Pozwole sobie napisać post w tym temacie bo szukam odpowiedniej torby/plecaka,w ktorej bezpiecznie i wygodnie bedzie mozna nosic ze soba spory arsenał fotograficzny.
Szukam czegos takiego co pomiesci naraz:
1.Puszka z 300/2/8
2.Puszka z 70-200/2.8
3.ef 50
4.ef 16-35/2.8
Bede wdzieczny za wskazanie konkretnego modelu .
A moze ktoś zna namiary gdzie pod konkretny wymiary mozna uszyć taki plecak czy torbe?
Z góry dziekuje za kazda inforamcję!
dzięki waszym radom nabyłem domke f-5xc i muszę powiedzieć, że to strzał w 10. nareszcie płaska torba nie wyglądająca zupełnie na foto torbę - dyskrecja! Bez problemu mieści się 5-tka z podpiętym większym szkłem typu 24 i zostaje sporo miejsca na 2-3 obiektywy byle nie jakieś mega tele.
Witam.
Z racji, że ostatnio dość często borykam się z problemem ciężkiej torby która zrobiła się mało komfortowa w wypadku wpakowania do niej body, 3 obiektywów, 2 lamp, laptopa z ładowarką i różnego rodzaju akcesoriów, baterii itp postanowiłem zacząć szukać plecaka, który miałby służyć do magazynowania sprzętu w domu, przenoszenia/ przewożenia go na sesje, jak i posłużyć jako wypadowy w góry, plenery etc.
Co do wymagań to:
1 Plecak raczej jednokomorowy, bo można zapakować większą ilość sprzętu a biorąc go w góry zawsze można wpakować coś w przegródki która jest na lampę czy dodatkowy obiektyw.
2 Fajnie by było żeby nie był to charakterystyczny plecak foto, oraz żeby nie był taka " walizą"
3 Chciałbym żeby pomieścił 50d, 28mm, 85mm,100L,2x lampa, laptop z zasilaczem, Akcesoria( karty, baterie, wężyki itp) w tym roku zamierzam zakupić jakiegoś zooma i drugie body. Fajnie by było, żeby na dno wszedł jakiś mały reporterski softboks![]()
Podoba mi się lowepro flipside 400 Aw, jednak nie ma kieszeni na laptopa. Znacie coś podobnego tyle, że z miejscem na laptopa?
CompuTrekker, ale chyba juz nie jest produkowany.
Sent from my GT-I9000
Czy ktoś z Was się orientuje czy jest dostępna, a jeżeli tak to gdzie torba Lowepro Pro Massenger 200 AW. Interesuje mnie tylko zakup w kraju.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...