Kup używanego Metza, są niezawodne i dobrze współpracują z Canonami. Jak dla mnei sprzęt markowy !
regulamin pkt. 8
sylwek i kajtek w sumie wszystko powiedzieli, teraz pozostaje czekać na info ile % na co i liczyć, że wyjdziemy na tym nieźle![]()
Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson
a nie lepiej kupic nowa 430 ? Ja chyba tak zrobie, kosztuje okolo 1000zł chociaz wiadomo wolalbym 580 no ale to juz 1600zł a uzywek nie kupuje, nie ufam ludziom xD
2 lata temu kupiłem używana 430exI za niecałe 600 zł i działa do dziś. Wczoraj kupiłem używaną 580exI za 800 zł i jak będzie to zobaczymy.
Jeżeli koniecznie musi być nowa to może metz ? 48 albo 50 AF. Nie używałem osobiście ale ludzie sobie ogólnie chwalą produkty metza.
Fotografia jest dziedziną gdzie część osób zafascynuje się kupi sprzęt a potem ten sprzęt sprzedaje z niższą ceną jeśli Ci się uda to w tych granicach będzie 430 ex II oczywiście używane
czy to nissin di 622 czy metz 48 af-1 to będzie dobry wybór. Swoją drogą gdzieś czytałem, że metz ma nieco inne napięcie od canonowskiej stopki i mogą być problemu..
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"