Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 157

Wątek: Nie! Dla cenzury internetu!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    @IMI popierasz zablokowanie dostępu do informacji? Monopolizacje informacji? Brak wolności słowa?
    Uważasz że prywatne firmy powinny decydować o tym czy popełniłeś przestępstwo/wykroczenie czy nie? Uważasz, że policja i obce instytucje powinny mieć prawo do przeszukania zawartości twoich dysków bez nakazu sądowego? Uniemożliwienie takiego dostępu w jakiś sposób będzie uznane za przyznanie się do winy.
    (...)
    Przeczytałem polski wniosek, nie ma tam sformułowań, które pozwolą na takie działania o jakich piszesz. Wszystko rozbija się o instytucje państwa i prawo państwa takie jakie jest w tej chwili. Nie ma zrzucania odpowiedzialności na prywatne firmy i dawania im szansy na szpiegowanie.

W USA inaczej traktuje się wolność słowa, tutaj bywa mylona z frywolnością a sama wolność słowa i tak nie jest tak postrzegana jak w Stanach. Tutaj więc trudno mówić o tym, że to będzie jakiś zamach na wolność a tym bardziej twierdzić, że jakaś znaczna grupa osób to dostrzeże.
    Moim zdaniem, z punktu widzenia Polski, ta ustawa utrudni życie tylko i wyłącznie piratom i moim zdaniem to oni przyczyniają się (przynajmniej w PL) do zorganizowanych akcji internetowych.
    canon, olympus

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Stany wyjątkowe poza tym są zawsze ostatecznością,
    Tjaaaa.........Są.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    Moim zdaniem, z punktu widzenia Polski, ta ustawa utrudni życie tylko i wyłącznie piratom i moim zdaniem to oni przyczyniają się (przynajmniej w PL) do zorganizowanych akcji internetowych.
    Pełna zgoda. Rozwrzeszczany protest (czego dowodem jest rozpoczęcie tego wątku na forum poświęconym aparatom fotograficznym i innego rodzaju sprzęcie fotograficznym), umieszczanie informacji wszędzie, gdzie tylko popadnie, nazywanie wprowadzenia tej umowy przestępstwem itd., podkreślanie tajności obrad (utajnienie obrad jest uprawnieniem konstytucyjnym, przynajmniej w Polsce)... Wszystko wygląda na potężny zamach na prawa człowieka. Spisek wręcz. Wielką intrygę złych panów w drogich garniturach, którzy pragną zawładnąć naszym życiem poprzez usuwanie filmików z YouTube'a. Bądźmy poważni. Piractwo jest problemem, do walki z którym brak było narzędzi. ACTA nie jest i tak narzędziem doskonałym, ale w końcu ktoś za kradnącą na potęgę, bezkarną gówniarzerię się chce wziąć. Jestem za i jestem jednocześnie dziwnie spokojny o brak nalotów na moje mieszkanie nad ranem... Z deszczowej Polski, pozdrawiając słoneczną Florydę - Franek.

Janmar - nie przypominam sobie wprowadzenia stanu wyjątkowego lub wojennego (chyba nie posądzamy autorów spisku o zmianę Konstytucji w taki sposób, by z powodu YouTube'a można było wprowadzić stan klęski żywiołowej...) w III RP. A przypuszczam, że powodów było więcej, niż wyłączenie strony internetowej Sejmu na kilka godzin. Choćby katastrofa smoleńska, co by pamięcią daleko nie sięgać, nie stanowiła podstawy do wprowadzenia takiego stanu.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 22-01-2012 o 12:11

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Przegiecie, przegiecie z megaupload, jest w tym ze wiele osob rzeczywiscie uzywalo tych serwerow jako chmury dla danych. Teraz wiekszosc rzeczy sie opiera na chmurze. Poczekajmy, kolejny bedzie rapidshare, sendspace i inne serwery plikowe. Juz nie mozna trzymac SWOICH plikow na serwerach, bo przez jeden czy dwa filmy, albo albumy muzyczne, i tak zamkna caly serwis, w tym nasze legalne pliki.

Muzyka, filmy. Jak pisalem, to inna sprawa. Wykonawcy sami sie promuja na youtubie, polscy, zagraniczni, i Ci z kosmosu. Ludzie dziela sie takze muzyka ktora jest zripowana z np. plyt winylowych, a ktora to jednoczesnie jest NIEDOSTEPNA do kupienia czy odsluchania gdziekolwiek. Jedni nazwa to piractwem, inni nazwa to wolnoscia dostepu do reliktow przeszlosci.

