Tak, 3fps - jest znacznie wolniej niz w przypadku normalnego trybu.
Ripek i jak oceniasz material slubny z 5D3? Jak sie spisal AF? Pracowales z lampa? Na zagramanicznych forach narzekaja na niewidoczne punkty AF w ciemnych pomieszcezniach. Opisz cos![]()
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 03-04-2012 o 08:40
A w ktorymś z modeli jest taka opcja? Bo na pewno nie widzialem tego w serii 5D.
Mozna wybrac kilka trybów wyświetlania pól AF:
1 - wybrane punkty AF sa zawsze widoczne (czarne)
2 - wszystkie punkty AF sa zawsze widoczne (czarne)
3 - wybrane punkty AF sa widoczne przed ustawieniem AF (czarne), nastepnie znikaja w momencie ostrzenia (wcisniecia spustu migawki do polowy), po ustawieniu ostrosci na moment wlacza sie punkt ktorym ustawiona zostala ostrosc (czerwony) i ponownie znika
4 - wybrane punkty AF sa nie widoczne przed wyostrzeniem, robia sie widoczne (czarne) w momencie ostrzenia (wcisniecia spustu migawki do polowy), po ustawieniu ostrosci na moment wyświetla sie punkt ktorym ustawiona zostala ostrosc (czerwony) i ponownie znika
5 - wyswietlanie wszystkich punktow AF jest na stale wyłączone
Podswietlanie punktow AF na czerwono mozna wylaczyc, wlaczyc lub ustawic na auto.
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 03-04-2012 o 09:07
Czacha , przypomnę sie o to synchro z quadrą.
pisałem o mocy podświetlania przy jednym z wybranych trybów (ktore opisales wyżej)
no bo chyba kolega wyzej nie pytal o to ze ludzie marudza na malo widoczne punkty af na matowce? to by bylo juz marudzenie
Wiem, wiem .. tylko nie przypominam sobie zeby w ktoryms dalo sie to zmienicW 5D3 nie ma takiej opcji.
Moim zdaniem punkty AF sa dosc slabo widoczne, zwlaszcza po wyostrzeniu rozblysk jest dosc krotki i slaby. Ale ja mam wlaczona siatkę z liniami wiec zaswieca sie cala matowka![]()
żadnych sampli OCZYWIŚCIE wklejać nie musisz. poprostu sprawdz do jakiego synchro ze speed na ranger quadra jest czysto i daj znać. dzięki.
Mogła by się pojawić opcja do włączenia dłuższego podświetlenia na czerwono aktywnego punktu AF.