ostatnio edytowane przez Flanel ; 04-04-2012 o 21:52 Powód: Automerged Doublepost
Dzisiaj podlaczylem swojego starego Tamrona 28-75 2.8 i AF daje rade. To juz nie to samo co stalki, zajmuje mu to ulamek sekundy zanim zlapie ostrosc, ale w warunkach w ktorych zapiety do 350D biegal od jednego konca do drugiego, pod 5d mkiii lapie po chwili namyslu. Myslalem, ze oddam bratu tego tamrona razem z 350d, ale po dzisiejszych probach, zostawie sobie, moze z 2 razy w roku go zaloze na takie focenie od czapy.
5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
GoPro 11
aleś żeś kolego porównał. 350d na bank nie miał żadnego krzyżowego. To przy słabym świetle mieć a nie mieć tak naprawdę
np mając 19 krzyżaków w 1ds3 rozłożonych idealnie nie widzę potrzeby posiadania większej ilości. Napewno większa ilość krzyżaków ma wpływ na wydajniejsze ai-servo , które nie koniecznie często używam
Dziwi mnie za to że 15 krzyżowych w pro-nikonach jest tylko w środku..
taki mały "1st impressions" posiadacza 1ds3
tak oglądałem to od razu wrzucę:
5d mark III / 1Dx
1Ds mark III
1D mark IV
Ostatnio edytowane przez adrenag ; 04-04-2012 o 22:29
Moze porownanie nietrafione, bo nawet nie bardzo jest co porownywac, ale chodzilo mi bardziej o to, ze dla mnie teraz nawet ten marny tamron jest uzywalny, nawet w slabym swietle.
5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
GoPro 11