Kurka znów ten banding ... Myślałem, że ta zmora w tym przypadku znika na dobre, a jednak ...
Chociaż nie ma co płakaćna 5d mkII na palcach jedej ręki można szukać sytuacji z całego ślubu gdzie pojawia się po obróbce banding więc w sumie to nie ma co płakać
![]()
lovestorymakers com
Też jestem ciekaw, ja tam jeszcze problemów z bandingiem nie miałem, ale w sumie jeszcze nigdy nie robiłem zdjęć w piwnicy
Chyba szybko kupie tego mk3 jak znudzi mi sie 1Ds III o ile ceny piatki mk3 spadna przynajmniej do ok 12tyś
L
Właśnie macałem rawy i rzeczywiście banding na iso 100 w cieniach jest, ale słabszy i tylko wertykalnie.
Ciekaw jestem czy czasem magiczne DLO w nowym DPP nie będzie miało funkcji likwidowania bandingu.
Natomiast w rawach bardzo ładnie wygląda wysokie iso 6400 wygląda tak na oko lepiej niż 3200 mk2.
Z Bandingiem mogłoby być lepiej ale nie ma co płakać.
Testowałem na acr 6.7.
Ciekawe że tyle osób robi tym "szrotem" wspaniałe zdjęcia i nie mają misji wylewania żalów na forach internetowych - może jednak umieją sobie z tym radzić.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
http://www.imaging-resource.com/PROD...-mkiiiTHMB.HTM
Macie jeszcze takie cos![]()
Kolega pisało problemach jakie się napotyka przy pewnych specyficznych zdjęciach. A druga sprawa, że jeżeli taki problem występuje, to producent powinien mu zaradzić, a nie użytkownik za każdym razem jak zrobi tego typu foto... Zaradzić można jak pisał kolega, tylko wymaga to czasu i trochę zabawy dodatkowej, a mogłoby być tak pięknie![]()
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")