Wczesniejsze dzialania podobne do tych ktore moga wejsc w zycie, mozna bylo zauwazyc na przykladzie youtuba. Jak ? Pieknym komunikatem o tresci: Ten film jest niedostepny w Twoim kraju. To gdzie ja mieszkam sie pytam? Czy tego chcemy na innych stronach ? Przyjdzie dzien ze po wpisaniu w pasek adresu www.canon-board.info wyskorzy komunikat: Niestety, firma Canon postanowila zablokowac ten serwis ze wzgledu na zbyt duza kryproreklame na tymze. Po wejsciu na www.wp.pl czy inne wiadomosci wyskoczy: niestety, ten artykul zostal zablokowany przez ministra ds. pierdzenia w stolek. A komunikatory beda kontrolowane przez skrypty uczulone na specyficzne slowa, by zlapac potencjalnych zloczyncow.

Nie wspomne o chinach i ich dostepie do internetu. Jak ktos jest ZA, to niech od razu testowo odlaczy sobie calkowicie internet na miesiac, wiadomosci sprawdza w gazetach (bo przeciez telewizja klamie), maila zastapi zwyklymi listlami, a muzyki slucha w publicznym, kontrolowanym radio.

MI taka sytuacja nie odpowiada.
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 22-01-2012 o 12:18

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    ...Piractwo jest problemem, do walki z którym brak było narzędzi....
    Narzędzie, było/jest jedno - a leży po stronie wielkich, nienapasionych korporacji przemysłu rozrywkowego. To ONI tracą i to ONI ciągną za te sznurki. Dlaczego nie ma legalnej dystrybucji przez internet? Przecież jestem leniwy Nie chce mi się lecieć do wypożyczalni jak mogę sobie wypożyczyć 'na miejscu'. I wcale nie za darmo - konto premium na hostingu kosztuje. A do kogo idą te pieniądze to mi w sumie lotto.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Hydepark jest wręcz idealnym miejscem do dyskusji na rózne tematy.Nawet trudne.
    Nazywanie Wrzaskiem protestów i opinii innych niż te które akceptujesz,nawet w hydeparku niezbyt dobrze wypada i coś przypomina .
    Twoja pewność we własną nieomylność może oczywiście być przez Ciebie prezentowana,ale nasze wątpliwości i obawy również .
    Wypowiadam się bo to forum,mam wątpliwości bo nie wiem,nie ufam politykom bo znam historię.....
    Jeśli masz rację,to się cieszę.....:-)

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Hydepark jest wręcz idealnym miejscem do dyskusji na rózne tematy.Nawet trudne.
    Nazywanie Wrzaskiem protestów i opinii innych niż te które akceptujesz,nawet w hydeparku niezbyt dobrze wypada i coś przypomina .
    Twoja pewność we własną nieomylność może oczywiście być przez Ciebie prezentowana,ale nasze wątpliwości i obawy również .
    Wypowiadam się bo to forum,mam wątpliwości bo nie wiem,nie ufam politykom bo znam historię.....
    Jeśli masz rację,to się cieszę.....:-)

Prawda absolutna nie istnieje - tyle wiem.

...Zmieniają się przy stole gracze
    a ja niezmiennie swoje skaczę...
    Jestę fotografę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Prawda absolutna nie istnieje - tyle wiem.
    A plany ,zamiary i wyobrażenia nie determinują skutków.:smile:

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Skutki (jest napisane skutki czytam sutki - czas się przewietrzyć) determinują czysto ludzkie cechy takie jak chciwość (korporacji) i lenistwo (konsumenci). Która cecha wygra - czas pokaże :-)
    Jestę fotografę

Domyślnie

Odniosę się najpierw do Franka.
    Te przepisy nie uderzą w "bezkarną gówniarzerię", póki co uderzyły we właściciela Megaupload, który dorobił się 200 mln dolarów na interesach, które nie były do końca legalne. W zasadzie wątpię, czy bezpośrednio się do tego SOPA przyczyniła. Pewnie tak czy siak skończyłby w ten sam sposób.

Teraz do Jacka_73,
    wydaje mi się, że i tak dąży się do dystrybucji przez net. Niektórzy autorzy robią to sami (NIN i Tret Razor o ile dobrze pamiętam), inni za pośrednictwem takich serwisów jak iTunes. Gry komputerowe, programy już od jakiegoś czasu można sobie ściągnąć i zarejestrować po okresie próbnym.
    canon, olympus

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów