Strona 58 z 108 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Bzdury, mam 5dmk2 i wiem ze to shitex do zdjęć, za to video ma fajne. Myślałem że 5d3 to zmieni, aktualnie dostępne informacje temu zaprzeczają.
    A robiłeś już zdjecia mkIII?
    zreszta mkII chyba tez nie bardzo...

Dopiero zaczyna Awatar softgbs
    Miasto
    Poznań/Bydgoszcz/Inowrocław

Domyślnie

Kurka znów ten banding ... Myślałem, że ta zmora w tym przypadku znika na dobre, a jednak ...

Chociaż nie ma co płakać na 5d mkII na palcach jedej ręki można szukać sytuacji z całego ślubu gdzie pojawia się po obróbce banding więc w sumie to nie ma co płakać
    lovestorymakers com

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Też jestem ciekaw, ja tam jeszcze problemów z bandingiem nie miałem, ale w sumie jeszcze nigdy nie robiłem zdjęć w piwnicy

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Chyba szybko kupie tego mk3 jak znudzi mi sie 1Ds III o ile ceny piatki mk3 spadna przynajmniej do ok 12tyś
    L

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Właśnie macałem rawy i rzeczywiście banding na iso 100 w cieniach jest, ale słabszy i tylko wertykalnie.
    Ciekaw jestem czy czasem magiczne DLO w nowym DPP nie będzie miało funkcji likwidowania bandingu.

Natomiast w rawach bardzo ładnie wygląda wysokie iso 6400 wygląda tak na oko lepiej niż 3200 mk2.

Z Bandingiem mogłoby być lepiej ale nie ma co płakać.
    Testowałem na acr 6.7.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ciekawe że tyle osób robi tym "szrotem" wspaniałe zdjęcia i nie mają misji wylewania żalów na forach internetowych - może jednak umieją sobie z tym radzić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe że tyle osób robi tym "szrotem" wspaniałe zdjęcia i nie mają misji wylewania żalów na forach internetowych - może jednak umieją sobie z tym radzić .
    No chyba napisałem że każdy problem da się obejść
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Dopiero zaczyna Awatar shaolin
    Miasto
    中国上海

Domyślnie

Kolega pisało problemach jakie się napotyka przy pewnych specyficznych zdjęciach. A druga sprawa, że jeżeli taki problem występuje, to producent powinien mu zaradzić, a nie użytkownik za każdym razem jak zrobi tego typu foto... Zaradzić można jak pisał kolega, tylko wymaga to czasu i trochę zabawy dodatkowej, a mogłoby być tak pięknie
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

a może – postawię taką śmiałą hipotezę – potrafią po prostu prawidłowo naświetlać zdjęcia i nie forsują ich potem w komputerze?

Strona 58 z 108 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów