Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-02-2012 o 12:32
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=canon+cps
no 6k jest aż niewiarygodne. Za taką kasę to bym się już poważnie zastanawiał nad zmianą 70-200.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
6 tysięcy przy pewnym źródle, dobrym stanie i nieznacznym stopniu ściuchrania- można zaryzykować, choroba.
Tyle, ze trzeba oczy i uszy mieć szeroko otwarte na wszystkie źródła.
hie hie hie taaa
No ale nie za 80$Są pewne granice rozsądku
W Canonie działa wystarczy zarejestrować czy to puchę czy szkło. A jak było wcześniej to poprzedni właściciel najpierw musi usunąć.
Pasek to tylko jeden z prezentów. Jak pisałem wcześniej od jakiegoś czasu dodają różne produkty ThinkTanka - ShapeShifter, Lens Taxi, Chimp Cage itp.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Wszystkie informacje na temat CPS masz tutaj http://www.cps.usa.canon.com/about_cps/about.shtml
Jestem z nimi juz trzeci rok i uwazam ze jak najbardziej warto wylozyc rocznie te $100( Gold ). Genaralnie rozdaja bardzo sensowne prezenty,pomijajac juz paski i inne *******y np. w roku ubieglym dali album ( ok.270 stron w twardej oprawie) wszystko o systemie EF, wszystkie szkla, ich zdjecia, charakterystyka, wykresy, produkcja, przykladowe zdjecia. Juz sam taka pozycja jest warta wpisowego. W tym roku bylo cos podobnego ale chudsze i w miekkiej oprawie i dotyczylo kompedium wiedzy na temat systemu EOS.Niestety kolejnosc jest taka ze najpierw musisz dac im troche zarobic, a potem mozesz aplikowac do CPS. Wszystko co kupisz ma swoj przelicznik punktowy.Jednak bardziej istotny od tych prezntow jest ich servis - PELEN PROFEJONALIZM!
Jakies 2 lata temu,zanim nabylem wlasny, pozyczylem z Calumet 200mm F2.0 i zmieniajac w kosciele szkla z 35f1.4 na 200f2.0 nie zapialem go dobrze - spieszylem sie ( pierwszy raz w zyciu cos takiego mnie spotkalo - a takich "operacji" wykonalem chyba tysiace ). Wstajac z kolan, body zostlo na pasku a obiektyw przewinal mi sie przez rece i upadl gdzies tak z wysokosc kolan bagnetem na posadzke kosciola, gniotac go na tyle ze o podpieciu nie bylo mowy. Skracajac opowiesc, moge powiedziec ze duzo zyskalem nie kombinujac. Nie pierwszy raz pozyczalem od Calumet szkla( wczesniej 300f2.8) i zawsze oddajac zartowalem potrzasajac walizka ze oddaje kamienie..takze i tym razem tak sobie zazrtowalem i gosc nie mial zamiaru nawet otwierac walizki aby sprawdzic szklo, no ale tym razem powiedzialem mu ze to nie zart. Facat byl mi bardzo wdzieczny, w zasadzie nie nalezala mi sie naprawa w CPS z mojego konta - a tym samym znizka,bo nie byl to moj sprzet ( nie mialem go tam zarejestrowanego ) ale zlatwil tak z CPS ze wzieli to na moje konto i dzieki temu mialem 30% znizki . Mialem duzo szczescia ze wszystkie szkla byly cale, tak wiec zaplacilem za nowy bagnet i ponowne ustawienie i kalibracje $260 ( o ile mnie pamiec nie myli )...i zaraz po tym incydencie ubezpieczylem sprzet ;-)
nic nie zastąpi kombinacji światłła 1,8 o szkła ołowiowego [kryształu]
to szkło głównie z powodu zastosowanej optyki zostało wycofane z produkcji
nawet już 2/200is daje inny obrazek
tu warto przejrzeć galerię
http://widjita.deviantart.com/gallery/
ale nawet na miniaturkach widać które fotografie to 1,8/200