Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: 200/1.8

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    Jest takie szklo w Nikonie, 200/2 vr, tam nowe egzemplarze kosztowaly najpierw okolo 20 kpln, teraz uzywki okolo 12. To chyba jest trend, jak widac, trudno jest szkla traktowac, jako lokate kapitalu.
    20k to jako nowosc cena unormowala sie na poziomie 15-16k juz daawno

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Kiedyś był taki fajny pasek do body i mam na niego chrapkę ale rzado się pojawia na ebayu i osiąga takie ceny, że chyba nie warto
    A możesz podlinkować o który pasek chodzi :cool

Cena 6 kzł za to szkło niezła. Myślę że warta rozważenia.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-02-2012 o 12:32
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A możesz podlinkować o który pasek chodzi :cool

Cena 6 kzł za to szkło niezła. Myślę że warta rozważenia.
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=canon+cps

no 6k jest aż niewiarygodne. Za taką kasę to bym się już poważnie zastanawiał nad zmianą 70-200.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

6 tysięcy przy pewnym źródle, dobrym stanie i nieznacznym stopniu ściuchrania- można zaryzykować, choroba.
    Tyle, ze trzeba oczy i uszy mieć szeroko otwarte na wszystkie źródła.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No rzekłbym - seksiarski .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    No wystarczy tylko zakupić 2 pro puszki i 3 szkła i już można mieć podklejone gumki raz w roku. Super.
    To też działa na używane puchy? czy tylko nówki?

Pasek Canon CPS, phi! też sobie wymyślili. To jak byłem za kolegę na jakichś warsztatach nikona, to mi książeczkę i bluzkę dali
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

6 tysięcy przy pewnym źródle, dobrym stanie i nieznacznym stopniu ściuchrania.
    hie hie hie taaa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No rzekłbym - seksiarski .
    No ale nie za 80$ Są pewne granice rozsądku

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    To też działa na używane puchy? czy tylko nówki?

Pasek Canon CPS, phi! też sobie wymyślili. To jak byłem za kolegę na jakichś warsztatach nikona, to mi książeczkę i bluzkę dali
    W Canonie działa wystarczy zarejestrować czy to puchę czy szkło. A jak było wcześniej to poprzedni właściciel najpierw musi usunąć.

Pasek to tylko jeden z prezentów. Jak pisałem wcześniej od jakiegoś czasu dodają różne produkty ThinkTanka - ShapeShifter, Lens Taxi, Chimp Cage itp.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Domyślnie

Tak, kurcze, jestem w stanie wydać kasę na to szkło. Poczytałem recenzje, pomyślałem o potrzebach......... To coś dla mnie, mimo trzech kilo wagi.
    Teraz pytanie do forumowiczów, czy ktoś to szkło ma? A może chce sprzedać? To ostatnie to żart, bo widzę, że podaż w ogóle w necie jest zerowa.
    Ale jak to kupić??? Jakieś pomysły?
    Ale do czego dokladnie ci to szklo potrzebne.Kosztuje kupe kasy a jego waga/wymiary mocno ograniczaja jego uzycie(mialem kontakt z Nikonowska wersja i wiem jak to wyglada).Czy nie lepiej wziasc 200mm 2.8 badz po prostu korzystac z 135mmL?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta

Pasek to tylko jeden z prezentów. Jak pisałem wcześniej od jakiegoś czasu dodają różne produkty ThinkTanka - ShapeShifter, Lens Taxi, Chimp Cage itp.
    Wszystkie informacje na temat CPS masz tutaj http://www.cps.usa.canon.com/about_cps/about.shtml
    Jestem z nimi juz trzeci rok i uwazam ze jak najbardziej warto wylozyc rocznie te $100( Gold ). Genaralnie rozdaja bardzo sensowne prezenty,pomijajac juz paski i inne *******y np. w roku ubieglym dali album ( ok.270 stron w twardej oprawie) wszystko o systemie EF, wszystkie szkla, ich zdjecia, charakterystyka, wykresy, produkcja, przykladowe zdjecia. Juz sam taka pozycja jest warta wpisowego. W tym roku bylo cos podobnego ale chudsze i w miekkiej oprawie i dotyczylo kompedium wiedzy na temat systemu EOS.Niestety kolejnosc jest taka ze najpierw musisz dac im troche zarobic, a potem mozesz aplikowac do CPS. Wszystko co kupisz ma swoj przelicznik punktowy.Jednak bardziej istotny od tych prezntow jest ich servis - PELEN PROFEJONALIZM!
    Jakies 2 lata temu,zanim nabylem wlasny, pozyczylem z Calumet 200mm F2.0 i zmieniajac w kosciele szkla z 35f1.4 na 200f2.0 nie zapialem go dobrze - spieszylem sie ( pierwszy raz w zyciu cos takiego mnie spotkalo - a takich "operacji" wykonalem chyba tysiace ). Wstajac z kolan, body zostlo na pasku a obiektyw przewinal mi sie przez rece i upadl gdzies tak z wysokosc kolan bagnetem na posadzke kosciola, gniotac go na tyle ze o podpieciu nie bylo mowy. Skracajac opowiesc, moge powiedziec ze duzo zyskalem nie kombinujac. Nie pierwszy raz pozyczalem od Calumet szkla( wczesniej 300f2.8) i zawsze oddajac zartowalem potrzasajac walizka ze oddaje kamienie ..takze i tym razem tak sobie zazrtowalem i gosc nie mial zamiaru nawet otwierac walizki aby sprawdzic szklo, no ale tym razem powiedzialem mu ze to nie zart. Facat byl mi bardzo wdzieczny, w zasadzie nie nalezala mi sie naprawa w CPS z mojego konta - a tym samym znizka,bo nie byl to moj sprzet ( nie mialem go tam zarejestrowanego ) ale zlatwil tak z CPS ze wzieli to na moje konto i dzieki temu mialem 30% znizki . Mialem duzo szczescia ze wszystkie szkla byly cale, tak wiec zaplacilem za nowy bagnet i ponowne ustawienie i kalibracje $260 ( o ile mnie pamiec nie myli )...i zaraz po tym incydencie ubezpieczylem sprzet ;-)

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
    Ale do czego dokladnie ci to szklo potrzebne.Kosztuje kupe kasy a jego waga/wymiary mocno ograniczaja jego uzycie(mialem kontakt z Nikonowska wersja i wiem jak to wyglada).Czy nie lepiej wziasc 200mm 2.8 badz po prostu korzystac z 135mmL?
    nic nie zastąpi kombinacji światłła 1,8 o szkła ołowiowego [kryształu]
    to szkło głównie z powodu zastosowanej optyki zostało wycofane z produkcji

nawet już 2/200is daje inny obrazek
    tu warto przejrzeć galerię
    http://widjita.deviantart.com/gallery/
    ale nawet na miniaturkach widać które fotografie to 1,8/200

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów