Strona 15 z 168 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1676

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pro Messenger AW to bardzo świeża seria toreb. Jeśli już jest w sklepach, to raczej w małych ilościach. Możesz też zainteresować się torbą Think Tank Retrospective 30. To bardzo zbliżony produkt, normalnie dostępny w sprzedaży.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zastanawiałem się też nad TT Retrospective 30, ale jakoś do mnie nie przemawia - wolę Pro Messengera
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Pro Messenger AW to bardzo świeża seria toreb..........
    Tylko ta cena zabija :sad:
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Szukając dużego plecaka na sporą ilosc sprzętu natrafiłem na (tak sądzę) dość ciekawą propozycje. Mianowicie Lowepro Photo Sport 200 AW. Wygląda dość ciekawie. Oczywiście służyłby do celów turystyczno- rowerowych. Body+ 2 szkła, ewentualnie lampa wydają się być wystarczającą ilością sprzętu na rower, w góry. Pytanie tylko jak jest w rzeczywistości? Używał ktoś, lub oglądał? Da rade spakować się na jednodniową/ dwudniową wycieczkę?

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Właśnie sobie kupiłem taką torbiczkę:
    http://www.decathlon.com.pl/PL/torba...el-127548973/#

Już od jakiegoś czasu sprzęt nosze na biodrach.W torbie mieści mi się body z obiektywem ale dodatkowe szkła już nie bardzo. I torba ta miała służyć jako sakwa na dodatkowe obiektywy. (miałem w planach kupienie dodatkowych sakw na poszczególne szkła ale jak na razie cena mnie dość skutecznie odstraszała). A to cudo kosztuje tylko 59 PLN.

Torba ma odpinany pas (na klamrach), który można przepleść przez szlufki i zapiąć ją w pasie. W środku mieści się Body xxxd z 15-85 i po bokach jest miejsce na dodatkowe dwa szkła (ew szkło i lampę). Mi tam wchodzi tamron 70-300 VC (a więc gabaryt zbliżony do 70-200/F4).

Dzięki temu że torba jest dość płaska bardzo fajnie się ja nosi na pasie.
    C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaqkaba Zobacz posta
    Właśnie sobie kupiłem taką torbiczkę:
    http://www.decathlon.com.pl/PL/torba...el-127548973/#
    [...]
    wejdzie body z gripem ?

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

wejdzie body z gripem ?
    Nie da rady. Moje 500d wchodzi na luzie, z gripem już nie wejdzie (za wąsko). Nawet xxd może już wchodzić z oporem.
    C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Witam.
    Z racji, że ostatnio dość często borykam się z problemem ciężkiej torby która zrobiła się mało komfortowa w wypadku wpakowania do niej body, 3 obiektywów, 2 lamp, laptopa z ładowarką i różnego rodzaju akcesoriów, baterii itp postanowiłem zacząć szukać plecaka, który miałby służyć do magazynowania sprzętu w domu, przenoszenia/ przewożenia go na sesje, jak i posłużyć jako wypadowy w góry, plenery etc.
    Co do wymagań to:
    1 Plecak raczej jednokomorowy, bo można zapakować większą ilość sprzętu a biorąc go w góry zawsze można wpakować coś w przegródki która jest na lampę czy dodatkowy obiektyw.
    2 Fajnie by było żeby nie był to charakterystyczny plecak foto, oraz żeby nie był taka " walizą"
    3 Chciałbym żeby pomieścił 50d, 28mm, 85mm,100L,2x lampa, laptop z zasilaczem, Akcesoria( karty, baterie, wężyki itp) w tym roku zamierzam zakupić jakiegoś zooma i drugie body. Fajnie by było, żeby na dno wszedł jakiś mały reporterski softboks

Podoba mi się lowepro flipside 400 Aw, jednak nie ma kieszeni na laptopa. Znacie coś podobnego tyle, że z miejscem na laptopa?
    ThinkTank Shape Shifter.
    Z dnia na dzień coraz bardziej lubię ten plecak.
    - Nie jest "walizkowaty" tym bardziej, że można go skompresować.
    - Wchodzą 2x body z gripami + 3x szkła w tym dwa duże pokroju 70-200, 100-400 i 2x lampa albo tak jak u mnie 2x body z gripami + 4 szkła w tym 70-200 i 2 raczej kompaktowe (85/1.8 i 14/2.8) i lampa + laptop + wszelkie zasilacze, akcesoria itd.
    Co mnie cieszy to fakt aby korzystać z niego nie jako plecaka foto nie muszę nic wyjmować i potem wkładać od początku itd. On po prostu jest
    Naprawdę wygodny nawet po załadowaniu dobrze rozkłada ciężar i ma po prostu wygodne plecy.
    Uważam go za dobry zakup.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Może Hama Defender 220? Wchodzą dwa body z podpiętymi szkłami + 5 obiektywów, 2 lapmy, laptop do 17cali oraz akcesoria

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ThinkTank Shape Shifter.
    Z dnia na dzień coraz bardziej lubię ten plecak.
    - Nie jest "walizkowaty" tym bardziej, że można go skompresować.
    - Wchodzą 2x body z gripami + 3x szkła w tym dwa duże pokroju 70-200, 100-400 i 2x lampa albo tak jak u mnie 2x body z gripami + 4 szkła w tym 70-200 i 2 raczej kompaktowe (85/1.8 i 14/2.8) i lampa + laptop + wszelkie zasilacze, akcesoria itd.
    Co mnie cieszy to fakt aby korzystać z niego nie jako plecaka foto nie muszę nic wyjmować i potem wkładać od początku itd. On po prostu jest
    Naprawdę wygodny nawet po załadowaniu dobrze rozkłada ciężar i ma po prostu wygodne plecy.
    Uważam go za dobry zakup.
    Goomis jedyne co w nim mi się nie podoba to to, że jego cena jest wysoka..
    Może po którymś zleceniu sobie sprezentuje.
    W tym plecaku nie da się włożyć body bez gripa z małym szkiełkiem pokroju 28/1,8? Trochę denerwujące jest to, że za każdym razem kiedy chcesz schowac aparat musisz ściągać szkło.

Strona 15 z 168 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów