Zastanawiałem się też nad TT Retrospective 30, ale jakoś do mnie nie przemawia - wolę Pro Messengera
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Szukając dużego plecaka na sporą ilosc sprzętu natrafiłem na (tak sądzę) dość ciekawą propozycje. Mianowicie Lowepro Photo Sport 200 AW. Wygląda dość ciekawie. Oczywiście służyłby do celów turystyczno- rowerowych. Body+ 2 szkła, ewentualnie lampa wydają się być wystarczającą ilością sprzętu na rower, w góry. Pytanie tylko jak jest w rzeczywistości? Używał ktoś, lub oglądał?Da rade spakować się na jednodniową/ dwudniową wycieczkę?
![]()
Właśnie sobie kupiłem taką torbiczkę:
http://www.decathlon.com.pl/PL/torba...el-127548973/#
Już od jakiegoś czasu sprzęt nosze na biodrach.W torbie mieści mi się body z obiektywem ale dodatkowe szkła już nie bardzo. I torba ta miała służyć jako sakwa na dodatkowe obiektywy. (miałem w planach kupienie dodatkowych sakw na poszczególne szkła ale jak na razie cena mnie dość skutecznie odstraszała). A to cudo kosztuje tylko 59 PLN.
Torba ma odpinany pas (na klamrach), który można przepleść przez szlufki i zapiąć ją w pasie. W środku mieści się Body xxxd z 15-85 i po bokach jest miejsce na dodatkowe dwa szkła (ew szkło i lampę). Mi tam wchodzi tamron 70-300 VC (a więc gabaryt zbliżony do 70-200/F4).
Dzięki temu że torba jest dość płaska bardzo fajnie się ja nosi na pasie.
C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)
Nie da rady. Moje 500d wchodzi na luzie, z gripem już nie wejdzie (za wąsko). Nawet xxd może już wchodzić z oporem.wejdzie body z gripem ?
C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)
Może Hama Defender 220? Wchodzą dwa body z podpiętymi szkłami + 5 obiektywów, 2 lapmy, laptop do 17cali oraz akcesoria
Sorki, jeśli jeszcze raz niepotrzebnie zawracam głowę, ale szukam taaniej torby na 550d z podpiętym T17-50 + 2 szkła (55-250 i helios). Do tego chciałabym wrzucić jeszcze jakieś picie itp i najlepiej jakby była kieszonka na laptopa.. Mogłby ktoś coś polecić? Jak najtańszego..
No ale one nie są zbyt tanie.. Ja potrzebuję czegoś do 100 zł.