Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Kradzież zdjęć

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Kradzież zdjęć

Czy ktoś móglby mi poradzić co zrobić w sprawie kradzieży zdjęć?
    Oddałem ostatnio komputer do naprawy do zakładu który specjalizuje w tym
    i po pewnym czasie moje zdjęcia które były u mnie w kompie ukazały sie w necie poznałem bo są to specyficzne zdjęcia, no i mam takie same w kompie.Na pewno je skopiowano w zakładzie naprawczym ( komp nie jest w ogóle podłączony do netu).Może ktoś poradzi co z tym fantem zrobić?
    Gdyby Bóg chciał aby człowiek latał dałby mu skrzydła,gdyby nie chciał nie dałby mu wyobraźni.:-D

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A co na to zakład naprawczy?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jest to dość znana firma we Wrocławiu na razie nie chcę jej reklamować.Specjalizuje sie w naprawach komputerów,laptopów ,telefonów komórkowych itp.
    Gdyby Bóg chciał aby człowiek latał dałby mu skrzydła,gdyby nie chciał nie dałby mu wyobraźni.:-D

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Jeśli masz 1000% pewności, że to Twoje fotki,
    to zabezpiecz się (np. print screenami) na wypadek zdjęcia fotek ze stronki.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

nie czekaj, tylko idź do jakiegoś prawnika, albo złóż doniesienie na prokuraturę.
    Podpisy kłamią

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z tego co gdzieś, chyba nawet tu na forum czytałem, że warto pójść do notariusza, otworzycie strony, wydrukujcie i on potwierdzi urzędowo, a potem to już musisz się zastanowić jak chcesz to załatwić.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

ja kiedyś dzwoniłem do notariusza w takiej sprawie i zaśpiewał chyba 200 czy 300 zł za potwierdzenie screena, także trochę drogo. Lepiej zrobić zdjęcie na negatywie
    Podpisy kłamią

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    ja kiedyś dzwoniłem do notariusza w takiej sprawie i zaśpiewał chyba 200 czy 300 zł za potwierdzenie screena, także trochę drogo. Lepiej zrobić zdjęcie na negatywie
    ILEEE ? W GD potwierdzałem za tzw "potwierdzenie daty na stronie" około 13 zł. może myślał że chodzi Ci o Akt a nie potwierdzenie ?

Pozdrawiam...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No wiesz ja nie pamiętam dokładnie za co, powiedziałem po prostu, że ktoś mi ukradł zdjęcie i chcę tego dowód. Dzwoniłem tylko do jednego losowo wybranego notariusza i potem odpuściłem :P
    Podpisy kłamią

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    No wiesz ja nie pamiętam dokładnie za co, powiedziałem po prostu, że ktoś mi ukradł zdjęcie i chcę tego dowód. Dzwoniłem tylko do jednego losowo wybranego notariusza i potem odpuściłem :P
    W 99% kancelarii przez telefon rozmawiasz z panią sekretarką. Zwykle dobrze ogarnięta osoba, ale w bardziej nietypowych sprawach może się pogubić.
    Dlatego warto korzystać często z tych samych kancelarii - ja właśnie w podobnej sprawie "potwierdzenia własności praw autorskich" płaciłem kwoty jak podałem. W trudniejszych sprawach proszę o konsultację bezpośrednio z notariuszem - prosząc o zanotowanie i przekazanie a później dzwonię i dostaję odpowiedź.

Pozdrawiam...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów