Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: 200/1.8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    No tak, z serwisem to jest problem, ale kurcze, skad taka polityka Canona, kurcze, troche jednak wbrew logice...
    Skad taka polityka? To chyba proste - ograniczajac obrot wtorny starszymi szklami, zwieksza popyt na nowe. Logiczne?
    :-?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A sorrewicz. Jakoś wydawało mi się, że w 78 zaczęli je tak mocno polerować, że im f1.0 zaczęło wychodzić
    No jest różnica między Noctiluxem 50/1.0 a Canonem 200/1.8.
    Jak mówiłem wcześniej tu czysta mechanika tam mechanika+elektronika to raz.
    Dwa no jednak Leica chyba bardziej dba o swoich użytkowników (może dlatego, że jest ich sporo mniej i może dlatego, że jeden klient zostawia u nich tyle kasy co średnio 100 Kanoniarzy? (ok 50 patrząc na segment semi-profi i profi ) )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Skad taka polityka? To chyba proste - ograniczajac obrot wtorny starszymi szklami, zwieksza popyt na nowe. Logiczne?
    :-?
    a no to chciałem napisać - ubiegłeś mnie
    Bardzo logiczne.
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 19-02-2012 o 17:39 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    A może taka kombinacja 135mm 2.0 + 300mm 4.0 w zamian za 200mm 1.8? Jeszcze by Ci kasa została.
    Myślałem o tym. Brzmi sensownie, wiem. Choć nie ma takiej magii.

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie

heh, raczej nielogicznym jest używanie 20letnich szkieł...
    one już swoje przeżyły i w normalnych krajach używa się ich nowszych wersji.
    Sam mam 300/2.8 - nie dlatego że się w nim zakochałem, ale dlatego żem biedak i nie wytrzymałem dłużej za zupkach chińskich :P

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Dwa no jednak Leica chyba bardziej dba o swoich użytkowników (może dlatego, że jest ich sporo mniej i może dlatego, że jeden klient zostawia u nich tyle kasy co średnio 100 Kanoniarzy? (ok 50 patrząc na segment semi-profi i profi ) )
    Jak dla mnie to kazda firma powinna dbać jednakowo o klientów. Niezależnie ktoś kupuje samochód klasy A, czy klasy S.

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Na allegro byla 200/1.8 niedawno (pol roku temu?), z tego co pamietam nie znalazla wlasciciela - pogooglaj.
    Mailowo chyba dostalem nawet cene rzedu 6k zl.

Jak dla mnie to kazda firma powinna dbać jednakowo o klientów. Niezależnie ktoś kupuje samochód klasy A, czy klasy S.
    no to masz tak u canona

u nikona pro ma rabat na robocizne, priorytetowa obsluge, sprzet zastepczy, darmowe czyszczenie, wymiane gum za free, uzupelnienie zaslepek za free, darmowe wypozyczenie sprzetu, roznego rodzaju gratisy (niedawno fajne kamizelki z milionem kieszonek dawali)

kto co woli ja wole druga opcje
    Ostatnio edytowane przez Andrus ; 19-02-2012 o 21:36

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

No wystarczy tylko zakupić 2 pro puszki i 3 szkła i już można mieć podklejone gumki raz w roku. Super.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Powinna czy nie - sprawa subiektywna.
    Wiadomo, że Canon nie wspiera serwisowo starych szkieł. Trudno.
    Ma to poniekąd swoją logikę właśnie aby zniechęcić do kupowania starych używek na rynku wtórnym a zachęcić do kupna nowej wersji.
    Fair czy nie fair to już każdy sobie sam osądzi.
    200/1.8 to naprawdę fajne szkiełko no ale faktem jest, że przy poważnej awarii zostajemy z 3kg szkła, tworzywa i metalu za niemałe pieniążki.
    Ja osobiście bym nie ryzykował, chociaż:
    Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    Na allegro byla 200/1.8 niedawno (pol roku temu?), z tego co pamietam nie znalazla wlasciciela - pogooglaj.
    Mailowo chyba dostalem nawet cene rzedu 6k zl.
    Za 6k to jeszcze może tak.
    A tak w ogóle to była jeszcze z jakiś miesiąc temu czy coś koło tego jedna sztuka.

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    u nikona pro ma rabat na robocizne, priorytetowa obsluge, sprzet zastepczy, darmowe czyszczenie, wymiane gum za free, uzupelnienie zaslepek za free, darmowe wypozyczenie sprzetu, roznego rodzaju gratisy (niedawno fajne kamizelki z milionem kieszonek dawali)
    Dla Twojej informacji istnieje coś takiego jak CPS(Canon Professional Services ). Właściwie to samo, jeden myk jest taki, że u nas w kraju nie jest to dostępne, najbliższy CPS to Niemcy
    W europie jest to bezpłatne, wystarczy mieć odpowiednią ilość sprzętu i wtedy naprawa jest krótsza, dostaje się sprzęt zastępczy i chyba darmowa wysyłka nawet po okresie gwarancji.
    W USA członkostwo jest płatne, ale za to dostaje się co roku prezenty (za platinum czyli najwyższy poziom od kilku lat są jakieś produkty ThinkTanka - ShapeShifter, któryś z Lens Taxi itd.).
    Kiedyś był taki fajny pasek do body i mam na niego chrapkę ale rzado się pojawia na ebayu i osiąga takie ceny, że chyba nie warto
    W sumie to dostawało się prezenty bo teraz są tylko dla nowych co nie odbiło się pozytywnym echem wśród dotychczasowych członków
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Dla Twojej informacji istnieje coś takiego jak CPS(Canon Professional Services ). Właściwie to samo, jeden myk jest taki, że u nas w kraju nie jest to dostępne, najbliższy CPS to Niemcy
    :P

Jeszcze info dla autora, szklo ma "wiekszosc wagi" z przodu przez co zestaw zawsze lecial bedzie do przodu co poteguje odczucie ciezaru (znalezione kiedys na jakims forum).

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Jest takie szklo w Nikonie, 200/2 vr, tam nowe egzemplarze kosztowaly najpierw okolo 20 kpln, teraz uzywki okolo 12. To chyba jest trend, jak widac, trudno jest szkla traktowac, jako lokate kapitalu.
    Nad tym C nadal mysle, Panowie mnie mocno zniechecacie. Ale wielkie dzieki za komentarze, najgorsze, jak sie ktos napali....

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów