Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: Na Stadion Narodowy bez sprzętu

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja tam rozumiem ten zakaz. Chodziło zapewne o to by po uroczystym otwarciu internet nie zaroił się od zdjęć budowlanych niedoróbek
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Nie byłem - ale z relacji w TV zauważyłem , że tam grały jakieś zespoły muzyczne podczas otwarcia.
    Podejrzewam, że to ze względu na kontrakt z tymi wykonawcami był zakaz.
    Gdyby to było tylko zwiedzanie stadionu a nie wielka gala z muzyką i efektami to by można było sprzęt profesjonalny wnieść.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michnic Zobacz posta
    Punkt z regulaminu imprezy:
    2. Zabrania się wnoszenia i posiadania w trakcie imprezy profesjonalnych aparatów fotograficznych, kamer, sprzętu nagrywającego audio i video. Na teren imprezy można wnieść amatorskie aparaty cyfrowe o matrycy do 5 Mpix oraz tradycyjne amatorskie aparaty kompaktowe. Niedozwolone jest wnoszenie sprzętu foto mogącego mieć profesjonalne zastosowanie, np. lustrzanek małoobrazkowych, lustrzanek cyfrowych, aparatów średnio- i wielkoformatowych, aparatów z wymienną optyką, itd.
    Gdzie widnieje definicja "profesjonalny aparat fotograficzny"?
    Gdzie widnieje definicja "profesjonalna kamera"?
    Gdzie widnieje definicja "profesjonalnego sprzętu nagrywającego audio i video"?
    Co z aparatami w telefonach, które maja 5mpix i więcej?
    Co to znaczy "sprzęt foto mogący mieć profesjonalne zastosowanie"?

Bo z tego co mi wiadomo dziś można zrobić profesjonalne zdjęcia za pomocą telefonu...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Nie byłem - ale z relacji w TV zauważyłem , że tam grały jakieś zespoły muzyczne podczas otwarcia.
    Podejrzewam, że to ze względu na kontrakt z tymi wykonawcami był zakaz.
    Gdyby to było tylko zwiedzanie stadionu a nie wielka gala z muzyką i efektami to by można było sprzęt profesjonalny wnieść.
    Ale to była szósta liga na pograniczu siódmej. Koncertowy obciach otwarcia. Na otwarciu mostu znikąd donikąd grało Tangerine dream a most jest tylko Świętokrzyski. Na Narodowym mógłby zagrać ktoś kogo koncert przeszedłby do historii na dłużej niż dwa dni.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

"Aparatów fotograficznych na stadion nie wniosą z pewnością kibice, którym udało się zdobyć bilety na mecze Euro 2012. - Takie są przepisy UEFA – wyjaśnia krótko Kapler. Nie wiadomo natomiast, czy podobne zakazy będą obowiązywać podczas najbliższych spotkań, które mają zostać rozegrane na Narodowym (11 lutego Superpuchar Polski, 29 lutego mecz Polska-Portugalia). – Organizator będzie miał prawo wprowadzić taki zakaz – ostrzega prezes NCS."

Ktoś się chyba o to pytał w tym temacie

Domyślnie

problemem z fotografowaniem na różnych imprezach jest brak jasnosci w regulaminach. Rok temu byłem na Disney on Ice czy jak mu tam... na stronie gdzie kupowałem bilety była nawet zachęta, że można robić zdjęcia... przy wejściu okazało się, że owszem ale aparatami nie wyglądającymi na profesjonalne :P no więc odpadłem przy moim 5d za to za depozyt sprzetu brali po 10zł
    to byl ostatni raz kiedy sie na takowe imprezy wybralem i to nie ja na tym trace
    canon

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Pentaxa chyba nie traktują jako aparat profesjonalny bo z k-r i k-5 wpuszczali

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Szczerze mówiąc to dali ciała z tymi zapisami kontraktowymi. Organizatorzy mogli nie zgodzić się na te punkty kontraktów muzycznych albo darować sobie te nikomu nie potrzebne zespoły.
    Ja miałem zamiar się wybrać na stadion właściwie TYLKO w celu zrobienia sobie pamiątkowych fotek na profesjonalnym poziomie a nie słuchania jakiś durnych kapel muzycznych. Już prawie zapakowałem FF ze sporym szerokokątnym szkłem, ale sytuacja rodzinna zmieniła moje plany - i dobrze potem musiałbym przepraszać rodzinkę że nie weszliśmy do środka.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Pentaxa chyba nie traktują jako aparat profesjonalny bo z k-r i k-5 wpuszczali
    A w której wersji kolorystycznej? Różowy w połączeniu ze zjadliwą zielenią istotnie nie wygląda zbyt profi :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów