Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: K-5 + kit czy 40D + eLka? Dylemat:)

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W Pentaksie to nie zadziała, nie da się bezboleśnie "upgradować" puszki z cropa na ichniejszy 645D.
    Tutaj się owszem zgodzę. Tak było jakby nie patrzeć od zawsze, że osoby zdecydowane i świadome zakupu FF "szykowały się" pod pełną klatkę. Jednak "zdania" zmieniają się w krótkim czasie. Wielu ludzi jest w stanie za kilka plusików wymienić cały system. To, czego nie ma w jednym będzie w innym, takie świadome podejmowanie decyzji, które przysługuje każdemu.

645D jest aparatem do całkiem innych zastosowań niżeli 5D. To, że przyjęło się od jakiegoś czasu, że FF w C to tylko ślubni, to jakoś mnie nie kręci

Wzorując swoją tezę mogę odnieść się do Kanady, gdzie ludzie strzelają na cropach i na średnim formacie. Nie spotkałem się z FF. Czyżby, to znaczyło że Pentax jednak chybił, strzelając sobie w kolano?
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Tutaj się owszem zgodzę. Tak było jakby nie patrzeć od zawsze, że osoby zdecydowane i świadome zakupu FF "szykowały się" pod pełną klatkę. Jednak "zdania" zmieniają się w krótkim czasie. Wielu ludzi jest w stanie za kilka plusików wymienić cały system. To, czego nie ma w jednym będzie w innym, takie świadome podejmowanie decyzji, które przysługuje każdemu.

645D jest aparatem do całkiem innych zastosowań niżeli 5D. To, że przyjęło się od jakiegoś czasu, że FF w C to tylko ślubni, to jakoś mnie nie kręci

Wzorując swoją tezę mogę odnieść się do Kanady, gdzie ludzie strzelają na cropach i na średnim formacie. Nie spotkałem się z FF. Czyżby, to znaczyło że Pentax jednak chybił, strzelając sobie w kolano?
    Nie spotkales sie w Kanadzie z uzytkownikami FF?Chyba masz wsrod znajomych tylko uzytkownikow pentaxa.O ile mi wiadomo tylko w Japoni 645 odniosl jako taki sukces.Pierwsze slysze ze przyjelo sie ze 5D to tylko slubni bo jest to B.dobry aparat ktory jest wykorzystywany min do studia,krajobrazu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=Darx;1053216]No, ale te dane musisz na czymś opierać, nie sądzisz? Skąd informacja, że nie sprzedał się zbyt dobrze. W Polsce widziałem kilku osobników/niczek biegających z taką kobyłą, tak tą cyfrową. Nie wiem jak wygląda, to w stanach. Według testów, jest to nieco lepsza sprawa niżeli dostępne hassele.
    Mozesz mi podeslac test wg ktorego 645 wypada lepiej niz Hassel?

Photozone, fotopolis, łoptyczni i wielu innych ostatnimi czasy do mnie nie przemawia. Nie dawno też wzorowałem się na testach photozone, a w rzeczywistości szkło wypadało o niebo lepiej. Fotopolis pisał, że 600D wypada z ręki osobom o mniejszych dłoniach - no kurcze, to druga połówka musi mieć naprawdę duże łapki...
    A wiec jednak testy do ciebie nie przemawiaja.Inna sprawa to to ze nie powolywalem sie na wyniki testow tylko namawialem zebys spojrzal na zdjecia na roznych przeslonach ktore sa tam zamieszczone
    Ostatnio edytowane przez hubert12125 ; 06-03-2012 o 19:22 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wystarczy pogrzebać po sieci ile zdjęć jest w różnych miejscach z FF, a ile ze średniaków. Z tego co gdzieś czytałem (może znajdę ale nie obiecuję) - miesięczna produkcja 5D jest większa niż roczna wszystkich średniaków razem wziętych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Średni format, obiekt pożądania wielu, nie jest zabawką popularną ze względu na... a nie każdy jest gotowy sprzedać nerkę. Mały obrazek natomiast (zwany ful frejmem) jest w zasięgu przeciętnie sytuowanego fotoamatora w Europie i nieco zamożniejszego w Polsce. I stąd takie wyniki sprzedaży
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów