Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Jakiego wyboru dokonać?

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Jakiego wyboru dokonać?

Witam

Chciałbym zdjać lampę z aparatu i zacząć bawić się oświetleniem zupełnie innaczej.

O to jakie opcje wymyśliłem.

1. Kupić wyzwalacz radiowy z e-ttl, do tego statyw i parasolka i moja lampa 430 EX II

2. Kupić kabel 5m, ETTL statyw, parasolka i moja lampa 430 EXII

3. Kupić statyw do trzymania blendy ( blendy już mam)+ kabel E-TTL+ statyw+parasolka+ 430 EXII

4. Kupić Lampę Quantuum dual power 300Ws + parasolka+ statyw wyzwalacz radiowy ( najdroższa opcja)

5.)zbierać na lampę 580 EX II i dopiero potem dokupićdwa statywy, parasolki może softbox.

Do czego chcę tego używać:

Głównie sesje plenerowe i ślubne, chciałbym robić zdjęcia mając światło zastane + błyskowe.

To czego się obawiam, to to, zę jak kupie cośz powyższego zestawu to niestety będzie skutkowało brakiem zakupu lampy 580 EXII a tym samym nie będę miał backup-u na ślubniaki.

Czy z własnego doświadczenia możecie coś doradzić.

W maju będę robił sesje narzeczeńską i chciałbym podejść do tych zdjęć bardziej profesjonalnie, wiem tylko, że kupując, jeden z tych zestawów będzie niestety skutkowało brakiem zakupu dodatkowej lampy, która może przydać się w razie awarii tej pierwszej - to tak jak z aparatem zapasowym- spisz spokojniej.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jakbys sie nie krecil to i tak d... z tylu. Ja bym stawial na opcje 1 + YN565

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z tym, że trzeba pamiętać że YN565 nie ma HSS i nie może byc master

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie

Statyw do blendy kupować jest bez sensu jak masz ograniczone fundusze, jeżeli masz zwykły statyw do aparatu to już masz to z głowy. W necie są diy jak to wykorzystać
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uprawnienia umieszczania postów