Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Brzmi jak całkiem wiarygodne alibi.

Póki co rozmawiamy o zdjęciach... ale coś w tym jest, co piszesz: na DPR powstały nawet oddzielne wątki dla "wierzących" i "wątpiących"
    Ateiści trafiają do nikonowego piekła??

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Ateiści trafiają do nikonowego piekła??
    Całkiem możliwe :grin:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    No, najbardziej wystaje obiektyw.
    MSZ raczzej kiepski argument.
    Obiektywy się nie urywają :cool:.

Miałem kiedyś ruchomy wyświetlacz w A300. Super sprawa! Wygoda np. przy makro w studiu genialna.
    Ani razu mi się nie zdarzyło bym mi się otworzył sam przez zahaczenie. A w takim 60D to już sobie nie wyobrażam jak tam można zaczepić skoro w całości jest wpuszczony w obudowę.
    Uważam, ze to gadanie o niechęci do ruchomego LCD wynika po prostu z braku doświadczenia z takim rozwiązaniem i konserwatyzmu.

To gadanie właśnie wynika z doświadczenia. Jak w profi kamerze Sony urwał się na Kasprowym wyświetlacz to nie dość że z reportażu nici, kamera na miesiąc do serwisu (wtedy nie zarabia) i jeszcze koszt naprawy ok. 2 kzł.
    To dokładnie wynika z doświadczenia z niczego więcej.

I druga sprawa ja bym bardzo chciał odchylany wyświetlacz w aparacie z FF i nie mam nic przeciwko żeby Canon "zmodernizował" 5DmkII w ten sposób żeby go zapakowali w lżejsze plastikowe body z odchylanym LCD.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Obiektywy się nie urywają :cool:.

To gadanie właśnie wynika z doświadczenia. Jak w profi kamerze Sony urwał się na Kasprowym wyświetlacz to nie dość że z reportażu nici, kamera na miesiąc do serwisu (wtedy nie zarabia) i jeszcze koszt naprawy ok. 2 kzł.
    To dokładnie wynika z doświadczenia z niczego więcej.
    A widziałeś jak jest zamontowany wyświetlacz w 60D??
    Trzeba być niezłym akrobatą by go urwać jak jest złożony

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A widziałeś jak jest zamontowany wyświetlacz w 60D??
    Trzeba być niezłym akrobatą by go urwać jak jest złożony
    Tak i można go urwać przez przypadek bez najmniejszego problemu :cool: - żebyś widział jak pancernie jest przymocowany ekran w tym Sony - chwila nieuwagi i go nie było .
    5D mkIII w założeniu jest uzupełnieniem jedynki i ma być maksymalnie niezawodny stąd pewnie brak odchylanego LCD i kukułki.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-03-2012 o 13:36
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak i można go urwać przez przypadek bez najmniejszego problemu :cool: - żebyś widział jak pancernie jest przymocowany ekran w tym Sony - chwila nieuwagi i go nie było .
    5D mkIII w założeniu jest uzupełnieniem jedynki i ma być maksymalnie niezawodny stąd pewnie brak odchylanego LCD i kukułki.
    Mam inna zdanie
    1. Jak LCD w 60D masz położeniu zamkniętym to obudowa otacza go z 5 stron, w dodatku LCD możesz obrócić do korpusu i masz dodatkowe zabezpieczenie. Tak więc taki LCD jest lepiej chroniony niż nieruchomy.
    Jak się boisz otwierać to go po prostu masz cały czas zamknięty
    2. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym stwierdzeniem, o uzupełnianiu jedynki.

Uzależniony

Domyślnie

Prawda jest taka, że jest to szpetne ustrojstwo, nie godzi w takim sprzęcie i bardzo dobrze

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mam inna zdanie
    1. Jak LCD w 60D masz położeniu zamkniętym to obudowa otacza go z 5 stron, w dodatku LCD możesz obrócić do korpusu i masz dodatkowe zabezpieczenie. Tak więc taki LCD jest lepiej chroniony niż nieruchomy.
    Jak się boisz otwierać to go po prostu masz cały czas zamknięty
    2. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym stwierdzeniem, o uzupełnianiu jedynki.
    No tylko jak on ma być ciągle chroniony to po kiego grzyba go w takim korpusie dawać - dotykamy sedna. Uwierz mi naprawdę, w bojowych warunkach (a do takich mam wrażenie marek III został przeznaczony) wszelkie tego typu udogodnienia tylko zwiększają zawodność, a tego nie chcemy.
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów