Strona 55 z 128 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    micles, a mama już nie zagraża twoim zakupom
    HAHAHA... bezlitosny jestes...

Co do tej nowe 5-ki...
    Jako, ze moim glownym zainteresowaniem sa widoki na iso 100... to niestety III jest nie dla mnie, bo w zasadzie nic nowego i jednoczesnie przydatnego nie oferuje ponad moje 5d mk2.

Czyli sytuacja troche sie odwrocila Do tej pory w przeciwienstwie do Canona, Nikon oferował obiektywy ostre (nie tylko na srodku pola widzenia), ale brakowalo mu "taniej" puszki z rozdzielczością w granicach 5dII...

A teraz po tych premierach patrzac z punktu widzenia "Landscapisty" wchodzacego w swiat FF i stojacego przed wyborem systemu, ktory zaoferowałby mu jak najlepsza (technicznie) jakosc można zadać sobie pytanie: Dlaczego się męczyć z Canonem czyli przejściówkami, drogimi Zeissami skoro Nikon wytworzył w końcu ekwiwalent 5-ki i juz od jakiegos czasu zapewnia odpowiednie do tego obiektywy?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Szwajcaria nie jest w Unii, czy zatem można równiez liczyć na odliczenie ichniego VAT dla cudzoziemców?
    Nie mam pojęcia ale cena i tak jest atrakcyjna.Trzeba wybadać temat i jeśli faktycznie wychodzi te 12 tys to się opłaca. Postaram się coś dowiedzieć w tym temacie
    CANON Laik

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Nie mam pojęcia ale cena i tak jest atrakcyjna.Trzeba wybadać temat i jeśli faktycznie wychodzi te 12 tys to się opłaca. Postaram się coś dowiedzieć w tym temacie
    Mnie ten aparat zacznie interesować, jak jego cena spadnie do poziomu dzisiejszej ceny 5DII więc pośpiechu nie ma Ale tak, czy tak, opcja zakupów w Szwajcu jest interesujaca.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu

Domyślnie

Podatek VAT.

Towary kupowane w Szwajcarii są obciążone podatkiem VAT w wysokości 7,6%. Zwrot podatku VAT dla turystów jest możliwy przy jednorazowym zakupie powyżej 300 CHF i wywiezieniu za granicę zakupionych towarów w ciągu 30 dni. Przy przekraczaniu granicy formularze taxfree muszą być podstemplowane przez szwajcarskich celników. Zwrot podatku następuje w postaci gotówki w biurze na granicy lub przelewem.
    CANON Laik

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Gregolius, dzięki za cenne info.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

A teraz po tych premierach patrzac z punktu widzenia "Landscapisty" wchodzacego w swiat FF i stojacego przed wyborem systemu, ktory zaoferowałby mu jak najlepsza (technicznie) jakosc można zadać sobie pytanie: Dlaczego się męczyć z Canonem czyli przejściówkami, drogimi Zeissami skoro Nikon wytworzył w końcu ekwiwalent 5-ki i juz od jakiegos czasu zapewnia odpowiednie do tego obiektywy?[/QUOTE]

A mógłbyś coś bliżej, z uzasadnieniem? Bo jak się chlapie, to zawsze coś się przyklei... Czego „Landscapiście” brakowało w marku drugim i obiektywach canonowych? W czym lepszy był Nikon? Nie będę się powoływał na własne doświadczenie landszafciarza, chociaż zdjęć publikuję trochę, także za granicą, bo się nie znamy (i niech tak zostanie), ale znam oraz obserwuję zawodowców i podział procentowy wśród najlepszych jest mniej więcej równy między C i N. Ba, większość z tych prawdziwych profi od krajobrazu, jeśli zapytasz ich dlaczego C lub N, nie mówi o przewagach swojego systemu i wadach przeciwnego, ale... bo tak kiedyś wybrali i tak zostało. Canon 5d mark II jest w tym środowisku aparatem używanym i szanowanym. Sugerowałbym więcej pokory i szacunku, landscapisto

Domyślnie

Moglbym ale poraził mnie autorytet "landszafciarza publikującego zdjęcia także za granicą" i jestem wręcz oniemiały...
    Poza tym, gdzie napisałem coś zlego o 5d mkII?

A pokore i szacunek to wobec kogo powinienem okazac? Ciebie czy moze Canona?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

A pokore i szacunek to wobec kogo powinienem okazac? Ciebie czy moze Canona?[/QUOTE]
    Wobec swojej ignorancji, bo to, co piszesz jest, delikatnie mówiąc, niemądre. Powinieneś oniemieć zanim coś napisałeś. Po moim poście lepiej się zastanów. Bo najwyraźniej najpierw działasz, a dopiero później myślisz. Zaczynaj od argumentów, jeśli je masz, w przeciwnym razie pamiętaj: milczenie jest złotem. Ja skończyłem
    Ostatnio edytowane przez pezetwpr ; 06-03-2012 o 14:37 Powód: literówka

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie, proszę o zaprzestanie wycieczek osobistych.

Dodatkowo pezetwpr proszony jest o właściwe cytowanie, drugi post z rzędu mało czytelny.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pezetwpr Zobacz posta
    .. obserwuję zawodowców i podział procentowy wśród najlepszych jest mniej więcej równy między C i N. Ba, większość z tych prawdziwych profi od krajobrazu, jeśli zapytasz ich dlaczego C lub N, nie mówi o przewagach swojego systemu i wadach przeciwnego, ale... bo tak kiedyś wybrali i tak zostało. Canon 5d mark II jest w tym środowisku aparatem używanym i szanowanym. Sugerowałbym więcej pokory i szacunku, landscapisto
    OK, tak jest. Tak się dziwnie składa, że to profi najmniej marudzą. Robią swoje.
    Co nie oznacza, że nie mozna mówić o ewolucji body i ich przydatności w określonych zastosowaniach. W mk3 nie dodano pikseli (pomińmy 1), zwiększono fps, poprawiono AF. Więc ewolucja poszła w stronę reporterki, co nie oznacza że to profi body do reporterki - bo to jednak nie 10 fps, a pikseli aż tak dużo w reporterce nie trzeba. Mk2 było postrzegane jako body studyjno-krajobrazowe, choć oczywiście z braku laku (1Ds ciut drogi) robiono na nich też śluby.
    W nikonie D700 było szybkie i mało szumiące, ale w studiu - nie bardzo. D800 ma 36 mpx i to jest coś co się podoba landscapistom (w połączeniu z genialnym 14-24) i fotografom studyjnym. A skoro te 36 jest więcej niż 22 to mozna mówić o pewnym przetasowaniu na półce semipro canona i nikona. Zapewne jest to chwilowe, canon wypuści coś z 45 Mpx, a nikon coś z 9 fps. I wszyscy będą zadowoleni. Po co się stresować?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 55 z 128 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów