Pokaż wyniki od 1 do 10 z 157

Wątek: Nie! Dla cenzury internetu!!

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    Moim zdaniem, z punktu widzenia Polski, ta ustawa utrudni życie tylko i wyłącznie piratom i moim zdaniem to oni przyczyniają się (przynajmniej w PL) do zorganizowanych akcji internetowych.
    Pełna zgoda. Rozwrzeszczany protest (czego dowodem jest rozpoczęcie tego wątku na forum poświęconym aparatom fotograficznym i innego rodzaju sprzęcie fotograficznym), umieszczanie informacji wszędzie, gdzie tylko popadnie, nazywanie wprowadzenia tej umowy przestępstwem itd., podkreślanie tajności obrad (utajnienie obrad jest uprawnieniem konstytucyjnym, przynajmniej w Polsce)... Wszystko wygląda na potężny zamach na prawa człowieka. Spisek wręcz. Wielką intrygę złych panów w drogich garniturach, którzy pragną zawładnąć naszym życiem poprzez usuwanie filmików z YouTube'a. Bądźmy poważni. Piractwo jest problemem, do walki z którym brak było narzędzi. ACTA nie jest i tak narzędziem doskonałym, ale w końcu ktoś za kradnącą na potęgę, bezkarną gówniarzerię się chce wziąć. Jestem za i jestem jednocześnie dziwnie spokojny o brak nalotów na moje mieszkanie nad ranem... Z deszczowej Polski, pozdrawiając słoneczną Florydę - Franek.

Janmar - nie przypominam sobie wprowadzenia stanu wyjątkowego lub wojennego (chyba nie posądzamy autorów spisku o zmianę Konstytucji w taki sposób, by z powodu YouTube'a można było wprowadzić stan klęski żywiołowej...) w III RP. A przypuszczam, że powodów było więcej, niż wyłączenie strony internetowej Sejmu na kilka godzin. Choćby katastrofa smoleńska, co by pamięcią daleko nie sięgać, nie stanowiła podstawy do wprowadzenia takiego stanu.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 22-01-2012 o 12:11

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów