Strona 57 z 128 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Ja się tam nie znam, ale jak mkII wszedł na rynek to w PL canon dał dosłownie kilka sztuk. Także zakup z legalnego źródła w naszym kraju nie będzie taki oczywisty z dniem wprowadzenia sprzętu na nasz synek

A jak czytam jak to ceny dwójki spadną to śmiem wątpić w to

Stara piątka nadal trzyma dobre ceny
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

a mkII poki co jest dla mnie (co najmniej) w pelni wystarczajacy. mkIII tez mi sie podoba, ale sobie do niego dojrzeje... [/QUOTE]

Moja dwójka też zyskała na wartości (przynajmniej w moich oczach) jak tylko zobaczyłem cenę trójki. Ba, przestały mi przeszkadzać jej nieliczne (choć czasem bolesne) niedoskonałości. Myślę, że wielu z nas tak ma, ale i tak jesteśmy w dobrej sytuacji. Gorzej mają ci, którzy dwójkę skreślili, czekając na następcę, a teraz budżet się nie domyka

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Dla landszafciarzy przede wszystkim DR się liczy co w nowej piąteczce jest ładnie podciągnięte. W końcu można wyciągnąć w cholerę cieni. Dodatkowo są HDR'y i jest poziomica, więc dla fanów widoczków też jest to fajny upgrade.

Domyślnie

Niby tak, ale jednak mało, żeby sprzedać II za... nie wiem...? 6k i kupić III-ke za 14-15k Gdyby ta roznica byla 4 razy mniejsza i zyskiwalbym odnowienie gwarancji to moglbym sie zastanowic

Domyślnie

Z tą ceną za mk3 coś mi nie pasuje.
    D700 - ceneo od 8400
    5DmkII - ceneo od 7400
    800 w cenniku nikona na stronie PL Cena Brutto - 12.199 (za nikoniarze.pl)
    Nawet jak faktycznie dadzą cenę 14000 za mk3 to chyba szybko spadnie bo coś mocno odstaje od innych uczestników rynku

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

14-15k to będzie moim zdaniem okradanie ludzi w biały dzień i jeśli ktoś za tyle kupi to da się nabrać jak dziecko.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Nawet jak faktycznie dadzą cenę 14000 za mk3 to chyba szybko spadnie bo coś mocno odstaje od innych uczestników rynku
    przeczytaj jeszcze raz ten watek i reakcje na 5D mkIII. i potem wrocimy do dyskusji, czy Canon bedzie szybko obnizal cen.

tak serjoznie... zwyczajowo przy premierach Canona sa "jeki zawodu", po ktorych... i tak sie swietnie sprzedaje, bo w docelowym rozrachunku wychodzi, ze wcale nie gryzie. i nawet wtedy szybkie obnizki premierom nie groza.

a tu jest produkt, ktory jako jeden z nielicznych ostatnio witany jest nie zrzedzeniem i narzekaniem, tylko oklaskami.

w tej sytuacji nie widze ceny ponizej 3000 EUR predzej niz na gwiazdke. byc moze ta 2012, ale sie nie upieram...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dokładnie. Nie robiłbym sobie złudzeń na szybkie obniżki. I nie ma co patrzeć na tę premierę z punktu widzenia wyznawców czy użytkowników innych systemów. W ich oczach istotnie po pierwsze nie jest to przełom, po drugie wielu orzekło, że to qpa . Natomiast dla Canonierów ten korpus jest przełomowy i jestem głęboko przekonany, że w Canonie to doskonale wiedzą i wykorzystają.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    dla Canonierów ten korpus jest przełomowy i jestem głęboko przekonany, że w Canonie to doskonale wiedzą i wykorzystają.
    Jak dotąd "przełomowa" to jest jego specyfikacja
    IMO decydujące będzie czy i o ile jest lepsza jego matryca od tej w mkII, jaka jest jakość zaimplementowanego w nim oprogramowania i czy rzeczywiscie AF bedzie działał jak w jedynkach ??:
    Będę niecierpliwie czekał na wyniki testów i wrażenia pierwszych nabywców :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Jak dotąd "przełomowa" to jest jego specyfikacja
    Jak najbardziej, póki co rozmawiamy tylko o tych cyferkach :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 57 z 128 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów