Strona 5 z 164 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

podstawowy to 24mm

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Bierz conajmniej LC-1. Bardziej uniwersalny będzie niż jakikolwiek mniejszy (np. LC-1M).
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

troche niżej w tym dziale jest cały wątek o futerałach, może tam znajdziesz odpowiedź
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Połączyłem oba wątki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie Odp: co do noszenia jednego obiektywu?

Cytat Zamieszczone przez ToBe Zobacz posta
    jak pogoda pozwala, to biorę aparat na szyje i idę w miasto-bez torby czy plecaka. Ale doszedł mi jeden mały obiektyw, 50mm i tu pojawia się pytanie do Was, czy macie jakieś konkretne oferty małych kabur? albo czegoś innego co spełniałoby swoją funkcję? potrzebuje tylko czegoś do noszenia małego obiektywu, myślałem też o nerce :wink:
    Newswear pouch lub think tank.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Panowie szukam plecaka miejskiego w którym pomieszczę od czasu do czasu laptopa + body z jednym obiektywem+ zapasowa karta i bateria. Fajnie by było żeby wlazły tam kanapki i jakiś notatnik na uczelnie Znacie coś takiego? Do tej pory miałem alphe ale miejskim plecakiem tego nazwać nie można i sprzedałem. Obecnie zostałem z torbą vanguarda uprise 38 która spełnia powyższe wymagania, ale jak wezmę to co chce to trochę czuć ciężar, a dużo przemieszczam się na nogach..

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Panowie szukam plecaka miejskiego w którym pomieszczę od czasu do czasu laptopa + body z jednym obiektywem+ zapasowa karta i bateria. Fajnie by było żeby wlazły tam kanapki i jakiś notatnik na uczelnie Znacie coś takiego? Do tej pory miałem alphe ale miejskim plecakiem tego nazwać nie można i sprzedałem. Obecnie zostałem z torbą vanguarda uprise 38 która spełnia powyższe wymagania, ale jak wezmę to co chce to trochę czuć ciężar, a dużo przemieszczam się na nogach..
    Tak sobie przeglądając znalazłem jakby zamiennik kata. Dostępne bardzo różne rozmiary. Na fotkach wygląda przyzwoicie.

http://www.fotcom.pl/plecak-fotograf...-60-p-778.html

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasper Zobacz posta
    Tak sobie przeglądając znalazłem jakby zamiennik kata. Dostępne bardzo różne rozmiary. Na fotkach wygląda przyzwoicie.
    (...)[/url]
    Z tymi wszystkimi "zamiennikami" bywa bardzo różnie. W ogóle drażni mnie określenie "zamiennik". "Zamienniki" mają często tyle wspólnego z oryginałami, co ja z klasztorem Karmelitów Bosych. A jeszcze te "ta sama fabryka co Lowepro/TDK/HP/itd.".
    Co nie znaczy, że takie produkty są zawsze złe, gów[...]ne. Ja sam miałem całkiem niedawno "niefirmowy, noname'owy" plecak, który był całkiem porządnie wykonany.
    Kiedyś miałem małą torbę Fancier i była OK, możesz chyba zarydzykować.
    Prawdopodobnie będzie OK. Jak się sparzysz, kupisz najwyżej Lowepro/Katę (Katy są brzydkieee!!!!), czy inny "firmowy" produkt.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasper Zobacz posta

http://www.fotcom.pl/plecak-fotograf...-60-p-778.html
    Zauważyłem że te zamienniki mają zawsze bardzo śmieszne nazwy :-)

Co do plecaka, wydaje się solidny poza paskiem który będzie nań trzymał na tobie, pasek wydaje się niewygodny.. ale plecaka nia miałem, nie mam, mieć nie będę więc innych opinii niż te wyciągniete z fotografii udzielić nie moge.

Domyślnie

Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy do Lowepro Inverse 200 zmieści się: 7d+grip z podpiętym 24-70 2.8, 70-200 2.8, lampa 580EX i jeszcze dwa mniejsze szkiełka.
    Chodzi mi głównie o problem szerokości, żeby lampe i 70-200 dać obok siebie, podobnie te dwa mniejsze szkiełka.
    Ewentualnie czy ktoś ma inną torbę tego typu do polecenia, potrzebuję coś do reporterki, z szybkim dostępem do aparatu, ale żeby był jakiś sensowny pas biodrowy, bo dyganie tego na jednym ramieniu może zabić. Fajnie jak by się do tego zestawu zmieścił 10-calowy netbook, le to nie jest wymogiem.
    pudelko z dziura

Strona 5 z 164 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów