Strona 45 z 54 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 538

Wątek: Ile sprzętu dzwigaleś/laś w górach?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Amerykę odkryłeś :-D ja zabieram tylko to, co rzeczywiście jest w użyciu i mniej się nie da bez dyskomfortu higienicznego. W sumie w porównaniu do kolegów/koleżanek mam całkiem lekki bagaż.
    Ja dopiero wkraczam w stadium optymalizacji wagowej. Niestety zostałem konserwatywnie wychowany w duchu "bawełna naturalna, sztuczne jest fe" i dopiero niedawno postawiłem na swoim i kupiłem sobie trochę ciucha w góry.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nadal tego nie rozumiem, często mając 5d2+35L i 50d+70-200 2.8 na wierzchu. Nie wiem, za młody jestem, czy co? Owszem, tam gdzie jest już bardziej pionowo niż poziomo, dwa latające body są już uciążliwe, ale jedno praktycznie zawsze da radę opanować.
    Zapraszam w Tatry na Zawrat od strony Murowańca, Świnicę albo coś podobnego. Daj znać jak się spisywał zestaw na szyi i czy dalej jest w jednym kawałku

Choć tak naprawdę co kto lubi i gdzie łazi. Jedna osoba będzie nosić 2 body i 5 szkieł a będzie git, dla innej xxxD+18-55 będzie maximum. Nie ma reguły.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Zapraszam w Tatry na Zawrat od strony Murowańca, Świnicę albo coś podobnego. Daj znać jak się spisywał zestaw na szyi i czy dalej jest w jednym kawałku
    Aż na mnie wymusiłeś wrzucenie jeszcze nie pokazywanych u mnie w wątku galeriowym, dość dobrych (głównie 03) zdjęć

01.

02.

03.
    http://fotolesny.pl/cb/tatry_2011/repo/21.jpg

Challenge completed.

Regulamin pkt 9.recydywa.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 10-03-2012 o 09:26 Powód: Regulamin pkt 9.Zasady wstawiania zdjęć.recydywa

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Zapraszam w Tatry na Zawrat od strony Murowańca, Świnicę albo coś podobnego. Daj znać jak się spisywał zestaw na szyi i czy dalej jest w jednym kawałku.
    Już to tutaj pisałem, ale powtórzę, bo jak widać ciągle są osoby wątpiące, że takie coś ma sens, albo w ogóle jest możliwe. W październiku zeszłego roku przeszedłem od Świnickiej Przełeczy, przez Świnicę, Kozi Wierch, Granaty, czyli 3/4 Orlej Perci. Aprart cały czas na szyi, do tego 3 obiektywy, cały czas dostępne i przepinane w zależności od potrzeb. Kłapnięć migawki ok 1300, zdjęć zostawionych 355. Oczywiście zdjęcia obejmują całą wycieczkę, od wyjścia z auta w Kuźnicach o 4:40 rano do powrotu o 19:50. Ktoś zapyta się po co tak dużo? A bo ładnie było, a dla mnie zdjęcia to nie tylko ładne widoczki, ale cała dokumentacja wyjścia.
    Dla ciekawskich wybrane można obejrzeć tutaj: https://picasaweb.google.com/sprocke...PercJesien2011

p.s.
    Micles, a Ty na łańcuchach miałeś 2 body na wierzchu? Faktycznie wydaje mi się to trudne do opanowania...
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Aprart cały czas na szyi, do tego 3 obiektywy, cały czas dostępne i przepinane w zależności od potrzeb. Kłapnięć migawki ok 1300, zdjęć zostawionych 355.
    Przeraziła mnie ta proporcja... nie szkoda Ci migawki w aparacie... Następnym razem proponuje nosić aparat głęboko w plecaku, a jak już się zdecydujesz na wyciągnięcie będziesz miał pewność że zdjęcie jest tego warte... Ja tak robię i się sprawdza...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 10-03-2012 o 11:05

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...
    Choć tak naprawdę co kto lubi i gdzie łazi. Jedna osoba będzie nosić 2 body i 5 szkieł a będzie git, dla innej xxxD+18-55 będzie maximum. Nie ma reguły.
    W zależności czy ktoś chodzi po górach a zdjęcia robi przy okazji, czy robi zdjęcia a po górach chodzi...bo musi żeby zrobić zdjęcie Najważniejsze żeby każdy znalazł optymalne rozwiązanie dla siebie.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Przeraziła mnie ta proporcja...
    Proporcja faktycznie nieciekawa. Być może trochę przyczyną jest coraz gorzej działający AF i pomiar światła w mojej wysłużonej 450-tce. Kiedyś zmienię aparat, to zobaczę czy się poprawi. Oczywiście główną przyczyną jest mój niski poziom umiejętności.

nie szkoda Ci migawki w aparacie...
    Na robienie zdjęć - nie szkoda. Tak jak nie szkoda mi butów, żeby w nich chodzić i auta żeby nim jeździć.

Następnym razem proponuje nosić aparat głęboko w plecaku, a jak już się zdecydujesz na wyciągnięcie będziesz miał pewność że zdjęcie jest tego warte... Ja tak robię i się sprawdza...
    Co kto lubi. Ja Tobie proponuję robić zdjęcia cały czas. Mnie się sprawdza
    SPROCKET
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

pozwolę sobie na małą uwagę, panowie Micles, sprocket - piękna, słoneczna pogoda, a fotki ciemne jak w grobie... po wywołaniu już chyba niewiele będzie widać. Mi też się to zdarza, ale takich kontrastów staram się unikać i ustawiać wyższą exp. Używaliście może polarów?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    pozwolę sobie na małą uwagę, panowie Micles, sprocket - piękna, słoneczna pogoda, a fotki ciemne jak w grobie... po wywołaniu już chyba niewiele będzie widać. Mi też się to zdarza, ale takich kontrastów staram się unikać i ustawiać wyższą exp. Używaliście może polarów?
    Używałeś może histogramu? To nie są foty prosto z puszki, więc o błędach ekspozycji nie wypada ci w tym przypadku mówić Wszystkie foty wywoływane pojedynczo, każde dokładnie tak, jak nakazywały intencje autora.

Odnośnie filtrów :
    Póki nie biorę się na poważnie za video (które na razie nie ma RAW), nie będę wydawał kasy na filtry, bo większość idzie wyciągnąć z pojedynczego RAWa, a jak widzę, że nie idzie, to robię dwa zdjęcia.

Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Moje dla odmiany są prosto z puszki i używałem polarów. Faktycznie są dość ciemne i kontrastowe, ale był to zamierzony efekt. Jak oglądam je na swoim monitorze w ciemnym pokoju to takie mi się podobają, ale możliwe, ze mam coś źle ustawione
    SPROCKET
    Moja wycieczkowa galeria

Strona 45 z 54 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów