Obstawiam, że piszesz o jakimś ZEISS'ie, albo coś w ten deseń, prawda?
Mechanika to nie problem gorzej z elektryką/elektroniką.
Tak jak mówiłem ja mam tu na miejscu człowieka co naprawi wszystko poza układami elektrycznymi/elektronicznymi.
Wymienić jakiś bezpiecznik, kondensator to jeszcze ale jak pójdzie cała płytka czy co gorsza silnik USM to mam 3kg przycisk do papieru za 10k PLN
Poza tym widać podejście serwisu jest inne niż C.
Zadzwoń na Żytnią i powiedz, że Ci padł 200/1.8 albo 400/2.8 (bez IS mkI) to Ci pan powie, że masz nawet nie przysyłać bo i tak nie naprawią
Z resztą dotyczy to nie tylko naszego rodzimego serwisu.
Chociaż ostatnio ktoś tu pisał, że ma do naprawienia 200/1.8 i w serwisie w UK naprawią jak im dostarczy zepsutą część.
Jakaś nadzieja jest ale jednak nadal ryzykownie![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
A sorrewicz. Jakoś wydawało mi się, że w 78 zaczęli je tak mocno polerować, że im f1.0 zaczęło wychodzić![]()
To jeden z pierwszych egzemplarzy.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Słoik fajny, ale mydli na 1.8/2.0 i aberruje. 200mm 2.0 dużo ostrzejszy. 200mm 2.8 i 70-200mm 2.8 już nie dają tak "unikatowego" obrazka.
to widzę, że nie tylko ja myślę o tym szkle![]()
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
No tak, z serwisem to jest problem, ale kurcze, skad taka polityka Canona, kurcze, troche jednak wbrew logice...![]()
A może taka kombinacja 135mm 2.0 + 300mm 4.0 w zamian za 200mm 1.8? Jeszcze by Ci kasa została.