Cytat Zamieszczone przez greg01 Zobacz posta
Z calym szacunkiem ale czy kiedy kolwiek miales do czynienia z omawiana sigma czy swoje osady wyrazasz na podstawie tego co uslyszales? Nie chce usilnie bronic sigmy ale w canonie tez sie trafiaja buble, ja np nie moglem dojsc do ladu z 300/4L ktory doslownie mydlil i zaloze sie ze nie tylko ja moge powiedziec zle slowo na temat obiektywow canona. Kolega dreamstrom jak widac jest zadowolony ze swojej 85tki. Pisze nawet ze af jest szybszy niz w 85L co stawia sigme jakby wyzej w tej kwesti. Slub to nie sport ale jednak czasem trzeba szybszego af i ta sigma to oferuje jak widac. Trzeba tylko kupic dobra sztuke co nie jest problemem. Obrazek tez ma bajkowy - bokeh ostros na wysokim poziomie, dlatego uwazam ze szklo jest godne uwagi tym bardziej ze kosztuje o polowe mniej niz 85L. Zaloze sie tez ze wielu nie odrozni obrazka z tych dwoch szkiel a tym bardziej klienci.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Taka sobie bo swiatlo bylo kiepskawe wiec nie ma sie co dziwic ale ogolnie jest fajnie, bokeh mi sie podoba.

To jest fota bez obróbki więc uprasza się grzecznie o nie komentowanie zdjęcia
Niestety mało mam fajnych zdjęc na f1.4. Przeważnie trochę przymykam (do 1,6 lub 1.8) chyba z przyzwyczajenia.