Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Jaka lampa do 600zł do 5d mark II?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    ... z tą lampą będziesz miał pewną pracę, której nigdy nie uświadczysz z lapmami spoza syst., mimo że parametrami mogą być tożsame...
    Kolejny forumowy mit

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    ...nie pisz później nam tylko, że miałem ślbi mi się lampa wysrała jak sobie młodzi obrączki zakładali z głupim pytaniem na końcu co tu tera zrobić, ok?
    Kwestia trwałości to bardzo ważna rzecz, ale i canony siadają. Najsmutniejsze jest, że wszystkie lampy (jakiegokolwiek producenta by nie były) wypalają się akurat jak młodzi zakładają obrączki.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Kup zatem coś co ma TTL, nie jest drogie i najlepiej działa bezprzewodowo z Canonem (TTL). Z czasem dokupisz C580 i będziesz miał mastera dla tej co teraz.

Szukaj np. używana 430 Canona, nowa Metza albo możesz nawet kupić Nissina MarkII (ja takiego mam). Generalnie chinczyki raczej jako druga lampa, gdyz awaryjność jest wyższa a i obsługa post-sprzedażowa trudniejsza.

Rozumiem, że majac taki sprzęt zajmujesz się tym zawodowa, zatem doradzał bym z czasem pomyśleć nad C580 a i warto mieć conajmniej 2 lampy tak na wszelki...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Coś już napisał

Domyślnie

kup metz 48 i po krzyku
    C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Chyba za niewielką dopłatą znajdzie się Metz 50
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

Domyślnie

Wg mnie minimum to 430, nie baw sie w zamienniki, po co idac na wesele chcesz sie zastanawiac - bedzie dziala czy nie
    Wiadomo kazdy sprzet moze nawalic, ale psychika tez robi swoje
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Dopiero zaczyna Awatar Bomberp
    Miasto
    Grodzisk Maz

Domyślnie

Jak nie ma kasy to może jednak Yongnuo YN-460II jest to manual, ale jeśli zamierzasz odbijać światło od ścian/sufitu to praktycznie wystarczy raz ustawić i nie mam problemu.
    Przerabiałem też Tumaxa, ale tam był problem z korektą mocy lampy w ettl, więc najłatwiej też było na manualu. Dlatego go nie polecam.
    Yongnuo to bardzo dobre rozwiązanie tymczasowe, a zaoszczędzoną kasę odłóż na EX lub Metza.
    Jak kupisz już właściwą to będziesz tą mógł używać jako dodatkowe źródło światła.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Gdybyś kupił C 550EX w dobrym stanie tez był byś zadowolony! Wiem bo mam!

Dopiero zaczyna Awatar profi666
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Polecalbym YN565ex. Mam takie dwie i o ile nie ma potrzeby hss, uzywam ich czesciej niz canonowych 430ex. Kupiona z Chin, nawet z clem - wyjdzie mniej niz 600zl

Coś już napisał Awatar skylight

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez profi666 Zobacz posta
    Polecalbym YN565ex. Mam takie dwie i o ile nie ma potrzeby hss, uzywam ich czesciej niz canonowych 430ex. Kupiona z Chin, nawet z clem - wyjdzie mniej niz 600zl
    też właśnie kupuję tą lampę, tylko ja nie mam jakoś przekonania do zamawiania z Chin... ale może ja mało nowoczesna jestem ...no bo rozumiem, że jak się coś popsuje to człowiek sam zostaje z problemem? Albo wysyła do Chin?? Pomijam koszty, ale to chyba trochę trwa co?
    Tutaj mają za 680zł http://fripers.pl/product_info.php/i...-do-Canon.html a teraz na koniec marca będą mieli promocje do 15% na sprzęt więc może się okazać, że wyjdzie podobnie do ściągania tego z Chin, a przynajmniej mam gwarancje na 2 lata na miejscu.
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Z tą promocją to pewne? Jakieś szczegóły mógłbym prosić?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów