Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Oczywiście do portretu 85L będzie lepsza od Sigmy. Chyba nikt nie sądzi inaczej. Pytanie tylko po co komu 85tka. Sigma nieźle się sprawdza w repo. Przy gorszym świetle obiektywy z USM jednak mają już przewagę. Sigma jest dla tych, którzy chcą mieć i w miarę szybki AF i bardzo dobrą jakość obrazka a niekoniecznie chcą wywalać 3-4tys więcej na obiektyw ze światłem 1.2.
    Ta sigma akurat jest wyjątkiem i sprawuje się bardzo dobrze (sprawdzałem z 5d, 1DSmkII, 5d mkII). Nie ma problemu z celnością. Ogólnie jest to coś pomiędzy 85L a 85 1.8. Ani tak szybka jak 85 1.8 (w dobrych warunkach Sigma jest bardzo szybka), ani tak jasna jak 85L, ale za to jaśniejsza i ostrzejsza niż c85 1.8 i szybsza niż 85L. Coś za coś. Do 135L nie porównuję, bo to bez sensu. Zupełnie inny obrazek i ogniskowa.
    O taka wypowiedz mi chodzilo. Czyli za powiedzmy nieduza kase w stosunku do ceny 85/1.2 mamy calkiem porzadne szklo. Jak twoim zdaniem wyglada bokeh w tej sigmie? Bardziej sie sklania ku 85/1.8 czy 1.2? Czy moze tez gdzies po srodku?
    Ostatnio edytowane przez greg01 ; 13-03-2012 o 18:48

Uprawnienia umieszczania postów