Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Na Stadion Narodowy bez sprzętu

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ciekawe co by zrobili jak bym tam "wpadł" z 1D (mkI), który ma 4Mpx z podpiętym np. 600/4L
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a zawodowcy tylko się cieszą, bo nie będzie zdjęć od "obywatelskich"
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A mi się wydaje, że sprawa jest ważniejsza i takie zachowanie jest naruszeniem swobód obywatelskich. Impreza była otwarta, trąbili o tym w telewizorze i innych mediach a samo otwarcie było nie było tylko w końcu zwykłego stadionu urosło do rangi bez mała lotu pierwszego człowieka w kosmos. Mogli coś wspomnieć, że ci z aparatami zostają na zewnątrz.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Przecież to normalne chyba w całej Europie. Nie spotkałem się jeszcze ze stadionem gdzie można wchodzić z lepszym sprzętem.

A definicja lepszego sprzętu bywa na imprezach różna. 5+MPix, aparat o ogniskowej nie większej niż 50mm, aparat bez lustra, aparat bez możliwości wymiany obiektywów.

Jedyny problem tutaj to brak punktu depozytowego. A poza tym, to trochę jakby napisali, że wódki nie sprzedają na stadionie, a kibice chcą wódy. Wielki news o nic.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale to nie jest zwykły stadion tylko Narodowy. Jest to pewna różnica. Jak ktoś wybuduje sobie prywatnie to wolna wola. W tym przypadku raczej nie.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dobra. Może masz rację.
    Z drugiej strony stadiony klubów piłkarskich też w sumie są głównie z podatków opłacane, no nie?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Przecież to normalne chyba w całej Europie. Nie spotkałem się jeszcze ze stadionem gdzie można wchodzić z lepszym sprzętem.
    jeżeli to zdarza się częściej, to znaczy automatycznie, że to jest w porządku?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale ten stadion nie jest klubowy. Zarządza nim jakaś spółka, która najpierw czerpała profity z budowy a teraz przekształca się w zarządce obiektu. Od samego początku było bardzo trudno lub wręcz niemożliwe dostać się na teren budowy aby porobić zdjęcia. I jest tak nadal. I o ile w trakcie budowy tłumaczenia „w trosce o bezpieczeństwo” można było zrozumieć to zakaz fotografowania otwartego obiektu już nie. Zerknij na podlinkowany artykuł, że z akredytacjami też było coś nie tak.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ale ten stadion nie jest klubowy.
    Nie wiem czy w Polsce znajdziesz jakiś stadion, który został wybudowany całkowicie za pieniądze klubu. Najprawdopodobniej każdy był budowany z pieniędzy samorządowych - czyli zamiast dróg, infrastruktury, szkół, lokali komunalnych mamy zaj... stadiony.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Mnie to tam jest wszystko jedno po co, za ile, itd. Jeśli jest Narodowe a wstęp jest wolny to jakim prawem ktoś mi zabrania zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie na stadionie od wewnątrz? A tym bardziej jeśli wolno tym co mają mniej niż 5mpx to jest to dyskryminacja tych co mają więcej. Wolni i mniej wolni?

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów