podstawowy to 24mm![]()
podstawowy to 24mm![]()
Bierz conajmniej LC-1. Bardziej uniwersalny będzie niż jakikolwiek mniejszy (np. LC-1M).
troche niżej w tym dziale jest cały wątek o futerałach, może tam znajdziesz odpowiedź
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Połączyłem oba wątki.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Panowie szukam plecaka miejskiego w którym pomieszczę od czasu do czasu laptopa + body z jednym obiektywem+ zapasowa karta i bateria. Fajnie by było żeby wlazły tam kanapki i jakiś notatnik na uczelnieZnacie coś takiego? Do tej pory miałem alphe ale miejskim plecakiem tego nazwać nie można i sprzedałem. Obecnie zostałem z torbą vanguarda uprise 38 która spełnia powyższe wymagania, ale jak wezmę to co chce to trochę czuć ciężar, a dużo przemieszczam się na nogach..
![]()
Tak sobie przeglądając znalazłem jakby zamiennik kata. Dostępne bardzo różne rozmiary. Na fotkach wygląda przyzwoicie.
http://www.fotcom.pl/plecak-fotograf...-60-p-778.html
Z tymi wszystkimi "zamiennikami" bywa bardzo różnie. W ogóle drażni mnie określenie "zamiennik". "Zamienniki" mają często tyle wspólnego z oryginałami, co ja z klasztorem Karmelitów Bosych.A jeszcze te "ta sama fabryka co Lowepro/TDK/HP/itd.".
Co nie znaczy, że takie produkty są zawsze złe, gów[...]ne. Ja sam miałem całkiem niedawno "niefirmowy, noname'owy" plecak, który był całkiem porządnie wykonany.
Kiedyś miałem małą torbę Fancier i była OK, możesz chyba zarydzykować.
Prawdopodobnie będzie OK. Jak się sparzysz, kupisz najwyżej Lowepro/Katę (Katy są brzydkieee!!!!), czy inny "firmowy" produkt.
Zauważyłem że te zamienniki mają zawsze bardzo śmieszne nazwy :-)
Co do plecaka, wydaje się solidny poza paskiem który będzie nań trzymał na tobie, pasek wydaje się niewygodny.. ale plecaka nia miałem, nie mam, mieć nie będę więc innych opinii niż te wyciągniete z fotografii udzielić nie moge.
Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy do Lowepro Inverse 200 zmieści się: 7d+grip z podpiętym 24-70 2.8, 70-200 2.8, lampa 580EX i jeszcze dwa mniejsze szkiełka.
Chodzi mi głównie o problem szerokości, żeby lampe i 70-200 dać obok siebie, podobnie te dwa mniejsze szkiełka.
Ewentualnie czy ktoś ma inną torbę tego typu do polecenia, potrzebuję coś do reporterki, z szybkim dostępem do aparatu, ale żeby był jakiś sensowny pas biodrowy, bo dyganie tego na jednym ramieniu może zabić. Fajnie jak by się do tego zestawu zmieścił 10-calowy netbook, le to nie jest wymogiem.
pudelko z dziura